Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy gyakori kérdés, de:...

Egy gyakori kérdés, de: Hiszel Istenben?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 16:27
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Jah....könnyebb a hívő embernek azt hinni, h a Gonosz egy lény, mint azt, az ő egyik része....KÖnnyebb azt hinni, h "valami" megvéd/vigyáz az emberekre.....Könnyebb a "Gonoszt" hibáztatni, mint beismerni, h vmit elb@sztunk....DE EZ NEM A VALÓSÁG!!!!!!...a gyerekem alkoholista/drogos/lány esetében kurv@ is lehet...15 éves korára(ez csak példa :))....azért, mert a "Gonosz" belecsalta a rosszba!!!Nem azért, mert nem törődtem vele eleget, csak jól leb@sztam, h usta voltam törődni vele....ÁÁááááá...dehogy!!!Soha!!!Bírom azt, mikor egész héten át verik totál piásan megverik az asszonyt, mert félre nyomott a szomszéd Józsival....aztán vasárnap irány a templom, ahol mindenki happy és megbocsájtást nyer....ezek aztán a minta példányok...és ezek beszélnek általában a legtöbbet a hitről és a vallásról....meg, h az mennyire fontos (de nem általánosítok, senki ne vegye magára)....
2010. márc. 21. 00:31
 32/41 anonim ***** válasza:

Meg h isten megbocsájt, mindegy hogy kit öltél meg/erőszakoltál meg, vagy hullarészegen szétverted a családodat! Menj csak gyónni, majd "Isten megbocsájt" ^^

Lopni viszont ne merj, Isten nem bocsájta meg! (Isten nevet is csak azért írom naggyal, mivel "név")... Miért jó hinni valamiben? És miért, akik nem hívők nem tudnak egészségesen, teljes boldog életet élni? Inkább összeházasodom a kertembe, úgy ahogy én akarok, minthogy egy hideg templomba halljam a rinyálást, már elnézést!

2010. márc. 21. 20:22
 33/41 anonim ***** válasza:
59%
Ezt a legegyszerűbb...ennél már csak az jobb, mikor ránk akarják erőszakolni az "igazságot"....példa:"Miért ne terjeszteném az igét?Ha te tudnád egy halálos kórra a gyógyszert, nem osztanád szét?". Majdnem a falra másztam kínomban...Hol halálos kór az élet?Jah...az ilyenek miatt már lassan az .....am senkit nem ítélek el a hite miatt, sőt...higgyen, amit akar...csak ne akarjon mást traktálni ezzel....pláne ne egy olyan, aki templomba jár, holott megszegi mind a 10 parancsolatot hétközben.....és állítja, h jobb ember nálam, mert hisz!!!Sztem a nem hívők inkább tiszta szívből, saját meggyőződésből cselekszenek jót, vagy ha nem is segítenek másokon, akk legalább nem álszentkednek....ezzel ellentétben a hívők nem biztos, h jó emberek, de meg akarnak felelni a "szabálykönyvüknek"...ezért, ha nem is tiszta szívvel, de segítenek....de ha nem szívből jön, akarattal, hanem kényszerrel muszályból, akk nem sokat ér.....de ezek buták...mert hiszik, h az istenük mindent lát...akk miért álszenteskednek, h lebuknak....így min1 lenne, ha bele sem kezdene a "kényszerjócselekménybe"....lehet, h kihúz egy 12 éves kislányt a folyóból...holott arra gondol, h : "haha!!!Most megtapizom v megerőszakolom...akkor mi az egész értelme?"(persze vannak kivételek mindenütt....mindkét oldalon vannak álszentek, csak az a kérdés, h ki ki előtt játsza az agyát....vki a haverjai, vki egy mesebeli lény előtt....döntsék el ők, h mi a jobb ).........Szerintem már csak mi ketten vezetjük a beszélgetést a kérdés alatt...igaz ennek semmi köze nincs a kérdéshez....még csak nem is vitatkozunk....azért még várom a válaszodat :))))) Am hány éves vagy?Fiú, lány?Honnan írsz?
2010. márc. 21. 22:23
 34/41 anonim ***** válasza:

14, lány, Lőrinc :D

Én se ítélkedem, de ha vki már álszent akkor hát.. izéé:D

És ha létezne miért engedné azt lerombolni amit "6 napig építgetett"?:'D

Amúgy a mamám nagy hívő, és ha valami rosszat mondok már elkezdi: ezt az ördög mondta/kénszerítette rád! Én már kínomba akár felolvasom az egész imakönyvét, csak hagyjon békén...! Meg amikor felolvas egy idétlen könyvből(igen, egy hapi írta, Isten gyóóógyitásairól van szó...........bocsi a sok pontért de...:D) na akkor szenvedősen kell hallgatnom. Anyám nem hívő, apám se, senki se, kivéve a mamám :D mert a papámat azt nem tudom, de azt tudom hogy a két uncsim(lányok, 15, 20) nem hisz semmiben. Sztem jobb így nem hinni semmiben, szerinted? :D Ja és te, fiú/lány, honnan, kor?:D

