Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hitgyüliseknek mi lesz a sorsa?

A hitgyüliseknek mi lesz a sorsa?

Figyelt kérdés

Ha nem tagadják meg Krisztust, akkor a pokolba fognak kerülni?

Hisz nem mindenki zsidó közöttük.

2012. dec. 19. 08:27
1 2
 11/18 Hazardteam ***** válasza:
En a tiednek, azt még nem olyvastam, hanem a ma 22:15-ös Kzs-nak
2012. dec. 19. 23:20
 12/18 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

"Közben pedig Izrael népére kiönti a kegyelem és a könyörületesség szellemét (tehát nagyon bensőséges kapcsolatot épít ki Isten Izraellel)."

Íme a bensőséges kapcsolat!

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=enRxFFUt538

http://www.youtube.com/watch?v=TmxEzasyNTA

2012. dec. 20. 13:30
 13/18 webnyelv ***** válasza:

Nagyon nem értem ezt a kérdést.

És miért kell a hitgyüliseket külön választani? Történelmi egyházak hívei között is vannak,akik ugyanúgy hisznek Jézusban, mint a hitgyülisek. És nyilván a hitgyülisek között is vannak, akik nem igazán hisznek Jézusban.

És hogy ehhez az egészhez a zsidóság hogyan jön, nem értem.

2012. dec. 20. 13:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a zsidókkal kapcsolatban ajánlom Pál rómaiaknak írt levelét, amiből kiderül, hogy a zsidók Jézus elleni lázadása, illetve az ebből fakadó megkeményedés ideiglenes. Addig tart, amíg a pogányokhoz mindenhol elér az evangélium. Pál türelemre int a zsidókkal kapcsolatban. A Biblia szerint Isten meg fog nekik bocsátani az idők végén, tehát nem elvetettek. Természetesen ők is megítéltetnek majd a lelkiismeretük szerint.
2012. dec. 20. 13:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia !

Én is a H.gyülis vagyok de Istennek nem ez az ígérete a keresztényekkel kapcsolatban, a zsidósággal is van egy nagyszerű terve.

A Bibliában benne van ezzel kapcsolatban sok-sok információ.

2012. dec. 20. 15:01
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat...

Búcsúzóul ezt még átküldöm nektek:

http://www.youtube.com/watch?v=MHZ79InLGRY

2012. dec. 20. 15:12
 17/18 kzs ***** válasza:
61%

Mint ahogy már régebben kifejtettem, a Hit Gyüli nem zsidó vallást követ.

Ezt írod: "Izrael viszont nem fogadta el Krisztust."

Így van. Annak ellenére, hogy a SzentÍrásban több Ószövetségi könyv részletesen foglalkozik Izraellel úgy, mint kiválasztott nemzettel, de az Evangélium felhívása ('térjetek meg és keresztelkedjetek meg') a zsidóságra ugyanúgy vonatkozik, mint bármely más nemzetre.

Izrael különlegessége - egyedülállósága más nemzetek között - beteljesülésre váró próféciákban mutatkozik meg: például Ezékiel 37/8-14: Izrael helyreállítását írja le (ez későbbiekben fog beteljesedni).

Ugyanígy Ezékiel 36/8-12-ben írja le a SzentÍrás Izraelre vonatkozó hatalmas áldását, melyben nyomatékosítja a vele való szövetséget: "(12) És járatok rajtatok embereket, az ÉN NÉPEMET, IZRAELT... "

Izrael pedig a Szentföld, a Messiás test szerint Dávid magvából származik, ami Izraelhez köthető.

A Hit Gyüli a Szentföldre való tekintettel tanulmányozza Izraelt (a Megváltás színtere végülis Izraelhez köthető) - próféciák beteljesülését vizsgálja:

Érdemes megnézni a Joel 3//1-2-t:

Ebben az van, hogy Isten összegyűjti a zsidóságot és a saját földjére vezeti. Majd "perbe száll" (vagyis védelmébe veszi Izraelt, amit Isten a saját népének és örökségének nevez (2.Ige)

Ezt írod: "Szerintetek mi lesz a Jézust tagadó zsidók sorsa?"

> Nézd, egyértelmű: nekik is engedelmeskedniük kell az Evangélium üzenetének: meg kell térniük, át kell menniük a vízkeresztségen, és a Szent Szellem keresztségen is.

Ez biztos.

Ezt írod: "Vagy a ti sorsotok, akik követik őt?"

> Na egy pillanat: a Hit Gyüli NEM a szidókat követi. Úgy tekintünk Jézusra, mint testet öltött Krisztusra, aki a Megváltást MÁR elvégezte (ebben tehát lényegesen különbözünk a zsidó vallástól)

A "követésünk" mint említettem, abból ered, hogy a SzentÍrásban Izrael döntő jelentőségű: Joel, Jeremiás, Ésaiás, Ezékiel könyvei - de akkor sem úgy tekintünk Jézusra, mint ahogy a zsidók tették (illetve teszik).

2012. dec. 20. 20:21
 18/18 zizmancs válasza:

Bármikor magához hívhat az Úr.

Ekkor az eddigi Földön töltött életed alapján el kell döntenie hová helyezzen a másik világok között.

Valószínűleg több világ is lehet, de kettőt nagyon ismerünk ami kiemelkedően szélsőséges, egyik a menny, másik a pokol.

Felmerül majd a kérdés, mivel a teremtő mindenkihez jó akar lenni és mindenkit szeret, hogy megtudja mi a jó neked.

Ezért itteni életed során a legmagasabb célod egyike, hogy magadban rájőjjél erre és ezt meg is tartsad.

Mert -e köré épül majd a halál utáni életed.

Mi neked tehát a jó, mit jelent és ami neked jó tényleg jó az?

Egy az Isten és a hozzá vezető út is.

Igazából csak a jó út létezik, de nem könnyű rajta járni.

Sokszor mivel ez az út keskeny , időnként kanyargós, és göröngyös is, nehéz rajta maradni, de megtapasztalhatjuk, ha letérünk róla. Akkor minél távolabb kerülünk az út szélétől annál több számunkra negatív-rossz dolog történik velünk (dolgokat kell tapasztaljunk).

Ilyenkor semmi mást nem kell tudnunk, csak azt hogy merre van a helyes irány, hogy lehet visszakerülni az útra, és bűnbocsánatot kapni.

Csak az a bűn marad feloldatlan, amit nem vallanak be, eltakarnak. Mert ha észreveszed, hogy vétkeztél akkor már jó úton jársz , hogy visszakerülhess az egy útra. :)

2013. máj. 26. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!