Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátánt miért értékelik így túl?

Sátánt miért értékelik így túl?

Figyelt kérdés

Minden vallásostól hallom, hogy a Sátán minden bűn okozója, hogy a gonosz emberek démoniak,valamint, hogy a világ az ő kezében van..Miért kell túlértékelni egy angyalt?? Egy teremtett lényt??? Egyébként szerintem nagyszerű fickó, úgy értem, ha félretesszük a vallásos irodalmat és kicsit a világi irodalom, vagy akár a filmek szempontjából nézzük egy rendkívül szerethető figura. Egyeseknek jelkép, példakép. Úgy gondolom, hogy ráhúzták a vizes lepedőt, és a negatív, rossz dolgok szimbólumává, és egyedüli felelősévé tették.

Ugyanakkor az ábrahámita vallások saját istenüket, legyen az Jehova, Jahve, Él, Allah tökéletesnek és tökéletes jónak írják le, holott rengeteg emberi tulajdonsága van....Pl utálatos ez, vagy az a szemében..gyűlöli ezt vagy azt...különböző okokból népek, vagy egyének irtassanak ki, halállal lakoljanak...ki veszi már ezt be.... Hajrá Sátán.

2012. dec. 19. 11:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%

csatlakozva az előttem szólóhoz, még egy film ami undorító és valóban bemutatja Sátán gonoszságát.

A szellem lovas.

A srác eladja az életét az ördögnek, hogy az apja ne rákos betegségbe halljon meg, azt ígéri, hogy meg gyógyul.

Igen ez így történik de viszont meghal motor balesetben.

Amikor a srác kérdőre vonja Sátánt az ezt mondja:

Én azt mondtam, hogy nem a betegségben fog meghalni, nem azt, hogy egyáltalán nem hal meg.

Itt rögtön látható az Ádámi bűnbe esés egyik csapdája.

Sátán ígér, de nem tudja betartani, vagy nem is akarja betartani, és más úton kínoz meg.

S mivel sokak szerint Ő nem létező személy nagyon is jól tud tevékenykedni itt a világban...

Jézus határozottan leleplezte hogy Sátán E VILÁG URALKODÓJA!

Sátán Jézusnak is valós volt, és soha nem mondta, hogy a bennünk rejlő gonosz.

Hiszen maga a teremtő is személyesen beszélgetett vele. meg Jézus is.

De az tény hogy nem lehet mindent Sátánra fogni, hanem tennünk kell, hogy ne kerüljünk a befolyása alá, és ne tegyünk olyat ami Isten nem tetszését vonja magunkra.

Sátánt elfogják az útból hamarosan távolítani, a barátaival a hozzá csatlakozó emberekkel együtt

Csak sajnálni tudom, hogy sok ember nem veszi komolyan ezt, mert mindenképpen vesztett ügye van.ez mára már tény.

2012. dec. 20. 22:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a Bibliát, a sátán rettenetesen hasonlít az istenre.

Képére és hasonlatosságára...

Abban igazad van, hogy kicsit túl van értékelve - de te meg a másik oldalról értékeled túl.

Ha ő lenne a világ ura, az isten pedig az ellenzék (más néven: sátán) - a világ nagyjából olyan lenne, mint most.

2012. dec. 21. 16:48
 13/19 anonim ***** válasza:

1 Ján. 4,7-8

„Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.

A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.”

Ján 1,18

„Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.”

Hogy milyen az Atya és mi az evangélium üzenete azt leghitelesebben Jézus Krisztus nyilatkoztatta ki, továbbá a Szentlélek által vezérelt apostolok. Jézus életéből, tanításaiból, tetteiből alkothatunk képet Istenről, mint erkölcsi Személyről.

Az Ószövetséget ugyanakkor háttérismeretek nélkül nem lehet helyesen értelmezni, csak félreérteni. Olvass el 1-2 könyvet a témában. Pl. Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe. Nekem a Zsoltárok könyve a kedvencem az Ószövből.

2012. dec. 21. 19:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Ezredik ilyen idióta kérdés (ez nem téged, csak a kérdésedet jellemzi).

Van Isten és van Sátán.

Isten a mindenható, a teremtő, afizika törvényeinek és az Univerzumnak alkotója, és esetleg megváltoztatója, aki csak a jót (néha a kisebb rosszat) cselekszi. Az Ószövetségben csak rengeteg figyelmeztetés után és akkor is csak akkor irtat ki bárkit is, ha ezzel a még nagyobb rosszat, ártatlan nők megerőszakolását, megölését előzi meg. Ma már nem ad ilyen parancsot. Ő maga a szeretet, mi a gyermekei vagyunk.

