Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Teremtővel lehet közvetlenül...

A Teremtővel lehet közvetlenül kommunikálni, vagy csak nála alacsonyabb, de emberi szemmel nézve felsőbbrendű lényekkel?

Figyelt kérdés

Pl. angyalok, őrangyalok, illetve hasonló entitásokkal...

Nagyon szeretnék közvetlenül tudást szerezni a valódi Teremtőtől, nem a dogmatikus módon,és nem kreált entitásoktól, hanem tényleg az igaz Istentől...Olyan hívők válaszoljanak kérem,akik valóban a Teremtő útját próbálják járni..

Ez a meditáció pl alkalmas lehet: http://www.youtube.com/watch?v=V2YYCi9CGow&list=UUMJYZ2pNjZd..

2012. dec. 8. 14:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kösz, de engem nem fogott meg, nem mondom, hogy egyáltalán, de semmi patetikust nem láttam benne kivéve a Jézus-i tanításokat, bár a valódi tanításai jobban érdekelnének, nem ez az egyház által elferdített.
2012. dec. 8. 20:06
 12/21 anonim ***** válasza:
Isten mindenható ő a Teremtő, az ő fia Jézus. Az ő szava a Biblia ahol leírja hogy milyen és hogy hogyan léphetsz vele kapcsolatba. Már írták hogy "senki sem mehet az Atyához csak általam", ez az igazság. A videóban Jézussal kommunikálsz, ő pedig már megmondta hogy ezt hogyan kell. Imádkozz úgy.
2012. dec. 8. 20:08
 13/21 A kérdező kommentje:
Áááá miért nem értitek meg, hogy nem a dogmatikus keresztény dolog érdekel..... akinek az kell olvasgasson egy könyvet a végtelenségig, de nekem nem erre van szükségem..
2012. dec. 8. 20:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Olvasd el: Johannes Greber: Kapcsolat a szellemvilággal. Ebben lehet,h megtalálod a választ.
2012. dec. 8. 20:28
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, mi megválaszoltuk a kérdést, de téged nem érdekel a válasz: minden harag, rossz szándék nélkül mondom, úgyhogy ne érts félre, de ez olyan, mintha megkérdeznéd mennyi egyszer egy de nem érdekel az a válasz, hogy 1.
2012. dec. 8. 20:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem érted, hogy nem érdekel a kereszténység... nem érdekel az abban leírt Isten...csakis az igaz Teremtő...mert nekem nem egy és ugyanaz....gondolom neked sem mindegy hogy Allah, vagy Brahma...az hogy te egy könyvben találtad meg istent oké, de én nem ott keresem...szóval egyetlen dogmatikus vallás sem érdekel.
2012. dec. 8. 20:35
 17/21 Ozmium42 ***** válasza:
Akkor mi érdekel? Ki ez a Teremtő, ha nem az, amit mi ismerünk? Legalább leírnál valami konkrétumot, amin elindulhatnál. Keresztényként is tudnánk válaszolni valamit más vallásról vagy nézetekről, de így azt sem tudjuk, miről beszélsz, csak azt tudjuk mondani, ami személyesen nekünk evidens.
2012. dec. 8. 20:41
 18/21 A kérdező kommentje:
Pl. azzal akit az őseink tiszteltek, mivel a magyarság egyistenhívő volt és sokkal közelebb a teremtőhöz, mint a mostani dogmatikus hittel rendelkezők... Olyan kapcsolatot szeretnék, mint a táltosok, vagyis legalább hasonlót.
2012. dec. 8. 20:45
 19/21 Ozmium42 ***** válasza:

Ipolyi Arnold Magyar mythologiáját ajánlhatom magyar ősvallás témakörében. Nehéz olvasmány, de ha ráérsz, és érdekel a téma, akkor kibogarászod, legalább ami érdekel belőle, és ez hitelesebb, mint amit a neten általában találsz. (Amit pedig úgy gondolsz, hogy hibázik, azt kiegészíted más forrásból)

Itt elérheted a teljes szöveget, a szövegben lévő hivatkozásokra kattintva:

[link]

Ezen kívül Szántai Lajos, Pap Gábor, Varga Tibor ide vágó előadásait ajánlanám figyelmedbe. A "többieket" nem igazán, mert nélkülözik a történelmi hitelességet legtöbbször.

2012. dec. 8. 21:08
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha nem a keresztény vallás Istenét keresed, akkor rossz helyen tetted fel a kérdést, de szerintem erre már te is rájöttél. Az itteniek nem bírnak elvonatkoztatni más isten felé. Csak azt ismerik, aki a Biblia által ismerhető meg.

Én sem abban az Istenben hiszek, mint a különböző vallások, és ez már inkább tudományos kérdés, ott talán több szerencsével járnál, bár ott sok az ateista.

Az az isten (de lehetnek többen is), akit mi keresünk, az nagyon el van határolódva a mi világunktól, ha őt keresed, akkor nem valószínű, hogy különböző entitásokkal fel veheted vele a kapcsolatot. Vele közvetlenül pedig még kevesebb az esély.

Különböző pszichedelikus drogot fogyasztók már beszélgettek Istennel, de hogy ezek a drogok a teljes ego vesztés útján tényleg annyira felszabadítják a tudatot, hogy kommunikációs út nyílhat a Teremtő felé, vagy csak a labilis emberi elme ideiglenesen kivetülő illúziója ilyen szerek hatására, na az egy jó kérdés. :)

2012. dec. 11. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!