Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Testvéreket kérdem (mert nem...

Testvéreket kérdem (mert nem találok a Google-ban) : mi történt és történik dr. Ken Hovindal?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tudok angolul, nem boldogulok a fordítással, de kíváncsi vagyok miért kellett börtönbe vonulnia. Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. nov. 19. 08:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

Eddig nem tudtam ki ez a figura, de most utánanéztem mi is történt.

58 rendbeli adócsalásért állították bíróság elé, ebből 44 esetben a feleségével közösen. Az úriembernek nagyjából 17 éves "történelme" van az USA adóhivatalával, IRS-szel, mert állítása szerint őt "Isten alkalmazza, nincs bevétele, nincs kiadása és nincs tulajdona". Ehhez képest van egy dinoszauruszos témájú kalandparkja, amivel kapcsolatban elfelejtett befizetni az alkalmazottak után kb. 470.000 dollárnyi szociális és egészségügyi hozzájárulást. Ráadásul - mivel kilátásba helyezték, hogyha nem fizeti be letiltják a számlájáról az összeget - két hónap alatt 10000 dollár alatti összegekben mintegy 430500 dollárt vett ki apránként, ezáltal eltüntetve az adósságának fedezetét.

Ezen kívül még pár apróbb dolog volt, de ezek a legnagyobbak.

Trükkös adócsaló... Ő 10 évet, a felesége 2-t kapott.

Az hogy valaki melyikben, a teremtésben vagy az evolúcióban hisz személyes dolog, de igazából az utóbbit lehet megfigyelni - a "teremtmények" alkalmazkodóképessége az evolúció alapja, csak ezt a modern ember képes nagyon szépen elfelejteni, mert köszönhetően az orvostudománynak olyanok is élhetnek, akikre párszáz éve nagyon sanyarú sors várt volna, vagy meg sem élték volna a kétszámjegyű életkort.

2012. nov. 19. 10:29
 12/26 anonim ***** válasza:
7%

"Eddig nem tudtam ki ez a figura, de most utánanéztem mi is történt."

Eddig nem ismerted, de most egyszeri olvasásra bevetted mindazt, amit találtál róla...

gratula!

2012. nov. 19. 11:03
 13/26 anonim ***** válasza:
82%

"Eddig nem ismerted, de most egyszeri olvasásra bevetted mindazt, amit találtál róla..."

Habár hiszek Istenben, nem nehéz meglátni mivel próbálkozik. :) Az is elég sokat elmond róla, hogy végzettség nélkül "Dr" előtaggal illeti magát. De sokkal látványosabb lehetett, amikor kijelentette, hogy nem állampolgára az USA-nak, így minden korábbi adótartozása és későbbiekben felmerülő adókötelezettsége nem érvényes - az USA-ban hasonlót lehet csinálni (sőt valamennyire idehaza is), de ahhoz először elismert egyházzá kell válni. Az ő közösségével ilyesmi nem történt, így nem bújhat ki az adófizetés alól.

Az evolúcióban nem hisz, viszont dinoszauruszokat és Nessie-t mutogatja a kertjében - meghallgatnám mi az álláspontja ezeknek az állatoknak a kihalásáról. Sőt, utánanéztem az elképzeléseinek - hát a legjobban a Noé bárkája rész tetszett. :)

Természetes, hogy mindenki a saját igazához ragaszkodik, de bizony második olvasatra is szélhámosnak tűnik a figura.

2012. nov. 19. 11:39
 14/26 A kérdező kommentje:

[link]

Onnan le lehet tölteni a videókat, amik nagyon sok embert Isten felé térítettek.

Az információkat pedig köszönöm.

2012. nov. 19. 12:50
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

" meghallgatnám mi az álláspontja

ezeknek az állatoknak a

kihalásáról. Sőt, utánanéztem az

elképzeléseinek - hát a legjobban

a Noé bárkája rész tetszett. :)"

Meghallgatnám majd utánanéztem...

2012. nov. 19. 13:18
 16/26 anonim ***** válasza:
69%

"Meghallgatnám majd utánanéztem..."

Aha. Több percig írtam a hozzászólást, közben sikerült ráakadnom egy összefoglalóra a teóriáról amit az úriember hozott össze. Nem volt hosszú, kb. másfél oldal, gyorsan átolvastam.