A Sátán egy létező személy, aki több módon akar minket Istentől, és így a boldogságtól is elszakítani.

1. Elhiteti, hogy jót tesz veled, szemtől szemben (megkísértés), de ez mindig átverés, mint a már említett filmekben (pl. szellemlovas)

2. elhiteti, hogy sem ő, sem Isten nem létezik, hogy a magad ura vagy, tedd amit jónak látsz.

3. Kiöli,elhallgattatja a bűntudatot a bűn előtt.

4. ha már elkövetted a bűnt, vagy tovább hallgattatja a bűntudatot, vagy úgy felerősíti, hogy ne merj Isten és a sértett elé állni és ne kérj bocsánatot.

5. Az Istenről alkotott képedet torzítja, azáltal hogy mindent félreértet vele kapcsolatban, hogy úgy ítéltet el veled valamit, hogy nem is ismered (pl. te a Bibliát).

Vannak még eszközei, de ezek jellemzőbbek leginkább rád.

2012. dec. 22. 16:44
 15/19 anonim ***** válasza:
2012. dec. 22. 16:53
 16/19 A kérdező kommentje:

Ezredik ilyen idióta válasz( ez nem téged, hanem a válaszodat illeti)

Utolsónak...

Látszik, hogy a médiának sincs fogalma semmiről, egyszerűen nem tudnak különbséget tenni sátánista és ördögimádó között.... Na és akkor mi van ha sátánista volt, az ún istenhívők között is rengeteg öngyilkos, tömeggyilkos, illetve buzdító volt anno sőt még ma is.

2012. dec. 22. 17:03
 17/19 anonim válasza:

"Ez a te eszme futtatásod,gondolataid,véleményed.Egy szimpla ember vagy,egy tökéletlen személy.Nincs tökéletes ítélőképességed és nem tudsz tökéletesen különbséget tenni jó és rossz között.Szeresd a Sátánt ha akarod,a te dolgod.Szerintem nincs túlértékelve,sok baj okozója ő,sok mindenről meg maga az ember tehet.Ilyen kérdésekben az ember alkotta film és irodalom,abszolút nem mérvadó,mert az is egy adott ember gondolatait mutatja.És hol vagy te,hogy megítéld Istent??Mit vonod felelősségre Őt,hogy mit miért tesz? Egyébként a Bibliában feketén fehéren benn van,jut eszembe olvastad már a Bibliát elejétől a végéig?És ha Ő a Teremtő,akkor joga is van szabályokat felállítani,joga van őket érvényesíteni,mert Övé minden.Akinek ez nem tetszik,az viszi a következményeket:)

Az meg egy tökéletes hülyeség amit leírtál,hogy az embereknek miért kell a vallás.:) Egyszerűen azért van ennyi felekezet,vallás,egyház stb. mert belénk van teremtve,hogy tudni akarjuk életünk célját,értelmét,kutatni akarjuk a miértekre a választ stb,ha úgy tetszik, van szellemi szükségletünk.

"

Ugyanmár nem lehetsz ilyen buta. Kicsit gondolkodj... A bibliát ki írta ? Ha megvezethető, ostoba ember vagy akkor nyilván elhiszed, hogy isten alkotta miközben emberi kéz szüleménye. Ha most írnék egy papír darabot és lenne megfelelő kapcsolatom, hitelességem mondjuk én lennék a pápa akkor bármit beadhatnék nektek.

Szinte bármit ami nem áll ellen 180fokosan a mostani nézeteiddel.

Mi a biblia ? Egy szabályrendszer amiben vannak számomra teljesen logikus, okos dolgok. "Tégy úgy mással mint ahogy magaddal szemben is elvárnád" Ez kicsit másképp de hasonlóan a sátánista vallásban is megvan.

Lehet, hogy csak egy hatalmi elit érdekeit szolgálta az, hogy az embereket mint a kutyákat szabályozza bizonyos szabályok meghozatalával.

Ha hiszed ha nem neked is egod van és ha megaláznak sok ember előtt rosszul érzed magad. Ha ez nem így van akkor valószínűleg vagy halott vagy vagy őrült.

Tény, hogy mit nevezünk őrültnek... De ez most így túl hosszú témafejtegetés lenne.

Maradjunk annál, hogy így van.

