Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mernéd jelenteni, hogy te...

Ki mernéd jelenteni, hogy te a mennyországba fogsz kerülni?

Figyelt kérdés

2012. nov. 4. 17:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
7%

Hát ez a megvető félre értelmezett magyarázat már nagyon fájó.

Nem az )Őrtorony tanítja, hanem a Biblia.

Már ne is haragudj, de mi a bibliát tanuljuk nem az őrtornyot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

El lehet olvasni a Jelenések 14, fejezet 1-sö verseit.

Áron a földröl csak ennyi személy mehet, de

NEM AZÉRT MERT ANNYI FÉRŐ HELY VAN

Ha nem az eredeti szándék szerint a más juhok túl élik a nagy nyomorúságot, és maradnak a földön.

Jelenések 7:14

(Jelenések 7:13, 14) . . .” 14 Én pedig azonnal ezt mondtam neki: „Te tudod, uram.” Ő pedig így szólt hozzám: „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a Bárány vérében.

Ezek minden nemzetből való emberek megmenekülnek, de nem úgy hogy meg kell halni, Jézus megmondta, hogy lesznek akik nem fognak halált látni soha.

Tehát nem halnak meg, hanem túl élői lesznek az Isteni háborúnak, amit megint csak a Biblia Armageddonnnak nevez.

Komolyan olyan gonoszság az amit itt állítanak egyesek, de utána nézni már nem néznek.

Az, hogy az őrtoronyban is benne van az nem véletlen, mert minden ami ebben a lapban benne van az a bibliában is.

Több mint 5000 biblia fordítást vizsgáltunk meg, nem értem melyikőtök csinálta ezt végig...........

És ezek után lett ez leírva, nem a hasunkra ütve.....

Hát már fárasztó ez a gonoszkodás....:(

Arról beszéljetek, miért tanítotok olyat ami nincs benne a bibliában?

Hmm...

Örök pokol meg ilyen Isten ellenes aljas rágalmak.

Mint valami szadista, úgy állítják be a Teremtőt az élet forrását.

Ezen kellene inkább szégyenkezni, hogy ennyit össze hazudoznak a Teremtőről.

2012. nov. 5. 10:10
 12/21 anonim ***** válasza:
Tisztelt JT te ugy hiszed ahogy akarod de ne vard el hogy mas is eggyett ertsen veled,hisz ha jol megvizsgalnad az OT magad is rajonnel hogy valami santit benne,csakhat nektek nem szabad megkerdojelezni a testulet igazsagat,szoval en nem a foldi orok eletben hiszek,de ettol engem nem erdekel ha te azt hiszed,a te jogod,a te eleted.
2012. nov. 5. 14:25
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz kedves barátom, Én a bibliának hiszek.

Az őrtorony csak egy segéd eszköz amely olvasásra szánt kiadás azoknak akik vizsgálják az írásokat.

És a társulat az egy Jogi személy, aki Jehova tanúit képviselik.

számomra a hű és bölcs szolga osztály az aki ellát bibliai kiadványokkal, azok pedig nem egy egész társulat.

2012. nov. 5. 14:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Ok,akkor higyj a hu ez bolcs szolgaknak es inkabb hiszek a biblianak es Isten Szent Lelkenek,az Ur legyen veled,ez nem er meg egy vitat nekem.
2012. nov. 5. 14:34
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
A meghívóm megvan a mennybe, innentől csak őrízni kell. ;-)
2012. nov. 5. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Tokeletesen eggyettertek az elozo valaszoloval,hala Jezus Krisztusnak,aki altal meghivonk lehet a mennybe:)
2012. nov. 5. 15:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Persze! A MENNYORSZÁGBA FOGOK KERÜLNI!
2012. nov. 5. 16:11
 18/21 anonim ***** válasza:

Így van. A meghívó nem csak a választott népnek szól, hanem az egész világnak.

DE! Ajánlom elolvasni ezt a részt a Bibliából:

Máté 22

1

És megszólalván Jézus, ismét példázatokban beszél vala nékik, mondván:

2

Hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, aki az ő fiának menyegzőt szerze.

3

És elküldé szolgáit, hogy meghívják azokat, akik a menyegzőre hivatalosak valának; de nem akarnak vala eljőni.