De látom más kivetnivalót nem találtál. :)

2012. nov. 19. 14:01
 17/26 anonim ***** válasza:
20%

De! Az előadássorozat hozzávetőlegesen 12 órás. Ahhoz képest, ügyes voltál. Szerintem úgy lehet hozzáértően hozzászólnod, ha minden videót megnézel. Ez a minimum. Néhány perc alatt...ez jó, nagyon jó.

Amúgy méd báj émerikában lehet ám nem akreditált idkolába is járni. Az is doktori cím, csak nem államilag elismert. Megjegyzem, erről szintén beszélt az egyik videójában. Közölte, hogy ha valakit zavar, nem kell doktornak szólítania, hívja testvérnek, hovindnak, stb, neki nem érdekes. Ezzel kapcsolatban mondott mást is, ha érdekel, nézd meg.

Az állampolgárságot illetően. Te miért vagy magyar állampolgár? Mert az én részemről soha nem kértem, hogy az legyek. Kötelezett az állam az iskolára, az adókra. Megteszem, természetesen, de soha nem kértem, hogy magyar állampolgár lehessek. Születésem után automatikusan lettem az. Tényleg, le lehet ezt valahol mondani? Ugye, hogy nem...:D

2012. nov. 19. 14:26
 18/26 anonim ***** válasza:
71%

Írtam hogy összefoglalót olvastam. A 18 óra hosszú (a kérdező linkje alatt található) ún. szemináriumra bizony nem szánok időt.

Természetesen lemondhatsz a magyar állampolgárságról, azzal hogy felveszed valamelyik másik államét és megszünteted a magyarországi lakcímedet.

[link]

Vagy kikiálthatsz magadnak saját államot, ahogyan az az úriember is tette, aki egy kiszuperált angol katonai tengeri erődítményben él - olyan mint egy fúrótorony, csak hosszabb távon lakhatóvá van alakítva.

Nekem szimpatikus magyar állampolgárnak lenni, köszönöm, jól megvagyok vele.

Azért az iskola-akkreditáció lényege az, hogy a képzőintézmény valamiféle minimális követelménynek eleget tegyen. Vonhatunk párhuzamot pl. a nyelvvizsgarendszerrel, mert az hasonlóan működik ilyen szempontból idehaza.

Csinálhatsz magadnak egy nyelvvizsgarendszert, nem is kell akkreditáltatnod a dolgot, csak utána nem szabad meglepődni amikor kétkedve néznek a mögötte lévő tudásra/teljesítményre vagy nem fogadják el pl. állásra jelentkezésnél, mint a nyelvtudás bizonyítéka.

2012. nov. 19. 14:45
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kérdező én geográfus vagyok, és amikor meghallottam a videóiban, hogy a kontinensek véletlenül hasonlítanak csak, nincs lemeztektonika, nincsenek belső és külső erők, na szóval.... Evolúció vagy teremtés: réges-régen mindegy, ez az egész vita arról szól: fundi vs. mérsékelt biblia értelmezés. Én az utóbbi híve vok. Lehet, hogy én hiszem rosszul nem tudom, lehet, hogy az evolúciót cáfolta, de a földrajztudomány állításait nem tudta. Az, hogy Hovind börtönbe került sajnálom, természetesen nem ítélkezhetek felette, ha adót csal, ha nem. Kérjük az Urat, hogy adjon neki erőt a nehéz időszakban.
2012. nov. 19. 21:46
 20/26 A kérdező kommentje:

19-es:

Azt hiszem ebben a témában számomra ez volt a legjobb, legértelmesebb hozzászólás, amit valaha kaptam. Amit írtál az a Hovind elmélet és többször elmondta abban a részben, hogy ez csak az övé! Őt kell felelőssé tenni, ha nem igaz, ez csakis az ő elmélete és csak elmélet. A többi dologgal, mint pl. a dinoszauruszokról szóló rész, egyet tudok érteni, mert logikus.

Mellesleg, nemrég egy gyerekgyilkos 5 évet kapott. Ő 10 évet a pénz miatt. Igaza volt, ebben a világban tényleg a pénz az úr. Kicsit elkámpicsorodtam.

2012. nov. 20. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!