Aki hisz Istenben, az miért hisz benne? Aki nem hisz Istenben, az miért nem hisz benne?
A keresztények 90%-a azért hisz, mert a szülei erre nevelték. 5% az, akit valamilyen tragádia ért az életben, és azt hiszi, hogy így majd jobb lesz. A maradék 5% meg az életben csalódott ember, és inkább a közösséget keresi nem pedig Istent. A vallási közösségben senki nem fogja megkérdőjelezni a hitét. Ellenben ha egy horgászklubba lépne be csak megkérdeznék tőle, hogy mekkora volt a legnagyobb hal az életében.
A hithez nem kell szó szerint semmi, csak egy köny, amit merem állítani sok keresztény el sem olvas. Ezért ilyen vonzó egyesek számára, bonyolúlt kérdésekre egyszerű válaszokat ad. Ahhoz nem kell diplomásnak lenni, hogy valaki elhiggye: Isten így akarja és kész. Minden leegyszerűsödi, csak hinni kell.
Melyik az a degenerált, értelmezésre képtelen barom, aki lepontozta azokat, akik a kérdésre értelmesen válaszoltak? Na, nem baj. Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés... :-)
Kérdező, hiszek, mert tudom, hogy Isten van, és mellettem áll, nem kell ahhoz olyan nevelés se, mert nem attól hiszek, nem kellett tragédia, mert nem azon múlt, nem kellett kényelem, mert nem attól függ, egyszerűen csak tudom, érzem, és ezt egy nem hívőnek nem tudom elmagyarázni. Egyszer egy volt ateista leírta, hogy ő hogyan kezdett hinni, és ő is tudja, hogy nincs értelme bizonygatni, mert az embernek magának kell megtapasztalnia, hogy az "érdekes dolgok" honnan származnak. Isten mindenkihez megtalálja az utat, de mivel minden ember más, ezért mindenkihez más út vezet. A te bizonyítékod és az én bizonyítékom nem biztos, hogy megegyezik, és nem biztos, hogy egy harmadik embernek bármelyik is bizonyíték. Nem kell győzködni semmit, én azt kívánom, mindenki tapasztalja meg maga.
Én konkrétan semmilyen istenben és vallásban nem hiszek, de talán van valami felsőbb erő, mert egy végső oknak lennie kell, és nem tudományosan nem magyarázható.
Ezen felül ha velem jó, vagy rossz történik nem egy bizonytalan dolgoban keresem az okokat, hanem magamban. Ha jól alakul a sorsom az azért van, mert én úgy alakítottam, ha rosszul, akkor valamit vagy én tettem rosszul, vagy keresztbe tettek, vagy a körülmények úgy játszottak közre. A sorsunk a mi kezünkben van, nem a természetfelettiben (szerintem. Persze akinek kevés az önbizalma az foghatja másra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!