Vallásosak és ateisták! Mi a véleményetek Jehova tanúi állítólagos 1914-es jóslatáról?
"Történelmi dokumentumokkal lehet alátámasztani a betelejsületlen jóslataitokat, olyan dokumentumokkal, amiket TI írtatok annak idején."
Ez egy butaság! Jehova Tanúi nem "jósoltak" sohasem. Tévedtek a Bibliaértelmezéseikben, de ezek szerint te még nem tévedtél sohasem. Az elejétől azt vallják, hogy nem tévedhetetlenek és NEM ihletett próféták. Ehhez képest a hazudozó vádolóik ezzel a "rafinált" csellel manővereznek.
"Hát akkor nagyon félreismered őket!"
Ezt pont te mondod, kedves őrtorony?! Te vagy a leg tévedhetetlenebb tanú, aki létezik, bármit cáfolnak meg neked, az téged hidegen hagy.
Ne akarj már meghazudtolni csillalány! Vagdalózni már nagyon megtanultál, de alátámasztani azt a Bibliából, még nem.
Melyik válaszom tévedhetetlen? Vagy az a probléma, hogy azért, mert (a többséggel ellentétben) van egy szilárd alapom az eddig ismerhető Bibliai igazságokkal kapcsolatban, "tévedhetetlen" vagyok? Azért mert minél többet tudok meg az egyházak hamis tanairól, mítoszairól, filozófiáiról, annál inkább elutasítom azokat, már "tévedhetetlen" vagyok.
Nektek az a jó vitapartner, akinek nincsen szinte SEMMIBEN szilárd meggyőződése, de az ilyen, ha ebből életfilozófiát gyárt magának, nem lesz más, csak egy opportunista ember!
Tudom én, aki a Biblia egyértelmű és tiszta igazságaihoz próbál alkalmazkodni, az "szektás", "kirekesztő", "intoleráns", "vakbuzgó fanatikus". De milyen érdekes, az első sz.-i tanítványokat is ilyen, sőt még durvább jelzőkkel illették a hitükért a kortársaik. Semmi új sincs a nap alatt!
Kedves őrtorony /ennyi beszélgetés után, már ideje lenne bemutatkoznod/:
elég a mostani válaszodat elovasni, süt belőle az önhittség, és a felsőbbrendűség. Már néhányszor mondtam neked, hogy nem fogom a kedvedért végigolvasni a Bibliát, megtették néhányan, és pontról-pontra cáfolják a a Társulat állításait. Nézd vissza -csak a példa kedvéért- Bertával folytatott vitáidat, ő még Biblia-idézetekre is hajlandó, de nem a ti Új Világ Ferdítésetekből.
Nos, ezért mondtam neked, hagyjuk egymást békén, te nem vagy hajlandó ÖNÁLLÓ vizsgálódásra, és még minket vádoltok azzal, hogy nem vagyunk önállók. Elmondanám, hogy belőled van a legtöbb, titeket úgy vezetnek az orruknál fogva, ahogy csak lehet!
"elég a mostani válaszodat elovasni, süt belőle az önhittség, és a felsőbbrendűség."
Elmondtam, számotokra csak az a közétek való, akinek semmilyen meggyőződése sincs, akinek van és ragaszkodik is ahhoz, azok a szemetekben olyanok, mint az első sz.-i tanítványok voltak a világ számára!
Aki tudatlanul, vagy félrevezetve ragaszkodik a saját téves eszméihez, az az igazán felsőbbrendű. De te egyetlen példát sem tudsz bibliai vitában felhozni, melyben valaki bebizonyította volna azt, amit minden őszinte és pártatlan kutató szellemű ember tagad, vagyis hogy a Biblia tanítaná a háromság mítoszát, a lélek halhatatlanságot, vagy az erre épülő pokol (örök) "kínjait".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!