Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy gyakori kérdés, de:...

Egy gyakori kérdés, de: Hiszel Istenben?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 16:27
1 2 3 4 5
 21/41 anonim válasza:
88%
Én nemhiszek Istenen, pedig 15 éves koromig(most 17 vagyok) jártam templomba rendszeresen, vallásos nevelést kaptam, sőt most is egyházi iskolába járok, heti három alkalommal kötelező Istentisztelet(20-25 perces), nemlógok el rolluk, de mégis kizártnak tartom hogy Isten létezik.
2009. aug. 18. 01:19
 22/41 anonim ***** válasza:
70%
Hiszek Istenben,mert az életem minden mozzanatát számontartja és aki nem hisz az is észreveheti,hoyg az életében vannak dolgok, mellyek nem véletlenül torténnek.
2009. aug. 18. 19:42
 23/41 MARIANN06 ***** válasza:
82%
Szerinted ha volna isten hagyná hogy a jó emberek szenvedjenek? Isten csak az emberek képzeletébe van ,hogy legyen nekik hinni valamiben ami TALÁN segit nekik.Tehát nincs és nem is volt.
2009. aug. 19. 11:05
 24/41 anonim ***** válasza:
64%
Én átélem a kapcsolatot vele,azt a szeretetet és megértést amit tőle kaptam soha senki nem adhatta meg.Az emberek meg saját maguk nem tudnak bánni az életükkel.Vallásos nevelést kaptam,de nem hittem Istenben.Mindent gyűlöltem a hazug tudósokat és papokat,embereket.Azután megtörtént az a pillanat álmomban ő megmentett és elárasztott a fény ott belül.Azt a gyönyört nem lehet kifejezni a szívem szétszakadt és forgott velem a világ,csak sírtam...Ő az enyém magamtól magamnak nekem és nem érdekel a világ csak benne élek.
2009. aug. 19. 22:34
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

Persze, igen, hiszek!

Ő létezik!

És a fák, az ég, a nap, a csillagok, minden elárulja, hogy Ő van!

Zsolt 8,4. Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél:

2009. aug. 21. 08:11
 26/41 anonim ***** válasza:
84%
Én hiszek istenben és elfogadom, de az Egyház meg a többi szekta is ugyanolyan kétszínű fa*ság.
2009. aug. 22. 18:11
 27/41 anonim ***** válasza:
59%
Az ember megteremtette Istent, h legyen kire fogni az önmagából fakadó hibáit....akkor a Gonoszról meg nem is beszélve!Könnyebb úgy ébredni (boldogan = tudatlanul), h vki vigyáz ránk...de nem!Egyedül vagyunk....és könnyebb minden jót Istennel egybekötni, és minden rosszat a Sátánnal, mint bevallani magunknak, h egyedül vagyunk.A Sátán nem egy lény, hanem egy emberi vonás, amit nem szívesen ismerünk be...Isten pedig egy bilincs, ami megköti az emberek kezét(ez nem feltétlenül rossz dolog), h rosszat tegyenek!Nem lophatok, inkább éhen halok, mert Isten lát....stb.Azért gondolkodunk mert Isten van, azért van kajánk, mert Isten adta, azért nem gázoltak el ma, mert Isten nem hagyta....de nézzünk már bele ebbe jobban....azért van kajánk, mert megdolgozunk érte, azért nem ütnek el minket, mert a sofőröknek van szeme....***keresztény óda*** "...köszönd Istennek, h van szemed"...könnyű vakon és bután hinni egy gyerekmesében!Ezt a végtelenségig lehetne ragozni....Nem bánom ki miben hisz, de mikor Ú.N. keresztény igehirdetők kihasználják a vallást zsebük megtömésére, csalásra, protekcióra....a belem kifordul és PONT
2010. jan. 22. 00:23
 28/41 anonim ***** válasza:
A Biblia csak egy írás, ki hisz az embereknek? Attól hogy pl egy Zsolt nevű emberke leírt valamit pl egy ufóról, azt máris elhiszitek? Jézusom. Amúgyis a pokolra kerülnétek, hisz van akire fogjátok a bűneiteket! Bezzeg, ha Istenben hisztek, akkor ufókban, meg szellemekben nem? Most akkor hogy van ez? Zsidókat meg megértem hogy nem hisznek Jézusban. Amúgyis, Jézus csak egy személy volt. Nem tett értünk semmit, csak az "Ő ORSZÁGÁÉRT"(ahol él). Hisz csak ott b-szakodtak, nem? Én komolyan lesz-rom hogy mi van más országgal, vagy más emberrel, de ennyire hülyék ne legyetek már, kérlek! Bocsánat a csúnya kifejezésekért, és ha megbántottam valakit.
2010. márc. 14. 16:48
 29/41 anonim ***** válasza:
Előtted szóló voltam.....Teljesen megértelek.....ilyenben csak szegényes lelkivilágú emberek (88%...a maradék 12% viszonylag normális) tudnak hinni....hogy lehet olyat hinni, amit nem bizonyítottak be előttük....több ezer éve írták (találták ki) a Bibliát!!!Miért higgyek nekik.....egy ideig a Földet is laposnak hitték...aztán kiderült, h hazugság.....a Bibliáról is ki fog egyszer derülni....remélem....Már több ezer éve ismerik az ópiumot....ennek hatására táncolhattak a lángnyelvek....beszélhettek a kígyók, meteorok zuhanhattak.....Nem lehetnek ennyire szűk látókörűek az emberek....már 10 éves korban kinövünk a mesékből(tehát nem vesszük be, ami nyilvánvalóan nem valós).....Eeeeemberek....szégyellem, h a fajtársaim vagytok....Igaza van az előttem szólónak!!!Higgyetek az UFO-kban is!A szellemekben!!!Sőt....Miért fogadjuk el a kereszténységet?!Nem csak ez az egy isten van!!!Buddha!Allah!Krishna!És még sorolhatnám!!!!Miért nem ők az igaziak????!!!!!Mennyivel jobb úgy ébredni, h az istenetek megvéd titeket a gonosztól, ugye?!DE EZ NEM A VALÓSÁG!!!!EZ CSAK EGY ÁLOM!!!!Miért csak a halál után látod Istent?Azért, mert a Biblia írói tudták, h onnan senki nem jön vissza, és leplezi le őket!!!!Miért : "Isten útja nem a Te utaid"???Azért, mert nincs mindenre "LOGIKUS" magyarázat még a könyvecskétekben sem!!!ÉS pont!
2010. márc. 14. 20:28
 30/41 anonim ***** válasza:
Köszönöm a megértésedet :P és meg szerintem jobb úgy "élni" halál után, hogy nem tudsz semmiről, minthogy tovább kell élned, úgy hogy látnod ahogy szenvednek miattad a gyerekeid... és még a spagettiszörnyre is gondoljatok:D
2010. márc. 20. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!