Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy ignostic?

Mit jelent az hogy ignostic?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy amerikai ismerősöm, akinek a közösségi oldalán a vallási nézeteinél ez van beírva "ignostic". De mivel mostanában nem ér rá, meg az időeltolódás miatt nem tudom tőle megkérdezni, hogy ez mit is takar. Szóval ha valaki tudja leírná nekem? Köszönöm szépen! :)

#vallás #ignostic
2012. nov. 25. 00:25
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
2012. nov. 25. 00:43
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen! :)
2012. nov. 25. 00:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ignosztikus nem pontosan az, mint az agnosztikus.

Az agnosztikus szerint isten létezéséről vagy nem létezésről nem rendelkezünk megfelelő tudással, kellően erős érvekkel.

Az ignosztikus ennél tovább megy, és azt állítja, hogy isten, mint koncepció rosszul definiált, az emberi megismerés szempontjából értelmezhetetlen. Így isten létéről vagy nem létéről azért nem lehet érdemben nyilatkozni, mert nem is tudjuk pontosan miről beszélünk.

2012. nov. 25. 00:50
 4/6 A kérdező kommentje:
dankedanke :)
2012. nov. 25. 01:15
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

Azért linkeltem azt, mivel az ignoszticizmus az agnoszticizmus egyik ága, és a magyar cikk arra kitérve is tartalmaz információt. Ami ugyanazt írja le, mint a második válaszoló.

Ha így sem tetszett a válasz akkor elfogadom a lepontozást, de ha valaki csak lusta volt tovább olvasni a cikket és az első mondat után bezárta, akkor nem tartom igazságosnak.

2012. nov. 25. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez a tere a vitának, de:

Wiki cikk belinkeléséért 84%? Több mint elég. Mégis mit vársz. Ennél már csak a LMGTFY lenne kevésbé megerőltető válasz. Én félig hasznosra értékeltem.

2012. nov. 25. 11:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!