Fontos-e a vallás?
Hát számomra fontos, mert én vallásos vagyok, de kíváncsi vagyok különböző véleményekre és érvekre, ha lehet...
fontos lenne, hogy minél többen válaszoljanak, mert ebből kell beadandó rövid-dolgozatot írnom
6-os és 8-as jó!
Lehet, hogy 5 világvallás van, a Wikin a dzsainizmus külön világvallásnak van feltüntetve, ezért gondoltam hogy több. De ahogy vesszük, mielőtt azt a cikket olvastam, én is 5-ről tudtam.
Bizonyos szellemi fejlettség alatt, vagy bizonyos tudásszint alatt sokat segíthet az életben.
Van, aki sose nő ki belőle - neki lehet hasznos egy igen mérsékelt vallás.
Azért a mai korban már elég rossz, ha pl. egy értelmiségi fiatal felnőttnek szüksége van rá. Akkor ott már valami gond van.
Számomra nem, sőt egyre inkább az a meggyőződésem, hogy csak megosztja, ellenségekké teszi az embereket az egymás iránti szeretet helyett,(lásd GYK-s hozzászólásokat vallás témakörben :( ) így én is azt gondolom, hogy a hit fontos és Krisztus példáját követve élni.
OKé, hát ezidáig köszönöm a sok választ... elgondolkodtató
alapvetően egyetértek a videóval, amit az utolsó kommentelő tett fel, csak kicsit talán túl nyíltnak tartom ezt a megnyilvánulást... mert azért szembeállítani jézust és a vallás fogalmát...kicsit talán túlzás
de alapvetően... az egyik korábbi kommentelő írta, h: " Szerintem mindenképpen fontos a vallás, az hogy egy ember miben hisz, mert az formálja, az indítja tettekre, dolgokra. A Biblia szerint pedig Isten csak azokat helyesli, akik az igaz valláshoz tartoznak"
De mégis, mit jelent számunkra az, hogy igaz vallás? mert ez mindenkinek más... én úgy gondolom
A video elmondja, hogy milyennek kelllennie egy keresztény embernek, de tudtommal az összes keresztény vallás ezt tanítja, úgyhogy nem tudom, mi baja van.
A keresztény egyházak kórházakat működtetnek, ápolják a betegeket.
Sosem indítottak háborút, mindig csak védekeztek.
Ez a video leírja, hogy milyennek kell lennie egy kereszténynek (többé-kevésbé), de azt állítja, hogy ezzel az egházak ellentétben vannak, pedig pont hogy erre tanítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!