Nos ha te értékes hívő ember akarsz lenni akkor vannak dolgok amiket meg kell tenned érte. Ezzel is erősítve azt a tudatot benned, hogy a jóság felé tenned kell hisz nem vagy jó. Egy komoly hívő ember aki rengeteg energiát fektetett bele abba, hogy úgy viselkedjen ahogy az a "nagy könyvben" meg van írva gúnyosan fog a hedonikus örömökben fürdő fiú/lányokra nézni, megveti őt stb..

Valahol igazságtalannak érzi, hogy ő annyi mindenről lemondott.

Szerintem sok embernél vannak ilyen pillanatok. Ha behazudod, hogy nincs akkor meg azt tudom mondani, hogy isten inkább azt javasolja, hogy legyél inkább rossz mint hamis "jó".

Önzetlenül lehet szeretni az istent ?

Talán akkor ha boldog vagyok és a saját utamat járom.

A sötétség megtapasztalása nélkül sosem fogom tudni mi a jó nekem. Hisz ha nem tapasztaltam meg mind a két erőt akkor mindig ott lesz bennem a kis ördög haha DX...

Önzetlenség azért szeretni istent, hogy aztán a mennyben üdvözöltessenek ?

Hmm... Szerintem rohadtul nem !!!

Lehet, hogy isten nem létezik.

Ha létezne akkor tuti nem olyan formában mint ahogy a bibliában leírják.

Az egonak kell a keret, az identitástudat.

Pl sok testépítő lenézést tanusit olyan emberek felé akik nem foglalkoznak annyit a testükkel mint ők (egészséges táplálkozás, sport stb..)

Az egonak mindig kell az az érzés, hogy ő jobb mint más.

Először inkább ezt kéne megismernünk és őszintének lenni magunkhoz mint hogy egy hazugságokkal teli írást kövessünk.

Nem írom azt, hogy a kereszténység rossz de tényleg érdemes lenne megnézni, hogy miért van annyi istenkép, vallás....

Sátán alakját az ősi egyiptomi vallásokból rakták össze.

Ha sátán tudja, hogy alapból veszíteni fog miért lázad fel ennyire nyíltan ?

HA VAN SZABAD AKARAT... MIÉRT JÖN LE ÉS PUSZTÍTJA ISTEN A SÁTÁNT ?

Isten ugyanúgy diktátor mint sátán csak sátánt megkérdőjelezhetjük istent nem.

Ha isten annyira szeretne minket mért nem tesz bele annyi energiát a lelkünk megszerezésébe mint Lucifer ?

Nem jó általánosítani de ennek is megvan a helye.

Mi emberek nem szeretjük a nálunk magasabb hatalmakat feltéve ha azt hisszük ,hogy az nekünk jó.

Lásd politikai pártok... Hagyj ne részletezzem!

2013. nov. 25. 02:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem létezik Sátán...
2013. nov. 25. 22:36
 19/19 Roxy333 ***** válasza:

Nincs túlértékelve,sőt,ez még csak nem is értékelés,de ha neked az érték,hogy bűnbe viszi az embert,hogy elkárhozzon,szíved joga,szerintem nem számít annak.

De hogy jobban belemenjünk: a kereszténység pont nem azt tanítja,hogy minden felelősség a Sátáné,hanem külön kiemeli a Sátán bűnét (hogy Istent akarta letaszítani a trónjáról,és mindenki fölé emelni saját magát) és az emberé is ( hallgat a Sátánra,és hamis prófétáira. Ezért bűnhődik az ember is,nyilván nem azért,mert ártatlan. A kereszténység pont arra mutat rá,hogy az ember nem okolhatja a saját döntéseiért a Sátánt,mert az se kényszerítheti semmire,a fő döntés mindig a tiéd,ő csak befolyásol. Pl Ádámék is simán mondhattak volna neki nemet,nem tudott volna vele mit kezdeni. A Biblia a Sátánt csak azokért vonja felelősségre,amit a Mennyben tett,az van leírva részletesen,hogy miket gondolt Istenről,káromolta,a helyébe akart lépni,és uralni mindent. A bűnei között csak ennyi van,az érdekes mód nincs közé írva,hogy elbuktatta az embert,mert nem ő buktatta el,hanem az ember saját magát. A Sátán csak hazudott egyet,az embernek ellen kellett volna állni,és ennyivel le lett volna tudva az egész. Az,hogy az embert félrevezeti,még nem azt jelenti,hogy miatta kerül a hitetlen ember a pokolra,hanem saját maga miatt.Mert a hitetlen ember egy Isten nélküli világot kér magának. Jézus pedig azt mondja,hogy "aki kér,kap." Megkapják ők is azt az Istentelen helyet,amire annyira vágynak.

2016. jan. 30. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!