2010. márc. 22. 17:43
 35/41 anonim ***** válasza:
71%
Jah...sajnos ismerem az "ördog mondta" dolgokat....a világ minden kincséért sem ismernék be az emberek, h gonoszság is lakik a szívűkben....tudom...az enyémben is van...igyexek elnyomni, de ott van és néha kitör :( ....ezt a híú emberek annó nem merték elismerni, ezért megalkottak egy "lényt" a képzeletük segítségével, amire mindent ráfoghatnak...de ha az istenük szabad akaratot adott nekik, akk hogy tudja az ördög azt mondatni/csináltatni velük, amit akar...(az ördög miatt ölte meg a családját egy matektanár....nem azért, mert skizoftén volt....vagy de!!!De az ördög fertőzte meg a skizofréniával!!!!)...sőt...ha meg van a hatalma, h embereket befojásoljon/irányítson ....és ugye az ördög tetőtől talpig gonosz, féltékeny az emberre, mert Isten jobban szereti, és el akarja pusztítani az embert....akkor miért nem sugallja azt az atomháborút Barack Obama és Putyin fülébe....jah....lehet nem tud angolul és oroszul :))).....És itt van rá rögvest nagymamád válasza : "nézd meg, h hol tart a világ, dehogy nem súgja a háborút az elnökök fülébe!"....az ellenérv : Miért nem teszi meg MOST rögtön, h akkora a hatalma+ha Isten olyan jó, akk miért hagyja, h az ördög bántsa a kis házikedvenceit, az embert!?Mert még az ördögöt is szereti?Szeresse is!!!Ne ölje meg, csak vegye el a hatalmát....nem tudja?....akk nem is minden6ó!!!Ha már a hívők nyelvén beszélünk.....Am az egész pusztán egyszerű hülyeség, mert....ha Isten olyan jó, akk miért nem tesz vmit azért, h nekünk jobb legyen....A bibliai Jóbot is próbára tette mert FOGADOTT az ördöggel, h Jób még a nyomor közepén sem fogja szidni Istent....A leghúbb alattvalóját tönkre tette egy fogadás kedvéért!!!Ez igazságosságra utal!!!!Farkat!!!!+a Bibliában meg van írva, h nem szabad fogadni!!!AZ BŰN!!!!Az nem bűn, h mindenféle maszlagot hazudnak az emberek................................Am nem vagyok egy nagy ateista mozgalom vezetője :DDD csak dühít a népbutitás........Fiú vok....Kárpátaljáról.....Am hány évesnek gondolsz?Tippelj....ígyis-úgyis megmondom, csak kíváncsi vok, h mennyinek gondolsz :)....Jah....és jobb 2 lábban a földön járni, mint a fellegekben, és elhinni azt a sületlenséget, amit valaha összeírt egy csapat ópium függő mentalista.... :DDDDD
2010. márc. 22. 18:47
 36/41 anonim ***** válasza:
Okosakat írsz =o ilyenek pl nem jutottak volna eszembe...! És az istent ki teremtette meg?;3 na erre még a fanatikusok se tudnak válaszolni... idézek "hát jólvan, ő volt, van és lesz, ennyi" jó, honnan van, meddig van, meddig lesz? Mi volt előtte? Ha bűnnek érez dolgokat, mért teremtette meg? Már a történelem órákon lehet hallani: "A VALLÁST ELADTÁK A PAPOK, AZÉRT TALÁLTÁK KI, HOGY LEGYEN SOK PÉNZ, AZ EMBEREK HITE MIATT"
2010. márc. 23. 02:06
 37/41 anonim ***** válasza:
Ja és, szerintem 18-20 lehetsz:D
2010. márc. 23. 02:06
 38/41 anonim ***** válasza:
59%
Köszönöm...viszonylag eleget gondolkodok ilyeneken...de nem túl sokat... :) Am 18 vagyok....eltaláltad...Ha gondolod, priviben írhatsz vmit...am fent vagy a myvipen?...vagyis inkább priviben
2010. márc. 23. 10:09
 39/41 anonim ***** válasza:
Van myvipem, de már nem tudom a jelszavam, így hát nem is tudok felmenni :D de viszont van msn-em, ha gondolod megadhatom
2010. márc. 24. 19:13
 40/41 anonim ***** válasza:
59%
Persze :) megadhatod, csak annyi a gond....vagyis nem gond, csak hétvégén estére vagyok gépközelben, mert másik városban tanulok és hétvégére megyek csak haza....Itt is van net, de én klubbokból és kávézókból nem szeretek msn-ezni....írj privit és majd péntek este dumálunk msn-en...Ok?
2010. márc. 24. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!