Sokszor nem merem felvállalni a hitem mások előtt, illetve nem szeretek róla másokkal beszélni, mit tegyek?
Tiszteletben tartom mindenki vallási nézetét, szerintem az egyén joga eldönteni, miben hisz. Nem akarom senkire sem erőltetni a nézeteim.
Az én hitvilágom nem más, mint az ókori görög vallás.
Rendszeresen, azaz minden éjjel imádkozom Zeuszhoz, illetve mindig ahhoz az istenséghez akinek éppen a szükségére segítségem van, pl szerelmi ügyekben Vénuszt szólítom meg stb...
Ismerem az összes görög mitológiai történetet, illetve igyekszem minél jobban elmélyülni benne.
Úgy érzem, megtaláltam az én hitem, boldoggá tesz engem, s a lelkem is megnyugtatja. VISZONT! A baj az, hogy nehezen tudom csak felvállalni sokszor. :( Bár többnyire megértő és elfogadó fülekre találok mindig, tudom, hogy Európa keresztény kontinens, illetve, hogy sok ember nem túlzottan toleráns... Nem egyszer megütöttem már a bokám, hogy elárultam hitem, mert egy-egy elvakult fanatikus a maga álláspontját védte, az enyémet pedig nem volt hajlandó elfogadni, a hitem becsmérelte, holott én semmi rosszat nem mondtam az övére.
Tudom jól, hogy a mai világban nem fognak máglyán elégetni, csak mert megvan a aga vallási nézete, ami megnyugtatja a lelkem. VISZONT! Félek egy újra eljövő ateista megköveteléstől, mint amilyen volt a Szovjet Unió időszakában, ahol pusztán a hitem miatt megvethetnek, hogy meg fog szűnni a vallásszabadság... Vagy attól, hogy a kereszténységet fogják elvárni az emberektől.
Mit tegyek? A lelkem jóérzésű megnyugvással tölti el a hitem, de a most felsorolt negatív érzéseim miatt félek kimutatni büszkén a hitem...
10:08
Örülök, hogy így vélekedsz! Hogy miért ezt választottam? Ebben leltem meg önmagam, ezzel tudok a leginkább azonosulni, illetve a szívem ezt diktálta.
"Ne haragudj meg a kérdésért, de hány éves vagy?"
Tudom jól, hogy ezt mikor szokták feltenni kérdésnek. Igen, vannak gyermeteg érzéseim és gondolataim, de ettől még nem vagyok "rossz" ember.
10:31
Eszem ágában sincs, hogy megtérítselek! :) Hiszen le is van írva a kérdés kiírásának ablakában, hogy "Tiszteletben tartom mindenki vallási nézetét, szerintem az egyén joga eldönteni, miben hisz. Nem akarom senkire sem erőltetni a nézeteim. "
11:16
Nálam többről van szó mint "kamaszkori lázadás", nekem ez egy szilárd vallási meggyőződésem és komolyan is veszem, de elfogadom és megértem az érzéseid Kedves Válaszoló! :)
Többistenhívő vagy, na. Jó az, nemtudom miért baj. Nem fog megszűnni a vallásszabadság. Kérd meg Zeuszt, hogy ne szűnjön meg :))))
Nem kell ezt hű de büszkén kimutatni, nekem, ha úgy van, el is viccelem. Ez általában bejön. Van, aki már utánam mondja, hogy megégette a "Napisten", meg kiáll a Napra nagy elmélyülten és mondja, hogy milyen sok erőt ad neki a "Napisten", ez a f@sza ám, igazam van stb. Közben meg keresztény lenne, vagy mi, elvileg. xD
Nem kell ezzel dicsekedni, ha szivatnának vele, ne vedd fel. Felvállallni sem kell, nem olyan hétköznapi téma, hogy állandóan erről beszélnének az emberek.
Gondolj arra, hogy semmi bajod nem lehet attól, ha felvállalod a hitedet. Voltak, vannak és lesznek kevésbé toleráns emberek, akik hülyének nézik azt, aki az övéktől eltérő álláspontot képvisel - az ilyenekkel sajnos néha összeakad az ember. Ez kellemetlen, de ennyi. Ahogy írtad, manapság már nem küldenek senkit máglyára a véleményéért, és más bajod sem lesz. Légy bátor és erős, vállald fel a véleményedet.
A jövő miatt meg kár aggódni, minden napnak megvan a maga baja, egyelőre a jelenlegi helyzetben állj helyt, fölösleges amiatt rágnod a körmöd, hogy mi lesz majd valamikor esetleg.
Más: Görögországban egy pár éve hívők kis csoportja újra megalapította a tradicionális görög istenhitet. Ők a hagyományos rítusokat követik (legálisan, ők néhány éve hivatalos, bejegyzett egyház Görögországban), ha szeretnél részt venni ezekben, költözz oda.
Mindenkinek az a jó hit amiben megnyugszik, de egyáltalán mi köze másnak ahoz, hogy te miben hiszel, miért kell ezt másnak reklámozni. Ha nem jösz elé a hiteddel akkor nem foglalkozik veled senki, de ha előjösz és az illető másban hisz, akkor 100%-os, hogy kezdődik a hitvita. Nekem is megvan a saját hitem, de ahoz senkinek semmi köze (csak rám és Istenre tartozik) és nem is hozom elé, nem beszélgetek róla és tériteni sem akarok senkit, igy nem lesz belőle hitvita.
Esetleg csak olyan közelinek mond el aki tudod, hogy ezért nem itél el (család).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!