Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Unokahúgomnak szeretnék venni...

Unokahúgomnak szeretnék venni karácsonyra Képes Bibliát, hogy anyukája abból is olvasson fel neki esténként Melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sok félét láttam interneten. Nekem az kellene, amiben minden történet benne van, képekkel.

Tudtok segíteni?

Köszönöm.

2012. dec. 13. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekünk anno volt itthon 5-6 féle, nekem ezek tetszettek:

[link] (ez mondjuk csak Ószövetség, de rengeteget olvastam. Inkább 7-8 év felett ajánlom)

[link]

[link]

Az utolsó nálam különösen kedvenc volt. A végében volt szómagyarázat, a lapok szélén pedig történelmi kitekintés esetleg térképek. Minden történet mellett ott volt, hogy a "rendes" Bibliában hol van.

Az utolsó kettő nagyobb betűkkel van szedve, így kisiskolásoknak is jó. A középsőben szinte minden oldalon van kép - igaz, így csak két kötetbe fért bele.

A válasz írása közben megkerestem őket, és találtam még egyet, amit szerettem (ez meg csak Jézus életét mutatja be)

[link]

Ebben is - a történetek mellett - leírások vannak a korról, amiben élt, szokásokról, stb.

Egyébként most láttam azt is, hogy nálunk teljesen vegyesen voltak a mindenféle felekezet által kiadott könyvek. Nem tudom, ragaszkodsz-e egyféléhez, de remélem tudtam valamennyit segíteni.

2012. dec. 13. 22:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Na és ez milyen lehet? [link]
2012. dec. 13. 22:36
 3/12 A kérdező kommentje:
vagy ez? [link]
2012. dec. 13. 22:38
 4/12 anonim ***** válasza:

én ezt venném, bár attól is függ, mekkora gyerek. Jelenleg magyar piacon ez az egyik legjobb, és gyönyörű, magyar illusztrációi vannak. [link]

Olyan gyermekbiblia sajnos nincs, amiben minden történet benne lenne.

2012. dec. 13. 22:49
 5/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Az első, amit belinkeltél egyike azoknak, amit én is ajánlottam :)

A másodikról tudtam, hogy van, és ajánlották is (nálunk most egyáltalán nincs gyerek, így a legújabbakat nem ismerem). De úgy tudom, hogy az is jó.

Egyébként nem írtad, hogy mekkora az unokahúgod. Ugyanis nem mindegy, hogy 3-4 éves, vagy mondjuk 6-7.

2012. dec. 13. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:

És rájöttem, hogy van még egy, csak hogy nehezebben tudjál választani :D

[link]

Ezt anno sorozatban adták ki, itt meg össze van gyűjtve. Nekem a képi világa annyira nem tetszett, más meg pont azért volt oda. A történetmondása viszont jó.

2012. dec. 13. 22:56
 7/12 A kérdező kommentje:
4 éves, de biztosan nézegetni fogja 6-7 évesen is.. vagy ..
2012. dec. 13. 23:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor leszűkíteném a kétkötetesre, a Legkisebbek Bibiájára, és a másik válaszoló által ajánlott Harmat kiadósra. Az utolsó kettőt szerintem meg tudod nézni keresztény könyvesboltban (az Amana7-ben biztos megvannak, ha budapesti vagy). Itt nyilván van másfajta is van, lehet, hogy azok között találsz olyat, ami tetszene az unokahúgodnak.

A harmadikat viszont csak antikváriumban tudod megtalálni.

2012. dec. 13. 23:35
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát választék van.. na de melyik legyen(?)

Sajnos nem tudok belekukucskálni egyikbe sem, mert internetről rendelem meg.

2012. dec. 13. 23:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy a Legkisebbek Bibliája lesz :)

Köszönöm a segítségeket!

2012. dec. 13. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!