Mit jelent az hogy ignostic?
Az ignosztikus nem pontosan az, mint az agnosztikus.
Az agnosztikus szerint isten létezéséről vagy nem létezésről nem rendelkezünk megfelelő tudással, kellően erős érvekkel.
Az ignosztikus ennél tovább megy, és azt állítja, hogy isten, mint koncepció rosszul definiált, az emberi megismerés szempontjából értelmezhetetlen. Így isten létéről vagy nem létéről azért nem lehet érdemben nyilatkozni, mert nem is tudjuk pontosan miről beszélünk.
Azért linkeltem azt, mivel az ignoszticizmus az agnoszticizmus egyik ága, és a magyar cikk arra kitérve is tartalmaz információt. Ami ugyanazt írja le, mint a második válaszoló.
Ha így sem tetszett a válasz akkor elfogadom a lepontozást, de ha valaki csak lusta volt tovább olvasni a cikket és az első mondat után bezárta, akkor nem tartom igazságosnak.
Szerintem nem ez a tere a vitának, de:
Wiki cikk belinkeléséért 84%? Több mint elég. Mégis mit vársz. Ennél már csak a LMGTFY lenne kevésbé megerőltető válasz. Én félig hasznosra értékeltem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!