Miért nem tudok hinni?
Egyszerűen képtelen vagyok hinni, Istenben. Egyszerűen túlságosan szürreálisnak tartom az egészet.
Viszont van elég sok ismerősöm, akik gyülekezetbe járnak, és valami fantasztikus, hogy mennyire tisztalelkűek és egyszerűen hihetetlen jó tudni, hogy van valami, ami boldoggá teszi őket. És ők egy iszonyatosan erős, összetartó közösség, és bevallom, irigylem őket ezért!
Én miért nem vagyok képes hinni?
Az pontos ismeret hiánya miatt.
A biblia leírja, hogy a hit a hallottakat követi.
Az az , a hit nem magától jön, hanem ismeretből fakad, amit meg kell szerezni.
S nem mindegy milyen az ismeret, mert a hamis tanítása a Bibliának csalódottsághoz, vezethet és ahogy szokták mondani az ember kiábrándul a hitéből.
ezért mondta Jézus a Főpapi májában, hogy az örök élet két személy pontos megismeréséből fakad.
(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
Benne van a Bibliában a válasz.
"Bízzál az Úrban teljes szívből, a saját értelmedre ne támaszkodjál"
Szerintem ezzel le is írtam az egész mesekönyvet. Nem arról szól, hogy elgondolkodj a dolgokról, hogy tudjál érvelni mellette, vagy épp ellene, hanem bízz bennük. Érzelmeken van a hangsúly, nem szürkeállományon.
"Bízzál az Úrban teljes szívből, a saját értelmedre ne támaszkodjál"
Bakker 2-es neked melyik Biblia fordítás van meg, a 'Biblia rövidítve hülyéknek és ateistáknak szankszrit nyelven' című? Apám ez az idézet ütött. Az én napomat már feldobtad. XD
Én sem és senki sem ismerheti eléggé a Bibliát, de olvasd el, nézz utána a történelmi és teológiai háttéranyagnak akár a Wikin, és járj el templomba. Én is így teszek és magamat kereszténynek, tehát Krisztus követőjének gondolom. Értelmemmel is tudom hogy a kereszténység a leglogikusabb dolog a világon. Én ezen belül a katolicizmus mai formáját tartom leglogikusabbnak.
Imádkozz Istenhez tiszta szívedből és akkor lesz hited. Hogy egy nagyon szép református dalt idézzek:
"Te csak az Istennek országát keresd, és az ő szent igazságát, minden egyéb megadatik majd neked, halleluja, halleluja".
A hit is megadatik.
Máté 7,7: "Kérjetek és adatik nektek..."
Ez a hitre is vonatkozik.
Szerintem meg magadban bízz és a szerencsében.
Ők összetartó közösség és?
Gyengék ennyi.
Te légy erős egyedül, én is az vagyok.
Engem isten biztos nem fog meg segíteni abban hogy jobban tanuljak.Vagy például kerget egy csapat cigány, futás közben elkezdesz imádkozni és rögtön megállnak?
Csak példának még:Elkezdesz imádkozni a pénzért vagy szeretetért szerinted megkapod? Nem.Mert azt ki kell érdemelni azzal hogy teszel érte valamit és nem isten fog megsegíteni hanem te segítesz magadon.
I'm with you bro!
Ha nem tudsz, nem tudsz. Nem vesztesz vele semmit. Összetartó közösségek a vallásosokon kívül is annak. Hogy meg ki mennyire "tisztalelkű", az úgysem a nyilvánosság előtt derül ki.
Tudod mit mond a kedvenc sorozat gyilkosom (direkt külön :P):
"Két dolgot láttunk egy emberben: amit látni akarunk, és amit ő megmutat."
Istenben nem csak a Biblia alapján lehet hinni. Én sem tudnék templomi közösségbe járni, és azt vallani, amit ők, mégis tudom, hogy létezik (valamilyen fajta) Isten, és csodálom azt, amit létrehozott. A világot, ami körülvesz, a természet önmagát fenntartó, csodálatos rendjét.
Keress válaszokat a magad szintjén! Lehet, hogy olyan emberekre bukkansz a megfelelő (nem feltétlenül csak internetes) fórumokon, akikkel egy hasonlóan erős lelki közösséget alkothatsz, lehet, hogy ilyen tekintetben magányos farkas maradsz. Ha megtalálod a válaszokat, automatikusan elindulsz a lelki béke felé vezető úton - akár közösségben, akár "magányosan".
„Ki kétkedőn boncolja őt,
Annak választ nem ád,
De a hívő előtt az Úr
Megfejti önmagát.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!