János miért volt a szeretett tanítvány? Azért, mert Ő volt a legfiatalabb?

A következő a görög phi·li′a szó, amely (szexuális hangsúly nélküli) gyengéd vonzalmat jelent barátok között, mint például két érett férfi vagy nő között. Ennek szép példáját látjuk Dávid és Jonatán egymás iránt érzett szeretetében. Amikor Jonatánt megölték a csatában, Dávid így gyászolta meg: „Szomorú vagyok miattad, testvérem, Jonatán; nagyon kedves voltál nekem. Irántam való szereteted csodálatosabb volt az asszonyok szerelménél (2Sámuel 1:26). Azt is tanuljuk, hogy Krisztus sajátos szeretetet tanúsított János apostol iránt, akit úgy ismerünk mint a tanítványt, „aki iránt Jézus gyengéd érzelmeket táplált” (János 20:2).
Ez azt jelenti, hogy bár mindegyiket nagyon szerette, de közelebbi baráti kapcsolatban János volt vele.
Bizonyára neked is vannak barátaid, de igazán olyan barát akiben megbízol és meghitten megnyílsz valakinek az egy van, legfeljebb kettő.
Akibe megbízol, hogy nem tesz ellened bármi történjék is és nagyon ismered Őt.
Ezt Péterről például nem mondhatta el Jézus....
Kb ennyi..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!