Bűn ha keresztény létemre ilyeneket hallgatok?
http://www.youtube.com/watch?v=CMadtYmuyww
Az egyik muszlim ismerősöm mutata és nagyon megtetszett.
Miért lenne baj??
Gondolom ez egy muszlim vallási témájú dal. Én is keresztény vagyok, de tisztelem az ő kultúrájukat is, a kereszténység a nyitottságra is tanít. Elég beszűkült gondolkodásra vall, ha elítélünk mindent más népek kultúrájából...
Ha egy kérdésben bizonytalanok vagyunk akkor azt kell megkérdeznünk magunktól hogy vajon Jézus mit tenne?
Hisz a kereszténység lényege az lenne hogy krisztusi emberek legyünk, Isten képmására elváltozott emberek. Szerinted Isten hallgat olyan zenéket amelyek egy hamis istent dicsőítenek?
Én nem gyűlölöm a muszlimokat, nekik is adott Isten szabadságot ahogy nekünk is, hogy megválasszuk kit imádunk, de egy keresztény legyen tisztában azzal hogy ki az ő Istene. Ahogy a Biblia is mondja: Senki nem szolgálhat két Úrnak.
A világi számokra is hasonlót mondanák. Minden zene, minden alkotás képvisel egy szellemiséget, általában azét aki készíti, vagy amilyen célra készítik. Ezért miért hallgatnánk olyan zenéket amelyekben a halálról énekelnek, hogy csak egy példát mondjak.
Rengeteg keresztény zene és műfaj van, amiből garantálom hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt, szívesen mondok zenekarokat is ha gondolod...
Nekem is sok világi zene tetszik, és gondolom jó dallamúnak mind a mai napig, de megtértem, és ma már mégsem hallgatom őket. Néhány dalnak megnéztem hogy mi volt a szövege, és sok ártatlannak hitt dalról egészen ledöbbentem, sokszor már egyébként a dal videoklipje is nagyon árulkodó hogy mégis mit képvisel...
Egy kicsit akkor is el van túlozva ez az egész.
Ilyen erővel nem keresztény témájú könyveket sem szabadna olvasni.
És a muzulmán hitet azért ne mossuk már össze a mai világ erkölcstelen fertőjével. Én keresztényként igen is meg fogom őket védeni, alapjaiban ugyanazt vallják Istenről, amit mi is. Csak Jézust nem fogadják el Isten Fiának, amit mellesleg pár kereszténynek mondott szekta sem...
Miért ne lehetne hallgatni arab zenét, ha tetszik neki?? Ettől még nem lesz valakiből muzulmán.
Jézus meg elfogadja a emberek kultúrájának sokszínűségét, nem a származást nézte, hanem az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!