Keresztyének! Ilyenkor hol van isten?
"Az ítélőszéke előtt pedig mitől féljek? Már megedzett.
Az életfogytiglanos rab sem fél egy újabb ítélettől. A szeretetett kikényszeríteni félelemmel nem lehet. Még Istennek sem. Mert különbség Istent félni és Istent imádni. Úgy látom neki az előbbi kell."
Az a baj, hogy alapvető teológiai fogalmakkal nem vagy tisztában, már ne haragudj! Az istenfélelem nem azt jelenti, hogy rettegek ha meglátom Istent, hanem félek Őt megbántani, mert ezzel hatalmas bűntudatom lenne!
Ezért írtam, hogy te teljesen bizonyos vagy Isten létezésében, másképpen nem vádolnád....
Gondolkodj el, akármekkora bajban is vagy, máskor voltak háborúk, ami sokkal nagyobb a te bármelyik szenvedésednél, és mégis hittek az emberek!
Olvasd el a Bibliát! Jézus soha nem ígért mennyei boldogságot ezen a Földön! Ezt emberek ígérik! Jézus csak azt ígérte, ha követed őt, akkor el tudod viselni majd!
Értsd meg a teológia lényegét: a sátán megrontotta a Földet, azért a szenvedés! Isten talán segít ebben az életben, talán nem....ez nem fontos, mert ő a végén ítél meg majd mindenkit! Nem súlyt le a bűnösökre, és nem emeli fel a jókat, csak a végső ítéletkor majd! Erről szól a szabad akarat!
És én sem tudok neked mást írni: szerinted az lenne a jó, ha az élet egy előre programozott fájl lenne, ahol úgy mozogna minden mint egy gép?
Nem kérek menyei boldogságot tőle, még csak földit sem. Csak segítséget kértem, enyhülést egy szenvedőnek. Másnak. Oda sem bagózott.
Csak mellékesen jegyzem meg, egy nagyon kevés fogalmam azért lenne a vallási dolgokról, hosszú évekig dolgoztam az egyházban.
mustafa43:
Alternatív gyógymódokkal foglalkoztál? Vagy csak a kórházaktól vársz segítséget? Jómagam is inkább kórházba megyek el először, de ha az orvosok nem tudnak segíteni rajtam, akkor alternatív gyógymódokat kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!