Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Misén miért van, hogy valaki...

Misén miért van, hogy valaki a kezébe, van, aki a szájába kéri az ostyát? Mi a különbség?

Figyelt kérdés
2012. nov. 11. 15:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

5-ös jól leírta, nem tudom, miért kellett lepontozni.

Nincs különbség, áldozhatsz kézbe is és szájba is, ahogy neked szimpatikusabb. Kivéve, ha két szín alatt van az áldozás (mint ahogy már írták). De azt onnan fogod tudni, hogy a pap nem csak azt mondja, hogy "Krisztus teste!", hanem hogy "Krisztus teste ÉS vére!" és akkor nem is fogja a kezedbe adni.

2012. nov. 12. 15:12
 12/20 Zsizsik666 ***** válasza:
Off:Kajak van olyan, hogy a szádba gyömöszli az ostyát a pap? De hogy, mi, kinyújtod a nyelved és ráteszi, vagy benyúl a szádba, vagy felemeled a fejed, kitátod a szád és beledobja?
2012. nov. 12. 15:54
 13/20 anonim ***** válasza:

Zsizsik666, nem nyúl bele a szádba, sőt egyáltalán nem ér hozzád, kinyitod a szádat, kicsit kinyújtod a nyelved és rárakja. (amúgy nem olyan nagy egy ostya)

A görögkatolikusoknál, meg van egy "kiskanál", kicsit hátra kell hajtani a fejed, majd az áldoztató belefordítja. (Ott nem ostya van, hanem kis falat kenyér, az sem nagy)

Tessék itt egy videó is, 1:13-tól van az áldoztatás: http://www.youtube.com/watch?v=lMnwEjOWevY

Itt meg a görög: http://www.youtube.com/watch?v=u1pF2fc8gHI 1 óra 4 percnél van.

2012. nov. 12. 17:31
 14/20 Zsizsik666 ***** válasza:
50%

Fújjjj!!!

Egy kanál van mindenkinek. Meg ha a szájába rakja nyálas lehet az ostya:S

2012. nov. 12. 18:31
 15/20 anonim ***** válasza:
25%
Semmi különbség nincs, mert ez is-az is bálványimádás.
2012. nov. 18. 20:27
 16/20 Andizsuzsi ***** válasza:

"Meg ha a szájába rakja nyálas lehet az ostya"

Természetesen nyálas lesz. Ha te megeszel valamit, az nem lesz nyálas?

2012. nov. 19. 12:17
 17/20 anonim ***** válasza:

Én római katolikus vagyok, de már van tapasztalatom a görög kat. áldozással, és NEM ér senki szájához a kanál.

Ilyen erővel akkor gyorséttermekben se együnk, mert ott ki tudja, hogy elmossák-e az evőeszközöket, szerintem sokkal kevésbé higiénikus, mint ha egy kiskanállal magasról a szádba fordítanak egy falat kenyeret.

2012. nov. 19. 13:13
 18/20 Zsizsik666 ***** válasza:

Nem, mert ott műanyag egyszerhasználatos kanál van. Ettől függetlenül nem eszem meg azt sem, kitudja milyen fanszőrzetes kaja! :S Elhányom magam.

Szerintem nem higiénikus, mert nyálkeveredés állhat fenn, ostyazabálás közben, csak valakinek legyen 1 rothadó foga, aztán tovább is van adva a fertőzés. Fújjjjj. Szerintem undi, miért nem lehet, hogy mindenki elvesz egy kenyeret, vagy kölün papírba csomagolt ostyát?

2012. nov. 19. 13:33
 19/20 Andizsuzsi ***** válasza:

"ostyazabálás közben"

Nem minősítem, magáért beszél.

2012. nov. 19. 14:08
 20/20 anonim válasza:
de ha a pap ujja nyálas lesz mert véletlenül hozzáér egy szájhoz-nyelvhez, és rögtön jön ugye a köv. ember, és akkor ha véletlenül a 2. számú ember szájához-nyelvéhez is hozzáér az nem higiénikus, nyilván ebből még soha senkinek nem származott betegsége, de azért elgondolkodtató
2012. dec. 23. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!