Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol található Magyarországon...

Hol található Magyarországon Messiáshívő (Jézusban, mint messiásban hívő) Zsidó Gyülekezet?

Figyelt kérdés
Esetleg aki személyesen ismer ilyen gyülekezetet, érdekelne, milyen a légkör, szertartások, stb.

2012. okt. 26. 21:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

6os!

azert oltek halomra jezus neveben zsidokat a keresztenyek ugye??

2013. ápr. 10. 06:57
 12/14 anonim ***** válasza:
a válaszadók többsége semmit sem tud, csak okoskodik... vannak jézusban hívő zsidók... ezt hívják úgy hogy messiási judaizmus, amikor a zsidó ember hisz jézusban, de a tóra szerint él, és a zsidó tradiciók szerint, plusz jézus tanai szerint
2015. szept. 16. 20:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves 11-es! En ugyan nem a 6-os valaszolo vagyok ,de ha megengeded valaszolok. Tehat: azok a "keresztenyek" akik a zsidosagot gyilkoltak/uldoztek,nem voltak igazi keresztenyek! Az igazi kereszteny ugyanis NEM arrol ismerszik meg,hogy jar-e templomba,olvassa-e a Bibliat,urvacsorazik/gyon-e rendszeresen,HANEM hogy betoltekezett-e Isten Szent Lelkevel ,van-e szemelyes kapcsolata Jezussal ,a Megvaltoval,vagyis megtert-e Istenhez! Kerlek,olvasd el az Ujszovetseg Evangeliumait es ezzel parhuzamosan az Oszvetsegben Ezsaias profeta konyvenek 53. fejezetet,amely szinten Jezusrol ir! Ezenkivul ajanlom Neked youtube-on a Jews for Jesus,a Jewish Testimonies ill. a One for Israel csatornat,ahol sok szep tanusagtetelt olvashatsz zsido vallasuaktol,hogy hogyan ismerkedtek meg Jezussal !

Ha van kerdesed,kerlek keress meg privatban!

Az Ur aldjon es orizzen meg Teged!:)

Udv.Dalma

2015. szept. 17. 16:23
 14/14 Korban válasza:

Önálló, és 100%-ban zsidókból álló gyülekezetet nincs értelme keresni.. Magam egéswz Európában nem találtam, pedig ilyen nevű közösségeket sokat ismerek, és voltam , szolgáltam is köztük...

Vannak filoszemita, zsidózó társaságok, akik e nevet kisajátitták. Ők ezzel minden irányban félrevezető, káros tevékenységet folytatnak. Zsidók és keresztények felé egyaránt. Önmaguk skrizofén állapotukat a messiáshivő judaizmus gyümölcsének tekinthetjük...

Természetesen vannak messiáshivő csoportok, családok, akik száma annak okán is kevés , hiszen a rabbinikus judaizmus és a keresztények többsége kitagdta őket...

Ezért inkább ajánlanám a messiáshivő hivők tanitásait elsőként megismerni..

pl.: www.caddik.shp.hu www.tzaddik.extra.hu

Innen akár kapcsolatok is épülhetnek..

2015. nov. 2. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!