Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének! Ilyenkor hol...

Keresztyének! Ilyenkor hol van isten?

Figyelt kérdés
Hol van isten, amikor valaki halva születik, vagy fogyatékosan születik? Hol van isten, amikor egy anya belehal a szülésbe? Hol van isten, amikor éheznek Afrikában? Hol van isten, amikor bántalmaznak a szülei egy gyermeket? Válaszoljatok! Hol van ilyenkor a ti kegyes, szerető istenetek?
2012. nov. 26. 20:34
1 2 3 4 5
 31/46 mustafa33 ***** válasza:

Előzőek, ha egy ember megöl egy másikat, akkor annak a fiát kell becsukni?

Igen írígyellek titeket, mert a bajban békét leltek. sajnos nekem ez nem így sikerült. Huszonöt éve nézem egy ember szenvedését és teszem érte amit tudok és lehet. Húsz évig még imádkoztam, mára meggyőződtem ennek hiábavalóságában. Mondjátok már, hogy csak egy nap hiányzott. Hogy a saját életem ráment azt nem sajnálom, mert esküt tettem (jóban, roszban, egészségben, betegségben...). De ő nem tett rosszat, ez nem "büntetés". Az apja sem volt gyilkos. Én pedig nem vagyok Jób, és nem is leszek.

2012. dec. 3. 23:40
 32/46 anonim ***** válasza:
47%
Nem az apák bűnéről van szó, hanem arról hogy a bűnre való hajlam természeténél fogva öröklődik. Mivel volt idő, amikor az egész emberiség bűnös volt, azóta az erre való hajlam öröklődik. Nem a konkrét tettekért leszel megbüntetve, amit apád tett, hanem erre te is hajlamos vagy és ha meg is teszed csak akkor kapsz büntetést. Ha megbánod akkor persze nem.
2012. dec. 4. 21:03
 33/46 mustafa33 ***** válasza:
Az ima pedig falra hányt borsó. Egyetlen eredménye, hízelegve bizsergetni Isten végtelen hiúságát. Elvégre azért voltunk teremtve, hogy imádjuk a teremtőt. ja.
2012. dec. 4. 21:41
 34/46 anonim ***** válasza:
Az ima beszélgetés Istennel. Ha egy barátoddal beszélsz, neki is megköszönsz dolgokat, és tőle is kérsz. Ő is vigasztal a bajban. Erre van az ima.
2012. dec. 4. 21:47
 35/46 anonim ***** válasza:

Mustafa, az a baj, hogy te egy elkeseredett, és az elkeseredettségtől a józan ítélőképességét teljesen elvesztett ember vagy, és ezért képtelen vagy objektíven látni a dolgokat....

Az apám elhagyott, amikor 2 éves voltam, a fél gyerekkoromat kórházból kórházba vándorolva töltöttem, egyszer majdnem a műtőasztalon fulladtam meg, a nagyszüleim a legszörnyűbb módok egyikén haltak meg,(ezt most hadd ne részletezzem), a legtöbb barátom az életben elárult, 10-ből kb. 6 ember mindig is megpróbált átverni, megkárosítani, rám fogni hamis dolgokat....És ennek ellenére is azt mondom, hogy van Isten, van Igazság, van Becsület, mert ha nincs, akkor élni sem érdemes! Ezek szörnyű dolgok, de MÁS EMBEREK TEHETNEK RÓLA, NEM ISTEN!

Mi köze Istennek ahhoz, ha sz.r emberek nem hallgatnak rá és istentelen életet élve a másik ember testi épségére törnek? Mi köze ahhoz Istennek, ha a rokonaim istentelen és hazug, aljas életet éltek, s emiatt boldogtalanságot hagytak rám is csak? Nem tökéletesek az emberek? Igen, azok az emberek, akik fittyet hánynak Istenre tényleg a legkevésbé sem azok!

ISTEN LÉTEZIK! Ez megingathatatlan tény, és te is tudod, csak harcolsz ellene!

