A Jehova Tuanui ehetnek-e véreshurkát vagy sült vért?
Jehova Tanúja vagyok. Mi a vért nem fogyasztjuk. A vérátömlesztést sem - akkor sem ha az életünk forog kockán. Mi FELTÉTEL NÉLKÜL betartjuk Jehova bibliai parancsolatait, nem csak 1-2-őt.
„...Tartózkodjatok a vértől..." (Cselekedetek 15:28, 29)
A vérátömlesztést sem ..............
(a fogadjuk el kimaradt)
Szóval a vérátömlesztést sem fogadjuk el...
Elnézést!
Én nem vagyok tanú, de lehet én is éhen halnék, ha csak ezt lehetne enni :D
Pedig mit hagyok ki az életembeől:P
Csatlakozom kedves Hazardteam barátomhoz.
Magam is régóta vagyok itt a gyiken, de néha egy erre járó unatkozó, vagy mert baja van a világgal, vagy minket Tanúkat mocskol, vagy azt akivel baja van.
Pedig vehetné a fáradságot és utána nézhetne hogy ezzel a kérdéssel mindig be téved valaki ide.Ott megkapja a választ.
A vér helytelen felhasználására való parancs nem csak Jehova Tanúira érvényes.Hiszen minden vallás tankönyve a Biblia. És Isten Szavában világos útmutatás van a vér használatával kapcsolatban.Isten lefektetett egy fontos törvényt. Azt megengedte az embereknek, hogy megegyék az állatok húsát, de megtiltotta, hogy a vért is elfogyasszák (1Mózes 9:4)A tiltás nem egészséget érintő megfontoláson, hanem a vér szentségén alapult (Cselekedetek 15:19, 20, 29).
A Biblia valami mással is magyarázza, hogy miért annyira szent a vér. Jézus Krisztus kiontott vére, mely az emberiségért odaadott emberi életét jelképezi, a keresztény reménység alappillére. Lehetővé teszi a bűnök megbocsátását, és reménységet ad az örök életre. A keresztények azzal, hogy tartózkodnak a vértől, voltaképpen az abba vetett hitüket fejezik ki, hogy csakis Jézus Krisztus kiontott vére tudja őket igazán megváltani, és megmenteni az életüket (Efézus 1:7).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!