A Sátánt miért ábrázolják a filmekben, az Istent pedig miért nem?
Tudom, hogy szent dolog, de nem Mohamed, akit nem lehet ábrázolni. Jézust tudjuk hogyan néz ki, de Isten-t jóformán semelyik filmben nem látni.
Gondolok itt pl a filmekre, Isten minden filmben hagyja, hogy az emberek mentsék meg a Földet, a rossz szét ver mindent, a jó viszont nem jelenik meg, mert nem merik vagy nem akarják ábrázolni. Ez miért van?
Honnan veszed, hogy tudjuk azt, hogy Jézus hogy néz ki?
Életében senki sem festette le.
Mér hogyne ábrázolnák: [link]
Egyébként meg valószínűleg az az oka, hogy nem tudnák hogyan ábrázolni. A Sátán ábrázolásának megvannak a hagyományai, de a Mindenhatónál nem. Valószínűleg nem merik, mert ugyanúgy felháborodás lenne, mint amikor meleg cowboyokról csináltak filmet; az emberekben már megvan, minek milyennek kell lenniük a művészeti alkotásokban.
azért,mert a sátánt leszarják a vallásosok,másfelől a sátán általába vörös bőrrel van ábrázolva..na ha istent fehér bőrűként ábrázolnák,akkor az a feketéknek lenne rossz,és fordítva..valamint az ázsiaiak is felháborodnának biztos...
szerintem ezért,meg azért,mert neki nincs teste...ő nem is létezik,csak kivan találva,nincs megtestesítve
Azért nem ábrázolják, mert semmiben nem olyan mint mi.
Képtelenség ábrázolni ezért. A Sátán téridőbeli, az Isten pedig nem. Tehát nem tudod ábrázolni.
18:23
Nekem is a south park jutott eszembe:)
19:05
De attól még vannak keresztény feketék, amerikában pl.
A válasz tehát röviden: Mert nem tudják hogy néz ki, sátánt pedig igen(persze csak könyvek szerint, amúgy egyik se létezik-állásponton vagyok). A south parkban jól bemutatják.
Kiegészítés: Imdb szerint közel 300 olyan film van, amiben Isten mint karakter játszik. (Persze nem tudtam kiszűrni azokat, ahol csak a hangja jelenik meg, és biztos sok olyan van közte.)
Amik nekem eszembe jutottak:
Mindenható,
Dogma,
Evan Almighty,
South Park,
Volt egy sorozat ahol a kiscsaj mindig Istennel beszélgetett,
Gyalog Galopp - bár itt rajzolva volt,
Simpsons,
Ettől függetlenül tényleg többször ábrázoják sátánt. Gondolom mert kevésbé szentség törés és ugyanazért, amiért a patás ördög pl. a népmesékben is többször jelenik meg, mint Isten... könnyebben megjeleníthető, "izgalmasabb" karakter...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!