Mit fogsz mondani, ha a halál után elé kell állnod, és azt mondja majd: Minden nap veled voltam, minden nap szóltam hozzád, de te szándékosan becsuktad a fülemet, és azért mert csalódtál az emberekben, eldobtál engem is?

2012. dec. 4. 22:32
 36/46 mustafa33 ***** válasza:
Ha majd elé kell álnom? Én nem az emberekben csalódtam. Azoktól azt kaptam, amit azok képesek adni, meg amit érdemeltem, meg azt is amit nem. A rosszak rosszat, a jók jót. Az emberekre nem panaszkodom. Igyekszem nem tenni rosszat, és nekem is kevesen tettek. Jót annál többen, pedig nem könyörögtem embernek soha. A nagy többség pedig semleges. Ez így van rendjén - az emberek közt. Az emberekben nem csalódtam. Csak istenben. Neki könyörögtem. És nem magamért. Nekem a sorsom az ami. Másért. Mindenki azt mondta, majd Isten segít. Ez elmaradt. Az ítélőszéke előtt pedig mitől féljek? Már megedzett. Az életfogytiglanos rab sem fél egy újabb ítélettől. A szeretetett kikényszeríteni félelemmel nem lehet. Még Istennek sem. Mert különbség Istent félni és Istent imádni. Úgy látom neki az előbbi kell.
2012. dec. 4. 22:52
 37/46 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból.

Feltetted ezt a kérdés ilyen formában is:

"Zsidók! Ilyenkor hol van Jahve?"

vagy csak minket boldogítasz?

Nem vagy kíváncsi a válaszukra? Esetleg már tudod is?

Osszad már meg velünk, ha ennyire közlékeny vagy.

Miért pont a kereszténység böki ennyire a csőrödet, vajon mennyivel igazságosabb Izrael istene, a zsidó törzsi istenség?

2012. dec. 4. 23:56
 38/46 mustafa33 ***** válasza:
Figyelj Mordecháj, a kérdést nem én írtam ki, én csak válaszoltam. A te istenedről meg írjál te. Arról te tudsz többet.
2012. dec. 5. 00:35
 39/46 mustafa33 ***** válasza:
Egyébként hívd Istent Istennek, Allahnak, Jahvénak vagy Jehovának, vagy akárhogy, ha az Egyistenre gondolsz az ugyan az. Nincsen külön Izrael Istene vagy Magyarok Istene sem muszlimok Istene. Nem a milyenlétében kételkedem, csak a jóságábann. Vagy egyáltalán a létében. Nem tagadom létét, kételkedem.
2012. dec. 5. 03:54
 40/46 anonim ***** válasza:

Elmondom mi van, bár előttem már többször több helyen megtették:

Nem kötelező hinni. Nem kötelező a Biblia szerint élni, imádkozni, templomba járni. De az ilyen ne tartsa a markát, ha nem ad semmit.

Mondok egy példát: anyám, apám engem megcsinált, de elfelejtettek felnevelni, el lettem dobva. Ők inkább az alkoholt imádták.

A mai pszichológusok szerint nekem tönkre kellett volna mennem ennyire terhelt múlttal és valahol drogosan k.rválkodnék. Mégsem így lett.

Namárost régebben anyám, amíg még tartottam vele a kapcsolatot, feltette a kérdést, amikor a nagy büdös munkaundora miatt éppen nem volt pénze, hogy ilyenkor hol van az Isten?

Nem nagyon fogta fel, hogy Isten nem egy megbocsátó automata, aki minden mocskot elnéz és bambán bólogat és teljesíti mindenki kérését.

Aztán apám meghalt. Előtte pár órával velem beszélt utoljára és nem kért tőlem bocsánatot, hogy nem nevelt fel, hogy egy kutyának több törődést nyújtott, mint nekem.

Én köszönöm az Úrnak, hogy velem volt és velem van. Hogy meghallgat és a rosszat képes volt jóvá változtatni, mert ez történt.

Ma már csak példának szoktam elmondani ezeket, nem szenvedek miatta.

2012. dec. 5. 08:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!