Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fontos-e a vallás?

Kuroyuki Hime kérdése:

Fontos-e a vallás?

Figyelt kérdés

Hát számomra fontos, mert én vallásos vagyok, de kíváncsi vagyok különböző véleményekre és érvekre, ha lehet...

fontos lenne, hogy minél többen válaszoljanak, mert ebből kell beadandó rövid-dolgozatot írnom

2012. dec. 4. 17:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

6-os és 8-as jó!

Lehet, hogy 5 világvallás van, a Wikin a dzsainizmus külön világvallásnak van feltüntetve, ezért gondoltam hogy több. De ahogy vesszük, mielőtt azt a cikket olvastam, én is 5-ről tudtam.

2012. dec. 5. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:

Bizonyos szellemi fejlettség alatt, vagy bizonyos tudásszint alatt sokat segíthet az életben.

Van, aki sose nő ki belőle - neki lehet hasznos egy igen mérsékelt vallás.

Azért a mai korban már elég rossz, ha pl. egy értelmiségi fiatal felnőttnek szüksége van rá. Akkor ott már valami gond van.

2012. dec. 6. 15:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Számomra nem, sőt egyre inkább az a meggyőződésem, hogy csak megosztja, ellenségekké teszi az embereket az egymás iránti szeretet helyett,(lásd GYK-s hozzászólásokat vallás témakörben :( ) így én is azt gondolom, hogy a hit fontos és Krisztus példáját követve élni.

http://www.youtube.com/watch?v=5qjVRdYt04c

2012. dec. 7. 18:32
 14/16 A kérdező kommentje:

OKé, hát ezidáig köszönöm a sok választ... elgondolkodtató

alapvetően egyetértek a videóval, amit az utolsó kommentelő tett fel, csak kicsit talán túl nyíltnak tartom ezt a megnyilvánulást... mert azért szembeállítani jézust és a vallás fogalmát...kicsit talán túlzás

de alapvetően... az egyik korábbi kommentelő írta, h: " Szerintem mindenképpen fontos a vallás, az hogy egy ember miben hisz, mert az formálja, az indítja tettekre, dolgokra. A Biblia szerint pedig Isten csak azokat helyesli, akik az igaz valláshoz tartoznak"

De mégis, mit jelent számunkra az, hogy igaz vallás? mert ez mindenkinek más... én úgy gondolom

2012. dec. 8. 08:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha Téged kérdező az tesz kiegyensúlyozott emberré, akkor hát legyél vallásos. egy probléma van minden vallási szöveggel-- hogy semmi igazi útmutatást nem ad a halál utáni váratlan létre-- ráadásul amit belesulykolnak egy vallásos fejébe az a veszélye, hogy a lélek annyira bemagolja egy életen keresztül, hogy a pusztulása felé veszi az irányt.
2012. dec. 19. 16:00
 16/16 anonim ***** válasza:

A video elmondja, hogy milyennek kelllennie egy keresztény embernek, de tudtommal az összes keresztény vallás ezt tanítja, úgyhogy nem tudom, mi baja van.

A keresztény egyházak kórházakat működtetnek, ápolják a betegeket.

Sosem indítottak háborút, mindig csak védekeztek.

Ez a video leírja, hogy milyennek kell lennie egy kereszténynek (többé-kevésbé), de azt állítja, hogy ezzel az egházak ellentétben vannak, pedig pont hogy erre tanítanak.

2012. dec. 19. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!