Megalakul az Ateista Egyház Magyarországon?
„Az elmúlt tizenöt évben , szinte kötelezővé tették bizonyos vallási formák elfogadását. Az egyházak úgy viselkednek, mintha a család és az erkölcs keresztény vívmány lenne. Nem elég, hogy állami iskolákban is tanítanak hittant, sok helyen már azok a gyerekek kezdik kényelmetlenül érezni magukat, akik nem járnak bibliaórára. A munkaszüneti napok többségét a keresztény ünnepekhez igazítják, egyébként is , az egyházak olyan gazdasági és politikai kiváltságokat élveznek Magyarországon, amelyek megengedhetetlenek egy szekularizált társadalomban.”
Aki szeretne csatlakozni ne tétovázzon!
"Kedves előző válaszoló,ma 13:16 nagyon jót nevettem "
"Kapjál már az agyadhoz..."
"a Szentföldért, ami nem volt a keresztények tuladjona."
Valóban?
A függetlenségnek a Római Birodalom terjeszkedése vetett véget: Pompeius i. e. 63-ban elfoglalta Jeruzsálemet. A terület római klienskirályság lett, Kr. u. 6-ban pedig római provincia.
Azon a területen, amit különböző nézőpontból, de ugyanarra a vidékre vonatkoztatva Izraelnek, Palesztinának, Szentföldnek nevezünk, folyamatos a zsidóság jelenléte. Legkisebb arányban a lakosság között valószínűleg akkortájt voltak, amikor a muszlimok elfoglalták a vidéket. Ez 636-ban történt. A terület ezután különböző muszlim dinasztiák birtokában volt.
Erről ennyit.
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.
Ennyit erről.
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
Értékeld a választ plusz pontokért!
A válasz megírásának időpontja: ma 13:16
"Na én neked már válaszoltam egy előző kérdésnél, de ide is leírhatom"
Dettó;
A keresztesháborúk korában Európa és a hozzá szorosan kapcsolódó "keresztény világ" bizonyos értelemben egyetlen egységként élte meg önmagát. S így élte meg a mohamedán támadást, illetve a keresztények legszentebb helyeinek – a Szentföldnek – elfoglalását. A mohamedanizmus egyébként Európa meghódítását, a kereszténység elpusztítását tűzte célul. Nem volt-e természetes, ha az európai népek és uralkodók együttes önvédelemre fogtak össze, s célul tűzték, hogy visszafoglalják Jézus életének szent helyeit? Így kérték fel a keresztes hadak vezetésére egyszer a mi Szent Lászlónkat, majd így ment keresztes háborúba II. András királyunk is. Később keresztes sereget toborzott Kapisztrán szent János is, Nándorfehérvár megvédésére, Hunyadi megsegítésére, majd a kereszt jelében küldte boldog XI. Ince pápa hazánkba a Budát felszabadító seregeket 1686-ban.
Kétségtelen, hogy a keresztes háborúk történetében találhatók súlyos bűnök és embertelenségek is, amint ez sajnálatosan minden hosszabban elhúzódó háborúra jellemző. És csak a kor szemlélete magyarázza némiképp az olyan – mai szemmel nézve – teljes abszurditásokat, mint a gyermekek keresztes hadjáratát. – De lényegüket tekintve e háborúkat a keresztény Európa önvédelmének kell tekintenünk.
A keresztény magyar nép is teljes joggal vívta önvédelmi harcát a 150 éves török hódoltság idején.
Szerintem.( és Szondy György, Dobó István stb. ... szerint is.)
ma 14:35-ös!
Elolvasva a hozzászólásaidat, most már tudom, hogy te vagy a hülye, aki okoskodik.
Ugyanazokat a hülyeségeket leírod mindenhova, ahová csak tudod, és felháborodsz, ha valaki nem hajt fejet "zsenialitásod" előtt. Ne gondold azt, hogy te mindent tudsz, mert nyilván nincs így. De fogadd el, hogy másoknak más a véleménye, és Te is tévedhetsz.
Ha már aláírásként használt szállóigéket használunk, akkor itt az enyém, amit meg kellene fogadnod:
A világ attól színes, hogy nem fekete-fehér.
"te vagy a hülye"79% ma 15:17
Aki kérdez annak válaszolnak.
Aki sokat kérdez annak sokat válaszolnak.
Na most jöttem rá, hogy jobb, ha a történelmet komolyan ismerő emberek inkább nem elszánt hívők is egyben. Sok minden "elhangzott" itt, ami alapvetően igaz, és valóban megtörténtek, csak éppen mintha kiforgatták volna a történelem "szavait".
Én hívő vagyok, de azt azért én is tudom, hogy a keresztesháborúban ártatlan gyerekek százai haltak meg, és hogy az egész arra ment ki, hogy még többet akartak a vezető hatalmak.
08-15 14:59-es válaszoló mondta ki a teljes igazságot!!!!
Bocsi, nem szoktam ilyen nagyképű lenni, mint amilyen most leszek, de felhúztatok rendesen!
Történelem MA diplomával szerintem kicsit értek a témához, ti meg csak okoskodotk, meg lökitek a hülyeségeket amiket a tv-ben meg az ócska sokadrangú filmekben, összeesküvés-elméletekben hallottatok, hogy gonosz keresztesek így, meg ártatlan gyerekek úgy. Valószínűleg ti évszázadok alatt sem értenétek meg, hogy egy régi eseményt nem lehet mai szemüveggel nézni. Neeeem, nézzünk meg egy hülye amcsi filmet a témáról, aztán annak a nevében osszuk az észt. Ez megy nektek, a tudományos értékelés viszont nem nagyon. És ez vonatkozik az utolsó válaszolóra is! Ritka nagy idióták vagytok, és most már nem csodálom hogy miért vannak olyan kevesen történelem szakon....vagyis pontosabban inkább azt nem csodálom, hogy ennek ellenére mégis ennyire jól megy az okoskodás, mindenféle tanulmány nélkül. Grat. nektek. Ritka nagy idióták vagytok.
Olvastatok valaha is egyetlen könyvet a témáról mondjuk amit történész adott ki és nem a nemere istván? Vagy vettetek a kezetekbe valaha is egy chrestomathiát, annalest, évkönyvet? Előre megmondom hogy nem....de ne is vegyetek, könyebb a dan brown könyvekből okoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!