4

Ismét külde más szolgákat, mondván: Mondjátok meg a hivatalosoknak: Ímé, ebédemet elkészítettem, tulkaim és hízlalt állataim levágva vannak, és kész minden; jertek el a menyegzőre.

5

De azok nem törődvén vele, elmenének, az egyik a maga szántóföldjére, a másik a maga kereskedésébe;

6

A többiek pedig megfogván az ő szolgáit, bántalmazák és megölék őket.

7

Meghallván pedig ezt a király, megharaguvék, és elküldvén hadait, azokat a gyilkosokat elveszté, és azoknak városait fölégeté.

8

Akkor monda az ő szolgáinak: A menyegző ugyan készen van, de a hivatalosok nem valának méltók.

9

Menjetek azért a keresztútakra, és akiket csak találtok, hívjátok be a menyegzőbe.

10

És kimenvén azok a szolgák az útakra, begyűjték mind akiket csak találtak vala, jókat és gonoszokat egyaránt. És megtelék a menyegző vendégekkel.

11

Bemenvén pedig a király, hogy megtekintse a vendégeket, láta ott egy embert, akinek nem vala menyegzői ruhája.

12

És monda néki: Barátom, mi módon jöttél ide, holott nincsen menyegzői ruhád? Az pedig hallgata.

13

Akkor monda a király a szolgáknak: Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

14

Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.

Szóval mennyegzői ruhátok legyen testvéreim, ha a mennyegzőre készültök!

Természetesen nem a boltba kell szaladni és venni egy drága ruhát xD Gondolom senki sem erre gondolt és remélem mindenki értette ezt a példát!

A cselekedeteitek számítanak, ahogyan ítélsz és mérsz másoknak! Minden a nap világon van, volt és ítéletkor is a napvilágra fog jönni, mert Isten előtt semmi sem rejtett! Ő ismeri a szíved, lelked!

Minden számon lesz rajtatok kérve az utolsó garasig!

De mivel egyik ember sem tökéletes, így lehetőségetek van megmenekülni/megtisztulni az ítélettől/bűntől! Ehhez meg kell bánnotok szívből a bűneiteket! Ez csak akkor lehetséges, ha beismeritek, hogy hibáztatok és a törekedtek rá hogy a hibát helyrehozzátok, vagy legalábbis a jövőben többet ne kövessétek el! Viszont! Csak akkor fognak nektek megbocsátani, ha ti képesek vagytok másoknak megbocsátani!

Ez mind többszörösen benne van a Bibliában! Nem csak példákban, hanem konkrétan így!

Ezek amiket leírtam viszont csak akkor fognak sikerülni, ha bíztok Istenben és elfogadjátok az IGÉ-t, melyet a Jézus Krisztus közölt velünk! El kell fogadnotok szívetekben, eszetetkben és teljes lelketekben is!

Isten áldjon meg titeket szeretetben!

2012. nov. 5. 16:29
 19/21 anonim ***** válasza:

És a földre akkor nem jön el Isten országa?

Akkor miért imádkozunk érte.

Jöjjön el a te országod, mint a menyben úgy a földön is....

2012. nov. 5. 23:33
 20/21 anonim ***** válasza:

@ 11:

Sajnálom, ha fáj az igazság, tényleg, őszintén.

De jó, ha tudod, hogy a Biblia nem tanít ilyesmit; akár a Jelenések 7-ről és 14-ről van szó, akár más szövegrészről, ahhoz kapcsolódnak különféle magyarázatok, értelmezések. Amit te leírtál, az csak az Őrtorony Társulat értelmezése, nem több.

Azzal pedig, hogy azt állítod, hogy ti a Bibliát tanítjátok, nem az Őrtornyot, ill. az egész további szövegeddel egyben azt is állítod, hogy egyedül a ti bibliaértelmezésetek helyes, mindenki másé téves. Tudom, hogy nektek ezt tanítják egyenesben is, hogy minden más vallás hamis, csakis a Tanúké az igaz, úgyhogy nem lep meg...

És hogy lásd, hogy nem csak a levegőbe beszélek, hanem utánanéztem a dolognak, mindjárt megkeresem egy régebbi válaszomat a témával kapcsolatban.

2012. nov. 8. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!