Keresztény vagyok vagy katolikus?
"De aki katolikus, az miért ne lehetne "krisztusi" (azaz keresztény, a szó alapvető értelmében)?"
Az eddigi bibliai ismereteim szerint azért, mert a Szentírás nem kezeli lazán, nem dobálózik ezzel a fogalommal, vagyis azzal, hogy kit nevezhetünk "krisztusinak", "Krisztus-követőnek" valójában. Igen szigorú feltételei vannak ahhoz képest, hogy hány száz millióan hiszik magukat annak!
Szerintem ha valaki hithű(!) katolikus, akkor csak abban az esetben lehet állítólagos Krisztus-követő, ha emberi mérce alapján állapítja meg az irányadó mértékeit, nem pedig a Bibliában közölt mérték szerint. Vagyis ha felállít magának egy NEM biblia szerinti "üdvkérdés/nem üdvkérdés" kategóriát, mely "természetesen" üdvkérdésnek állítja be pl. Jézus Istennel való egyenlőségét, vagyis a háromságban való hitet. Ez pedig nem bibliai tanítás, hanem pogány filozófia, mely bálvánnyá teszi Jézus, mint teremtményt, mivel egyenlővé teszi a Mindenható Istennel!
Amikor ezt a háromságos kritériumot, mint "elengedhetetlent" felállították, maguk felett mondtak ítéletet. Nem én, sem más nem ítéli meg őket SZEMÉLY SZERINT, de a Biblia alapján pontosan lehet tudni, hogy mi Isten akarata, melyek a valódi követelményei. Persze, a tudatlanság idejét elnézi Isten, de szerte a világon léteznek olyan emberek, akiket felhasznál Isten az igazsága oktatására.
Először is: ahogy a Biblia is rávilágít, ha valaki önhibáján kívül hisz helytelen dolgokban, Isten elnézi azt neki, de ilyen egyre kevesebb lesz.
Másodszor: az apostolok egyáltalán nem hittek semmiféle háromságban, és Jézus sem tartották "egyenlőnek" Istennel. Az imádatot és a tiszteletet ne keverjük össze.
"Másodszor: az apostolok egyáltalán nem hittek semmiféle háromságban, és Jézus sem tartották "egyenlőnek" Istennel."
Lukács 24.50.
"Ezután kivezette őket Betánia közelébe, és kezét kitárva megáldotta őket. Áldás közben megvált tőlük, és fölemelkedett az égbe. Leborulva imádták, aztán nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe."
Leborulva imádták de nem tartották Istennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!