Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Leírná nekem valaki tömören,...

Leírná nekem valaki tömören, de minden fontos részletet tartalmazóan Jézus életét születésétől, haláláig?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 13:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

15:23 Azért nem olvasom el mert nincs rá szükségem, és mert nem érdekel. Elég csak 2-3 percben tudnom beszélni róla egy magyar vizsgán, azért meg nem fogom a fél Bibliát elolvasni!

15:32 Ez egy gyorsan megválaszolható kérdés, nem több 5 percnél leírni azt a tömörséget ami nekem kell. Nem vagyok lusta de nem fogok ennyit olvasni, amikor közel sincs szükségem ilyen részletességre! Még hátra van 11 tétlem és nem fogom a bibliával húzni az időt, amikor ahhoz csak két tétel kapcsolódik és még csak nem is vagyok vallásos.

15:37 Ez most nem hitbeli kérdés volt, fikarcnyit sem érdekel, hogy Te hiszel-e benne. Én sem hiszek, de nem ez volt a kérdés... Hanem, hogy mit ír a Biblia Jézus életéről.

15:51 Végre egy segítőkész válasz!:)

A többiek meg ne fejtegessenek és ne okoskodjanak, nem kérek kioktatást sem. Vagy leírod Jézus életét vagy nem írsz! Ennyit kérek. Köszönöm.

2009. aug. 18. 17:11
 12/21 anonim ***** válasza:
8%
Le lett írva, hogy Jézus egy kitalált személy. Szerintem ez egyértelmű. Nem született meg, nem élt és nem is halt meg. Ezt még egy magyar tanár is meg tudja érteni, ha elmondod neki a vizsgán. Milyen vizsgára készűlsz?
2009. aug. 18. 19:23
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Keress a könyvtárban valami gyerekbibliát.
2009. aug. 18. 23:52
 14/21 anonim ***** válasza:
63%
2009. aug. 19. 01:46
 15/21 anonim ***** válasza:
24%

Gábriel angyal megjelent Máriának, és ezt mondta: "Kegyelmet találtál Istennél. Íme, méhedben fogansz és fiút szólsz, és Jézusnak kell őt nevezned. Ez nagy lesz, és a Legfelségesebb fiának fogják nevezni, és örökké királyként fog uralkodni Jákob háza felett, és királyságának nem lesz vége.

Mária állapotos lett. Józsefnek nehéz elhinnie, amikor Mária próbálja neki elmagyarázni, hogy Isten szent szelleme által lett állapotos. Hiszen tudjuk, hogy a teremtő Isten mellett Mihály nevű angyal volt Jézus, átültette életét (természetesen csoda útján) egy szűz nő (Mária) méhébe.

Jézus megszületett Betlehemben.

Napjainkban sok ember hiszi, hogy Jézus dec. 25-én született. De a december esős és hideg évszak Betlehem környékén. Az évnek ebben a szakaszában a pásztorok nem maradnak kint a mezőn éjjelre a nyájjal. A Lukács 2:8 verse leírja: "Azon a vidéken pásztorok is voltak, akik a szabad ég alatt tartózkodtak, és felváltva őrködtek nyájaik felett, amikor egy angyal jelent meg mellettük...". Mivel télen nincsenek kint a mezőn, ez azt jelenti, hogy nem akkor született, hanem inkább kora ősszel. Dec 25. egy pogány ünnep volt, akkoriban sok keresztény ünnepet helyeztek azokra a pogány ünnepnapokra, hogy menjenek az emberek a templomba, mert azok üresek voltak.

Jöttek hozzá az asztrológusok (erről szól a betlehemi játék).

Heródes azért, hogy megölesse Jézust, de ne legyen feltűnő, elrendelte, hogy meg kell ölni Betlehem környékén minden 2 éves és annál fiatalabb fiút. Menekülniük kellett.

Idővel testvérei születtek Jézusnak: Jakab, József, Simon, Júdás, sőt lánytestvérei is születtek.

