Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az SSPX pozitív kereszténysége...

Az SSPX pozitív kereszténységet vall?

Figyelt kérdés
2009. aug. 9. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés, engem is érdekelne.

Egy szervezetről biztosan tudom, hogy azt vallják: az Aryan Nations.

De hogy az SSPX? Na most beleásom magam a honlapjukba kicsit

2009. aug. 9. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Na beleolvastam. Hát......

Nem mondják ki, de szerintem látensen igen. Ugye Lefebvre-isták, akik nem fogadták el a II. vatikáni zsinat döntéseit (jól tették!), mivel szabadkőműves beszivirgásának vélték (nagyon helyesen!). Gyakorlatilag tradicinoális katolikusok. Érdekes a kérdés, mivel a templomosok kiirtásáig a katolicizmus pozitív keresztény tanokra épült, a szent keresztes háborúk is ennek a jegyében lettek meghirdetve, úgyhogy ha az SSPX tradicionális, akkor még ha öntudatlanul is, de egyfajta pozitív keresztény világképüknek kell legyen.

Amúgy az megint érdekes, hogy Mel Gibson, és apja többször tett "holokauszttagadó" és "antiszemita" kijelentéseket kijelentéseket, ugye ez benne is volt a tévében. Tudni kell hogy ők is lefebvre-isták. Be is vannak támadva minden szinten (a Passióból is mekkora zavargást rendeztek a zsidók, mondván h antiszemita a film)...

2009. aug. 9. 14:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Már egy másik kérdésben is feltűnt:

mi az a pozitív kereszténység??

2009. aug. 9. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:

NEM!!!

Az SSPX-nek, mint intézménynek semmi köze ehhez a veszélyes zagyvasághoz!

A hagyományos katolikus tanítást vallja és hirdeti. Azzal, hogy elutasítja a II. vatikáni zsinat tanításainak mai értelmezését (és néhány dokumentumát) semmi közösséget nem vállal ezzel az antiszemita förmedvénnyel!

2009. aug. 9. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, biztos van köztük jó pár aki ezt az elvet vallja....legalábbis remélem!
2009. aug. 9. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:

jujjj-jajjj, a gonosz rémuralmista antiszemitáááák!!! segííítséééééég!!!

szánalom hogy folyton az antiszemitázással jöttök...

2009. aug. 9. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!