Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresem Istent, de mégsem...

Keresem Istent, de mégsem találom?

Figyelt kérdés

Szeretnék hinni, de nem megy...Illetve olyan félig-meddig.

Elég nehéz a lelkem, sok keresztet cipelek már, és tudom, hogy hittel könnyebb lenne.

Úgy érzem az évek alatt minden hit kiveszett belőlem. Nem csak Istenben nem hiszek, de másban sem. Nem hiszek magamban, vagy abban, hogy sikerül legyőzni a démonaimat. Nem hiszek már a szerelemben sem, hogy egyszer rám talál...

Fohászkodtam már az Úrnak, hogy segítsen, hogy higgyek, de ez olyan őszintétlen. Hogyan kérhetek segítséget attól akiben nem is hiszek?

Bocsánat, ha bonyolultan fogalmaztam, remélem azért értitek.

2012. dec. 7. 00:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
az a nehéz benne, hogy olyasmit kell megtalálni, ami nincs. és mégis meg kell találni.
2012. dec. 7. 10:20
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

Kérdés az, hogy melyik az a fokozat, amikor azt mondhatjuk, hogy megtaláltad. Melyik az az útszakasz, amelyen jársz?

Vagy talán még rá sem tudtál még lépni...

De ha jársz is azon, elmondhatjuk, hogy nagyon nehéz az az út. Az biztos, hogy határtalan elégedettséget, nyugalmat, szeretetet találsz. De egyéb származékos lelki "nehézségek" érnek majd. Pl.:

1. Annyira szereted majd az Istent, hogy elkezded "megvetni" a való világot. Szereted, de érzed, hogy nem ebben kell élned, hanem Istennel akarod tölteni az időd. Fel sem tudod még fogni, hogy ez a vágyakozás Jézushoz és Istenhez olyan erős, hogy szívszorító+határtalan öröm.

2. Ha pl. egy embernél felfedezel egy bűnt, nem az embert kezded el gyűlölni, hanem a szívedbe veszed, magadra veszed a bűnt, elszomorít és magad feldolgozod. Ez sem egy kellemes dolog.

3. és ha még ezek nem voltak elegek, akkor te magad kezded a saját bűneidet feldolgozni, önmarcangolással, de közben örömökkel.

4. annyira szeretni fogod az Istent, hogy képtelen leszel nem rá gondolni. Mindig a fejedben lesz...

Már gondolkodtam azon, hogy ha annak idején nem választom a "zöld bogyót" akkor érzések nélkül élhetnék, a szimpla földi örömökkel együtt: vásárlás, családi örömök, pénzkeresés, ajándékozás. De most nem így van és ki tudja mi a jó...

2012. dec. 7. 11:33
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

"Nem hiszek magamban, vagy abban, hogy sikerül legyőzni a démonaimat."

Szerintem HazardTeam jól leírta a lényeget. Jó úton jársz, mert beláttad hogy egyedül nem bírod a küzdelmet. Ezt sokan nem képesek elismerni. Azt is beláttad hogy könnyebb lenne ha erős hited lehetne és érezhetnéd hogy Isten melletted áll.

Szerintem azt kell tenned hogy imádkozol hitért. A legegyszerűbb ima is elég. (Pl.: "Istenem kérlek adj nekem hitet") Ezt mondd addig amig Isten meg nem hallgat. És figyelj oda mert Isten válaszolni fog :) Azt bízd rá hogy hogyan, megvannak a módszerei :)

Te is tehetsz azért hogy megerősödj hitben. Ha olvasod a Bibliát, vagy jó lelki könyveket az nagyon sokat segíthet.

Ajánlom például Szent Fausztina nővér naplóját:

[link]

Ha nem bírod olvasni ezeket akkor se ess kétségbe csak kérd Istent hogy segítsen ebben is.

Előttem valaki írta hogy nincsenek démonok, de nincs igaza. Sajnos vannak és ha Isten felé fordulsz akkor minden eszközt be fognak vetni hogy eltérítsenek. Erre jobb ha előre felkészülsz és figyelj oda, vedd észre amikor akadályozni próbálnak. (Pl. gátló körülmények, kedvetlenség, sürgős zavaró teendők, stb...)

És ha pesti vagy és érdekel a dolog akkor szívesen segítek eljutni olyan gyülekezetbe ahol sok bizonyítékát láthatod majd Isten működésének. Ez is sokat segíthet a hitben való megerősödésben.

2012. dec. 7. 14:07
 14/23 anonim ***** válasza:
6%
Azért nem találod, mert isten nem létezik.
2012. dec. 7. 19:37
 15/23 anonim ***** válasza:

Isten is keres téged!

Imádkozzál hozzá őszintén, olvasd a Bibliát, és nyisd meg a szíved ajtaját Jézus előtt, és akkor be tud tölteni a Szentlélekkel!

Jeremiás 29:13 És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.

2012. dec. 7. 22:11
 16/23 anonim ***** válasza:
Zsizsik666: azt hittem a szintetikus dolgokat nem engedi a természet vallásod :D
2012. dec. 7. 22:49
 17/23 anonim ***** válasza:

A hit alapja a pontos ismeret, erről írt Pál apostol a Zsidóknak írt levél 11. rész 1. versében "A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása." Tehát ha hinni szeretnél szerezz pontos ismeretet Istenről és akkor szilárd lehet a hited, sőt akár Isten barátjává válhatsz("és beteljesedett az írás, amely ezt mondja: „Ábrahám HITT Jehovában, és ezt igazságosságul számították be neki”, és „Jehova BARÁTJÁNAK” hívták.

"Jakab 2:23). Isten barátjaként pedig a démonokat is legyőzheted és az összes nehézségedet is segít megoldanod.

2012. dec. 8. 14:45
 18/23 anonim ***** válasza:

Figyelj csak. Isten tényleg létezik.

Zsid. 11,6

Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni;

mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik

és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik.

Ha szeretnél hívővé válni, megtérni, kezdetnek olvasd el a János evangéliumát és a János 1. levelét. Emellett a Zsoltárok könyvét is figyelmedbe ajánlom, mely alkalmas arra, hogy megismerd, milyen az Élő Isten, és hogy azok számára, akik keresik Őt, tényleg valóság, kölcsönös kapcsolat, szövetség alakítható ki! Ha nehézségeid vannak, a Zsoltárok könyve sokat segíthet (tapasztalat).

2012. dec. 8. 16:35
 19/23 anonim ***** válasza:
Magadban higgy, aranyapám. Isten, meg az ehhez hasonló pótszerek csak katalizátorok az emberek számára, hogy végsősoron önmagukban hihessenek. Hidd el, ennél üdvözítőbb út nincs, erre hajt mindenki, csak nem tud róla. Persze kell tanulnod az élet törvényeit, embereket, önmagad. Magadat keresed, magad felé sodródsz, ez egy jó cél (a lehető legjobb), de ne ragadj le ostoba egyházvallásoknál! Vétek volna.
2012. dec. 9. 02:29
 20/23 anonim ***** válasza:

19-es

Ez véletlen nem a Hogyan legyünk önzőek? kérdéshez tartozó válasz...

2012. dec. 9. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!