Keresem Istent, de mégsem találom?
Szeretnék hinni, de nem megy...Illetve olyan félig-meddig.
Elég nehéz a lelkem, sok keresztet cipelek már, és tudom, hogy hittel könnyebb lenne.
Úgy érzem az évek alatt minden hit kiveszett belőlem. Nem csak Istenben nem hiszek, de másban sem. Nem hiszek magamban, vagy abban, hogy sikerül legyőzni a démonaimat. Nem hiszek már a szerelemben sem, hogy egyszer rám talál...
Fohászkodtam már az Úrnak, hogy segítsen, hogy higgyek, de ez olyan őszintétlen. Hogyan kérhetek segítséget attól akiben nem is hiszek?
Bocsánat, ha bonyolultan fogalmaztam, remélem azért értitek.
Hasonló helyzetben voltam mint te. Azért sikerült megtalálnom Istent, mert szívből vágytam rá és kerestem a Bibliában őt, szíven ütött néhány tanácsa és úgy éreztem személyesen nekem szól, amikor például ezt olvastam:"Bizony kerestek majd engem, és megtaláltok,mert teljes szívetekből engem kerestek.Engedni fogom, hogy megtaláljatok."
De hasonló érzéseket váltott ki belőlem a Zsoltárok 1:3 versei, vagy a Példabeszédek 2:1-6 versei. Talán kipróbálhatnád te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!