Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet, hogy 1 teljes...

Hogy lehet, hogy 1 teljes napra megállt a nap?

Figyelt kérdés

Józsúé azért imádkozott, hogy a Nap és a Hold álljanak meg a pályáikon, hogy hosszabb ideig maradjon világos.

A Nap kb 1 teljes napra állt meg az égen.

Ez azt jelentette volna, hogy megállt volna a Földtengely körüli forgása.

Ha viszont megáll a Föld forgása, akkor Newton törvényei értelmében mindennek, ami nincs lerögzítve, a Föld eredeti kerületi sebességével (mintegy 1800 km/óra) tovább kellett volna mozognia. Vagyis, minden élőlény 1800 km/órával repült volna a halálba.

Hogy sikerült a fizikai törvényeken felülkerekedniük a Nap megállása után, hogy közben a Föld összes élőlénye sértetlen maradt?

2012. dec. 18. 14:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Na erre én is kíváncsi vagyok már több éve. Csak én abból indulok ki, hogy Józsué nem is tudhatta, hogy a Föld forog és ezért látjuk a Nap látszólagos mozgását az égen.
2012. dec. 18. 22:21
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Nos Így van a teremtő ura a gravitációnak, meg minden törvénynek, mert azokat is Ő hozta létre.

Ígéretet tett Józsuénak, hogy addig nem megy le a nap míg nem győznek.

egyébként egy nagyon régen irt napi lapban találkoztam ezzel a kérdéssel.

Azt írták, hogy a tudósok kerestek egy napot a számolgatásuk alapján, valahogy a történelemből hiányzott egy nap.minden lehetséges régi könyvet át bújtak és a bibliában találtak rá erre a magyarázatára, amit el is fogadtak.

2012. dec. 18. 23:47
 13/15 anonim ***** válasza:
56%
Most függetlenül attól, hogy a történet igaz-e, vagy sem, olyan nehéz azt elképzelni, hogy egy mindenható lény, aki képes megállítani a Föld forgását, nem képes ennek minden lehetséges fizikai következményét (például az impulzusmomentum-megmaradást, vagy a felszín felforrósodását) számba venni és kiküszöbölni? Ez elég korlátozott képzelőerőre vall.
2012. dec. 22. 14:51
 14/15 anonim ***** válasza:
49%
Isten mindenható, ő teremtette az egész Univerzumot és a fitika törvényeit is. Meg is változtathatja őket egy időre, ha akarja, ekkor vannak a csodák.
2012. dec. 22. 15:14
 15/15 schocko ***** válasza:
55%
Marhaság az egész, nincs se Isten, se csoda, se igazságalapja az egésznek. Nem kell ott racionális válaszokat keresni ahol nincsenek. Fel kell nőni!
2012. dec. 22. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!