Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy is volt ez?

Hogy is volt ez?

Figyelt kérdés
A KDNP elnöke mondta ezt: az ateisták legyenek türelmesebb a hívőkkel szemben. És azt is mondta, hogy a semlegesség az nem jó, az nem elfogadható. És mi van akkor, ha én nem hiszek sem istenben, sem sátánban?

2012. dec. 7. 19:46
 1/7 A kérdező kommentje:
Akkor pogány sem vagyok. Tehát nem lehet belém kötni.
2012. dec. 7. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
12%

Ez inkább politika.

De kb kit érdekel mit mond amíg csak magának tartja meg?

2012. dec. 7. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:
A pogány jelentése nem keresztény, tehát igenis pogány vagy.
2012. dec. 7. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem foglalkozom a politikával, nem szeszélyből, hanem mert meggyőződésem, hogy Krisztus-követőként semlegesnek kell lennünk politikai, katonai ügyekben. De ez a fickó, akiről beszéltél kedves kérdező, a világnézeti semlegességről beszélt, mint olyanról, amivel egy pedagógus nem élhet, mert olyan nincs.

Ebben szerintem igaza is van. Neked is van valamilyen meggyőződésed, ha más nem is, akkor agnosztikus vagy.

"Milliók vannak, akik semmilyen vallást nem gyakorolnak, és semmiféle istenben sem hisznek. Ők az ateisták. Ismét mások, az agnosztikusok úgy hiszik, hogy Isten ismeretlen, és valószínűleg megismerhetetlen. Ez azonban nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy ők elvek vagy etikai alapok nélküli emberek, mint ahogy azok sem feltétlenül rendelkeznek ezekkel, akik valamilyen hithez tartozónak vallják magukat. Ámde ha valaki úgy fogja fel a vallást, mint 'bizonyos elvekhez való ragaszkodást; szigorú hűséget vagy lojalitást; lelkiismeretességet; kegyes jóindulatot vagy ragaszkodást', akkor valamilyen módon a legtöbb ember vallásos, még az ateisták és az agnosztikusok is (The Shorter Oxford English Dictionary)." (Idézet Az emberiség Isten keresése című könyvből - Jehova Tanúi kiadványa.)

2012. dec. 7. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:
A kereszténységben nem létezik a semleges fogalom. Valami vagy jó és az Istenhez tartozik, vagy rossz és a sátánhoz. Nincs köztes állapot. Ez a világhoz való hozzáállásukon is tükröződik.
2012. dec. 7. 21:03
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Kedves 5-s válaszoló! Igazad van, akik Krisztus-követőként semlegesek politikai, katonai ügyekben, azok is azért teszik ezt, mert szilárd állásfoglalásuk Isten Királysága mellett nem engedi, hogy megosztó politikai hatalmaknak hódoljanak!
2012. dec. 7. 21:37
 7/7 anonim ***** válasza:
39%

Pontosan , csatlakozom az előttem szólóhoz,

LEHET NULLÁZNI!!!

AKI A VILÁG BARÁTJA JÉZUS SZERINT AZ AZ ISTEN ELLENSÉGE

2012. dec. 7. 23:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!