Én alapvetően (többek között) azért hiszek benne,mert egyértelműen nem hinni valamiben,az illogikus dolog,egy "zárt kapu".
Ha pedig hiszel az mindenképpen pozitív dolog,még ha tévedsz is.
"Cogito ergo credo"
2009. aug. 23. 10:50
3/28 anonim válasza:
Minek hinni, amikor az egész egyház a lehúzásra épít, szedi a valog sok egyházközösségi adót, amikor nem is járunk templomba csak meg vagyunk keresztelve, ráadásul az államtól is kap gondolom lóvét, meg az egyik 1% is nekik megy.
2009. aug. 23. 11:06
4/28 anonim válasza:
Tudom, kell fűteni a templomot, a papok, püspökök is csak csicsás ruhában dolgozhatnak, de akkor is. Isten mindig segít, fűtsenek a isteni szeretet melegével.
2009. aug. 23. 11:08
5/28 anonim válasza:
én pld hiszek Istenben, de az anyaszentkeresztényegyházban nem. az egész 1 nagy szemétdomb. el lett cseszve már a középkortól.
2009. aug. 23. 11:11
6/28 anonim válasza:
Miért kell ezt hetente megkérdezni? Amúgy pedig az egyházi adó nem kötelező,hanem önkéntes.Az egy százalék pedig nem jár,csak ha az adózó felajánlja valamelyik egyháznak,
2009. aug. 23. 11:12
7/28 anonim válasza:
Hiszek, mert nekem már bizonyította a létét, még ha másnak nem is bizonyíték.
2009. aug. 23. 11:18
8/28 anonim válasza:
Ahhoz, hogy hiszel-e Istenben, nem sok köze van az egyházhoz. A kérdező a személyesen megélt hitről kérdezett, nem a vallásról. Hihetsz Istenben úgy is, hogy közben elveted az intézményesített egyházat.
Én egyébként hiszek Istenben. Én úgy gondolom, kell lennie egy végső oknak, ami célt ad a létezésnek. Segít megtalálni a helyem a világban. Utat mutat, amikor nincs min elindulni. A dolgokkal más szemszögből is megismertet.
Meg persze azért is, mert így neveltek. 4 évig voltam ministráns. Szerettem az lenni.
2009. aug. 23. 11:31
9/28 anonim válasza:
mert hiszek benne és kész,nehéz elmagyarázni,szerintem a hitben ez a lényeg,hogy feltétel nélkül hiszel,nem vársz bizonyítékokat,nem keresed a miérteket,hanem eltudod fogadni és egyszerűen hinni benne...Aki meg nem,az nem, az az ő ,választása...de az embernek mindig kell hinnie...Nekem a Biblia elég bizonyíték,az egyházakkal szemben vannak nekem is kifogásaim,de úgyis az a lényeg,amit az ember a lelkében érez
2009. aug. 23. 11:48
10/28 anonim válasza:
Az egyházi adó önkéntes. Persze, csak a beszedő nyanya minden hetente kétszer becsenget hozzánk, és amikor egyszer beengedjük, addig nem tágul, amíg 5 ezret nem kap egy 4 fős családtól. a 2500-at kevesellte, de azért elrakta.
A 2. 1%-ot lehet adni egyháznak, vagy 1-2 nagyon kiemelten fontos kezdeményezésre. Innen venném ki az egyházakat. A gyermekszegénység miatt éhenhalnak a gyerekek, helyette sokan templomi szertartásokra adnak. Havi egy misével igazán lehet kevesebbet tartani mindenhol. Isten látná bennünk a jószándékot, hogy a gyerekeknek akarunk jót, nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!