Keresztények, miért hiszitek azt, hogy a Sátána hívőknek ad valamit? S utána meg az életükre tör?
Pl.: gazdagságot, sikert, szépséget. Mert én még nem láttam, hogy valaki ült volna, pl. egy sátánista, vagy egy régi természeti istenekben hívő, és az ölébe pénz potyogott volna. Vagy hogy hirtelen sikeres lett, de nem tett érte semmit. Vagy, a szépség kérdése, senki nem lesz hirtelen szép, sőt, sok idő elteltével sem. Nincs olyan, hogy elmegyen a sátánpiacra, és új, szebb fejet vesz ott.
Aztán, sem a Sátán, sem Lucifer, sem Baron Samedi, sem Ódin nem jön el, hogy "na ide az életeddel!"
Max. az hal meg, aki részegen balesetet szenved, vagy túladagolja magát, de itt sem Luci meg a sátán adják a kezébe a cuccot, a piát, ez minden vallásban így van, hogy mindenki maga tehet a haláláról.
Akkor ezt hogy is gondoljátok???
Pedig Luci nincs a kereszténységben.
Sátán pedig nem tudom, hogy a sátánistákon kívül máshol van-e. De mindegy.
Baálnak valóban áldoztak a zsidók, mert hitetlenek és babonásak voltak. Meg is lett az eredménye. Nagy semmi csak rosszabb.
Ettől még a kereszténység soha nem ismerte el Baált, mint létező Isten. Soha nem jelent meg, soha nem csinált semmit.
Azért az a zsidó nép nehogy azt hidd, hogy szent volt. Nem tartottak ki Isten mellett amennyire kellett volna.
De látod, hogy az egyiptomi istenek sem csináltak semmit. Nem harcoltak a keresztény Istennel. Csak az egyiptomiak hitték, hogy léteznek.
Pedig az egyiptomi vallás tényleg érdekes és szimpatikus. De nem hiszek benne, mert túl emberi és sok isten van benne.
Nem Zsizsik, ez nem mellébeszélés.
Te kérdezted, hogy mi miért gondoljuk amit gondolunk.
Én pedig leírtam, hogy mi a kereszténység véleménye rólatok és másokról. Teljesen őszintén. Annyi a lényeg, hogy nem létezik más Isten. És azt is leírtam, hogy miért gondoljuk így.
kérdező: egy vasúti sín mellett sétáltam amikor megjelent. én úgy gondoltam oda adom neki. szépen kérte. és adott is azért valamit. cserébe elvitte a jobbik énem.
a második kérdésed elég érdekes. lehet nem kárhozik el az ember olyan nagyon könnyen, ha csak úgy teszi a dolgát. meg hát olyan is van, hogy az ember az utolsó pillanatban tesz valami saját maga számára is váratlant, amitől aztán hirtelen üdvözül, hiába tett annyit kárhoztatót korábban.
Hú, ti tényleg fogyatékosok vagytok -.-"
a kérdésre válaszolj már!
okean nem neked szólt!
Hogy nézett ki? Nem lehet hogy egy ember szórakozott veled?
Mi a kérdésed Zsizsik, mond el mégegyszer?
Mire nem válaszoltam?
Hiába fogyatékosozol. Válaszoltam neked.
kérdező: az egyik lábát húzta és egy lámpás volt a kezében. régi kalauz sapka volt a fején. de az túl magasan volt, mintha valami nem engedte volna, hogy a fejére rendesen felfeküdjön. amúgy sötét volt, városon kívül történt és csak az a lámpa világított, ami nála volt.
én ráköszöntem és ő is köszönt. azt mondta: jó estét okean. szóval már tudta ki vagyok. (persze nem okeant mondott, hanem ahogy engem úgy igaziból hívnak)
Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert sátánt is másként szokták értelmezni különböző felekezetek.
Annyi biztos, hogy sátán negatív és minden bűn forrása.
Egyesek szerint megkísérti az embereket, hogy rosszat tegyenek. Ilyenkor az ember korruptan sok pénzre tehet szert, kiélheti állati ösztöneit pl. gyermekek megerőszakolásával, elveheti testvére tulajdonát. A lényeg, hogy a végén nem marad neki semmi. Aki a bűnnel közösséget vállal, az elvész örökre vagy a pokolba kerül. Ebben sincs egyetértés.
Mások szerint az emberek démonok tudják megszállni, akik megváltoztatják a személyiséged és szintén bűnbe visznek.
Ne arra gondolj, hogy kiabálsz, hogy sátán tiéd a lelkem, csak adj meg nekem mindent és hullik öledbe a lé.
Hanem arra hogy, cserébe tenned kell valamit. Bűnt elkövetni. A bűnért pedig halál jár...
Én sem hiszem, hogy hirtelen más lesz az életed ettől.
Esetleg a többi emberben lévő démont úgy fogja irányítani a gonosz, hogy neked hatalmat szerezzenek x ideig.
De a lelked csak tettekkel tudod eladni. A lelked csak bemocskolni tudod.
Én nem nagyon hiszek ebben. Az, hogy gazdag leszel szerintem becsapás.
okean, és utána?
Mit kaptál? s hogy érted, hogy elvette a jobbik éned? Utána istenhívő lettél? S miért sétáltál a vasúti sineknél? Öngyilkossági szándékkal? Nem feküdt rá a sapka? szarvai voltak, úgy érted? Nem lehet, hogy valamiért hallucináltál? Knonkrétabban hogy nézett ki? arc, ruházat...
Priviben is leírhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!