Apja ács volt, Jézus kitanulta mellette a mesterséget. Sokat segített szüleinek, engedelmes gyermek volt.

Volt egyszer egy olyan eset, amikor Jézust keresték mindenhol, ő meg ott maradt a templomban, és kérdezgette a tanítókat.

Jézus 30 éves korában Keresztelő vagy másnéven Alámerítő János (Jézus nagybátyja) alámerítette a Jordánban. Ekkor egy galamb szállt rá, és hang hallatszott az égből, ezt mondva. Ez az én szeretett fiam, akit helyeslek.

Közvetlenül alámerítkezése után Jézus a júdeai pusztaságba vitetik Isten szelleme által. Itt Sátán 3x megkísérti őt. Ő mind 3x ellenáll, sőt, azzal érvel, hogy meg van írva, hogy... Mindig égi Atyjára támaszkodott, Sátánnak nem jött be a számítása.

Ne haragudj, most mennem kell, majd folytatom innen.

Persze, csak ha úgy gondolod, értékes lehet számodra. Elég ilyen részletességgel?

2009. aug. 19. 07:37
 16/21 A kérdező kommentje:
01:46 Köszönöm, nagyon szellemes. Mutass egy használhatót belőle! Azzal a vázlattal aztán k.urva sokra megyek.
2009. aug. 19. 22:09
 17/21 A kérdező kommentje:
07:37 Igen, nagyon nagyon köszönöm!:D Téged miért pontoztak így le?:O:O:O
2009. aug. 19. 22:19
 18/21 anonim ***** válasza:
25%

Örülök, hogy segítségedre lehetek. Majd még folytatom (szerintem pénteken vagy hétvégén). Próbálom neked nagy vonalakban, de tartalmasan és felhasználhatóan leírni. Hogy miért pontoznak le? Szerinted? Ilyenek az emberek. Az a valaki, aki nagyszájú, aki igyekszik lehurrogni másokat, csak azokkal nem vagyunk kisegítve, ha felteszünk egy kérdést. Hisz nem azért tesszük fel, hogy egyes emberek összevitatkozzanak másokkal, hanem azért, mert segítségre, válaszra van szükségünk.

Engem ez egyáltalán nem érdekel. Majd folytatom, addig is szép napot mindenkinek. Ja, mikor lesz a vizsga?

2009. aug. 20. 06:18
 19/21 anonim ***** válasza:
62%
Nos azért pontoztuk le,mert ő a válaszával azt üzeni számodra,hogy nyugodtan lehetsz arrogáns lusta tapló,így is akad egy jószándékú balfék aki segít neked.
2009. aug. 20. 07:01
 20/21 A kérdező kommentje:

07:01 Ejnye, rosszul látod a dolgokat... Nem vagyok lutsa tapló, ha megkérek valakit, aki valszeg jobban tudja a dolgokat nálam, hogy mondjon el valamit. Arrogáns... nos az voltam. De ezt váltottátok ki belőlem. Ha mindketten ugyanazon az ajtón akartunk volna kimenni csak másik irányba, valószínűleg magamelé engedtelek volna (értse ezt magára bármelyik válaszoló) és a többi élethelyzet. De nem tudom mit vártok itt pl... Ti is arrogánsak voltatok. Ez jön ki ilyenkor. Ha pedig úgy gondolod, hogy balfék az aki válaszol nekem, akkor miért nem siklasz át a kérdésen? Miért kell belekötni másba? Nem kötelező mindenre válaszolni amit csk meglátsz az oldalon.

06:18 Az meg végképp rohadt dolog, hogy téged "bűntetnek" azért mert rám "haragszanak". :D Mindenesetre köszönöm, hogy kitartasz mellettem.:) Amúgy szeptember legeslegelején lesz a vizsga. Nme tudom még melyik nap. valamikor ez első héten, vagy legalábbis én akkor szeretnék menni.

2009. aug. 20. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!