Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy birkózzak meg azzal,...

Hogy birkózzak meg azzal, hogy a kollégiumban mellettem levő szobákban jobbról 2 fú,1 lány, balról 1 fiú,1 lány lakik KÖZÖSEN egy szobában?

Figyelt kérdés

Katolikus neveltetésben részesültem, középiskolában sem voltak vegyesen a fiúk, meg a lányok, itt meg együtt is alszanak. Elborzaszt, ha belegondolok, mit csinálhatnak együtt, vajon paráználkodnak is?

A szobatársaimmal nem tudom megbeszélni, mert nem értik a problémámat.

2012. dec. 8. 12:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem kamu:

Már egy felnőtt is tudja, hogy ez miért rossz, mert ők még gyerekek és azt hiszik a testiség egy marha menő és jó dolog, hisz a mai világ is ezt sugallja. Viszont ha beüt egy nem kívánt terhesség, egy nem kívánt és viszonzott szerelem, és az ezekkel járó kín és szenvedés, akkor máris kapkodják a fejüket, és persze szidják Istent, mintha nem éppen ő tiltaná a házasságon kívüli szexet.

Nem tudom mit tegyél, bár 80%-ot adok annak, hogy kamu a kérdés, viszont a maradék 20% miatt kell a normális válasz is: legyél támasza annak, aki sérül majd ezekben a tiltott dolgoknak. Jobbat nem tudsz tenni.

Mindenki úgy van vele, hogy vele nem történhet meg a tragédia, pedig senki sem különleges, mindenkinek megvan a maga keresztje. És ha van egy támasz, akkor azt könnyebb elviselni.

2012. dec. 8. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:
42%

Profánul és tömören paráznaságnak az számít, ha öncélúan szexelsz valakivel, csak mert viszket a nemi szerved, de egyébként semmiféle mélyebb, lelki értelemben vett vonzalom nincs mögötte. Mielőtt jönnek a szentfazekak, elmondom, hogy én erről egyházi személlyel beszélgettem egyszer és ő is egyet értett az álláspontommal. Ha szerelmes vagy valakibe és lefekszel vele, az nem bűn. Épp az lenne a bűn, ha már majd megzakkansz úgy kívánod a szerelmed, de nem fekszel le vele. Ugyanis ilyenkor a saját emberi természeted ellen vétesz.

Különben meg honnan tudod kérdező, hogy egyáltalán le szoktak-e feküdni egymással? Szerintem inkább a saját dolgoddal foglalkozz, mert ha "paráználodnak is", az téged közvetlenül úgyse érint. Ha pedig a lelki üdvükért aggódsz (amit erősen kétlek mondjuk) akkor imádkozz értük.

2012. dec. 8. 15:18
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező,őszintén:Van benned valami irigység? Vallásodból kifolyólag frusztrált vagy,bűntudatod van,és ezért zavar.Én ezt látom,mert máskülönben nem zavarna.

Ne vedd cs..szegetésnek,nem az a célom,csak érdekelne az őszinte válaszod.

Én is katolikus nevelést kaptam,de már rájöttem néhány összefüggésre.Sajnos a vallás gyakorta problémákat okoz a fiataloknak egy természetes dolog "karanténba" helyezésével.

2012. dec. 8. 18:36
 14/18 anonim ***** válasza:
Azért azt igazán gondolhattad volna, hogy ha egy egészséges, nem vallásos fiatalokkal teli koleszba költözöl, akkor ott bizony lesznek olyan dolgok, amikkel te nem értesz egyet. Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy több száz ember majd a te szád íze szerint fog élni...
2012. dec. 8. 18:38
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem biztos, hogy lefekszenek egymással. Elég nagy butaság lenne.

Egyébként az nem zavar, hogy más bűneik vannak? Ha zavar, beszéld meg velük.

2012. dec. 8. 20:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Tolerancia. Te katolikus vagy, nem vagy más neművel egy szobában. Ők pedig máshogy élnek. Fogadd el.
2012. dec. 9. 15:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az zavarja, hogy egy "bordélyházban" lakik. Meg is tudom érteni. Remélem, nem egyházi kollégium...
2012. dec. 9. 21:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy csak testvérek,vagy a csajnak szüksége van biztonságérzetre? Szerintem még nem meztelenül aludnak együtt,az nem paráználkodás.

Én hallottam olyanról is,hogy a cölibátust fogadott papoknak egy kicsit sok volt a misebor,s bementek egy sztriptízbárba. Ez nem zavar?

Az 1 fiú 1 lany szoba pedig lehet párkapcsolatban élő pár is.

Ez az én véleményem. Bár,nem vagyok vallásos,nem tartom helyesnej,de engem nem zavarna

2018. jún. 26. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!