Hogyan kereszteltethetem meg magam?
Két választásod van.
1.) Ha templomi keresztelőt akarsz, elmész a legközelebbi plébániára és beszélsz a pappal, és megkéred őt, hogy a következő keresztelésen, te is szeretnél keresztséget kapni.
2.) Elkezdesz gyülekezetbe járni, és ott van bemerítkezés !
Ami az igazi keresztség, Bibliai.
Én mindenképpen a 2. javasolnám !
Szeretettel: Judit
Melyik felekezet érdekel Téged? Van erről elképzelésed, vagy még ez is eldöntésre vár?
Első: Szerintem nem érdemes (főleg nem a kérdező felé) ilyen kijelentéseket tenni, hogy melyik igazibb, melyik kevésbé. Erről valóban viták vannak a felekezetek és azok tagjai között (ahogy szinte minden nagyobb vallás felekezetei között), de erre a kérdező is rá fog jönni idővel, akármelyik felekezetet is választja. Sajnos ez létező jelenség, de nem érdemes rögtön ezzel szembeállítani.
Vidiripi
Nagyon is jól mondja az első válaszoló. Mivel épp az a lényeg hogy az ember önként vállalja a keresztséget. Nem azért mert a szülei eldöntötték vagy mert ez a szokás hanem azért mert ő maga akarja.
Kérdező de csak is akkor tedd meg ha tisztában vagy vele hogy mi is az a megkeresztelkedés. Hogy mit is jelképez mi a jelentősége.
Ismerd meg a Bibliát s ezáltal magát Istent. Fogadd a szívedbe Jézust s légy a követője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!