Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovák! Milyen egy kongresszu...

Jehovák! Milyen egy kongresszus nálatok? Milyen programok vannak?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm elhívott magukkal és szívesen el is mennék megnézni. Hogyan illik öltözködni/smink/cipő? Én,mint nem Jehova nagyon ki fogok lógni? A válaszokat előre is köszönöm!
2009. aug. 18. 21:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon örülök, hogy úgy döntöttél, elkíséred a barátnődet. Biztos vagyok benne, hogy jól fogod érezni magad. Ha az ember elmegy bármilyen rendezvényre, általában felöltözik. A nők szoknyában vagy ruhában vannak, a férfiak ing, nyakkendő, öltönynadrág. Ezzel is tiszteletet adva Istennek. Az alapelv: 1Timóteusz 2:9-10: "Az asszonyoktól hasonlóképpen azt kívánom, hogy jól rendezett ruhában, szerénységgel és józan gondolkodással ékesítsék magukat, nem különféle hajfonatokkal, meg arannyal vagy gyöngyökkel vagy nagyon drága ruhaneművel, hanem úgy, ahogy a magukat istentisztelőnek valló asszonyokhoz illik, nevezetesen jó cselekedetekkel."

Tehát nem feltűnő (kivágott, túl rövid vagy feliratos) ruha, szintén nem túl erős smink, stb. Amúgy mindenkinek más az ízlése, ezért pedig nincs jogunk elítélni senkit.

Megkérdezhetem, melyik kongresszusra készülsz? Mi 28-30án megyünk Szegedre.

2009. aug. 19. 06:57
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
A kongresszus úgy zajlik, hogy van egy bevezető ének (nagyon jó látni azt a kb 2000 embert, amint egyszerre énekel). Ezt követi egy ima. Utána elkezdődnek a programok. Délben ebédszünet, itt jó alkalom van arra, hogy az ember beszélgessen a hittársaival, pihenjen, sétáljon kicsit. Majd jön a délutáni ülésszak, szintén egy énekkel, a végén pedig ének és záró ima. Attól függ, melyik nap mész, az egyik nap van a keresztelkedés, ilyenkor azok a személyek, akik akkor keresztelkednek, az első sorban foglalnak helyet, és lesz egy keresztelkedési beszéd, ami nekik szól, majd megkeresztelkednek. Van egy másik program is, ami nagyon érdekes lehet, ez a dráma. Ez olyan, mint egy rövid színházi darab. Egy bibliai történetet játszanak el. Általában minden kongresszuson kapunk valamilyen ajándékot (könyv, füzet). Remélem, jól fogod érezni magad. Ha nem felejted el, utána írd meg, hogy milyen volt.
2009. aug. 19. 07:15
 13/20 A kérdező kommentje:
Én is a szegedi ülésre megyek. Sajnos szombaton nem tudok menni,mert az osztályunk ebédet szervez és már megígértem,hogy elmegyek. Ha el nem felejtem,megírom,hogy milyen volt :) . Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. aug. 19. 09:26
 14/20 anonim ***** válasza:
47%
00:02 voltam, gondolom, akik lepontoztak, szintén nem ismerik közelebbről Jehova Tanúit :)
2009. aug. 19. 11:20
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
Akkor biztosan fogunk találkozni, még ha nem is ismerjük egymást. Azt megkérdezhetem, hogy hova valósi a barátnőd? Lehet, hogy ismerem őt.
2009. aug. 20. 06:27
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Voltál a kongresszuson? Ha igen, hogy érezted magad?

2009. aug. 30. 19:41
 17/20 anonim válasza:
0%
ne menj el csak beléd beszélik a sok szarságot mind nem igaz amit ezek állítanak Jézust nem kőoszlopra feszítették hanem keresztre meg az sem igaz hogy Jézusnak volt testvére ne higgy nekik.
2010. márc. 29. 02:13
 18/20 anonim ***** válasza:
53%
Kedves utolsó. Ha nem vetted volna észre, a kongresszus már rég elmúlt, még tavaly volt. Miért ne menne el? Így legalább el tudja dönteni, hogy igaz-e az a sok rágalom, amit a hozzád hasonlók mondanak. Ki mondta neked, hogy Jézust kőoszlopra feszítették? Mi csak azt tanítjuk, hogy nem kereszt, hanem egy "egyenes", általában láton álló fa. A testvéreivel kapcsolatban is tudok neked írásszöveget a Szentírásból, persze ha tényleg érdekel.
2010. márc. 29. 16:52
 19/20 anonim válasza:
0%
kösz nem nem hiszek a jehovák által kitalált mesékben református vagyok majd megkapjátok érte a büntetést istentől majd a tisztítótűz megtisztít.
2010. márc. 30. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:

kösz nem nem hiszek a jehovák által kitalált mesékben református vagyok majd megkapjátok érte a büntetést istentől majd a tisztítótűz megtisztít.

Bár a kérdező azt mondta: "A kérdésre válaszoljatok", nem tudom elengedni, és elnézést a kérdezőtől!

Nem szándékom egyetlen vallást sem a másik fölé emelni vagy éppen süllyeszteni, de a református meséket elhiszed...?

ismét bocs!!!!!!!!!

2010. ápr. 11. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!