Ateisták! Ha ti a Nagy Bummban hisztek, akkor mi volt előtte?
Mi volt előtte, hogy alakult ki és mi irányította?
Értelmes válaszokat várok, flamewar trollok kíméljenek.
Én inkább katolikus vagyok, és mégis elfogadom a Nagy Bummot.
A fizikát viszont szeretem, az általános relativitáselméletet nagy vonalakban pedig még fel is fogom.
A "Nagy Bumm", az egy szinguláris pont. Nem volt előtte, olyan mintha végtelenül régen lett volna. Mint ahogy az abszolút nulla fok sem érhető el.
12-es ez nem így van, hiszen a Nagy Bumm elméletét egy katolikus pap dolgozta ki! Szerinte nincs ellentmondás a teremtéstörténettel, és kicsit erőltetetten ugyan, de szerintem sincsenek ellentmondásban.
Kedves kérdező!
Én katolikus vagyok, de tudom a választ: nem tudják biztosan, de gyanítják hogy az egész téridő az ősrobbanással keletkezett, tehát nincs értelme annak hogy előtte. Szerintünk, katolikusok szerint Isten öröktől való, volt, van, lesz, nincs kezdete és vége, ő az alfa és az ómega. Tehát ő nem jött létre, hanem mindig is volt.
"Nagy Bumm előtt, ilyen nincs , mert az idő is a Nagy Bummal született"
Elgondolkodtató, hogy milyen hasonló ez a felfogás az Istenhez.
Akkor a Nagy Bumm nem is egy robbanás, hanem egy amolyan "teremtődés"?
Mellesleg elég érdekes, hogy én jószándékkal, kíváncsian felteszek egy kérdést, mert érdekel az ateizmus nézőpontja vagy hite, erre rögtön elkezdtek kötekedni, és kritizálni a hitemet...
Sokat elmond ez rólatok, de azért örülök, hogy volt pár értelmes ateista is, aki értelmes választ adott.
"én jószándékkal, kíváncsian felteszek egy kérdést"
Ha jó szándékú lennél, figyelembe vennéd a válaszokat is. Érkeztek olyanok is.
Az ateizmusnak pedig nincsen hite!
Akkor a Nagy Bumm nem is egy robbanás, hanem egy amolyan "teremtődés"?
Akár annak is lehetne nevezni, "teremtődés", de a fizikai törvényszerűségekkel.
A Nagy Bumm nem teremtett anyagot!
A világmindenség mai anyaga már mind benne volt, csak még energia formájában. Le van írva pontosan az is, hogyan keletkezett később ebből a mai anyag.
Azt, hogy az anyag honnan való - nem tudjuk. Úgy néz ki, ez egy örökké megmaradó dolog és nem tud keletkezni vagy eltűnni, csak átalakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!