Miért nem ehetnek a törökök disznóhúst?
Értem, hogy tiltja a vallásuk (ahogyan az alkohol fogyasztását is), de mi ennek a háttértörténete?
És miért csak ezt az egy tilalmat tartják be a törökök, legalábbis a nagy részük. Mind sörözik és ki tudja még hány tiltást szegnek meg, de ezt az egyet soha. Ez miért van?
Én is úgy tudom, hogy a tiltás oka, és háttere nagyon is gyakorlatias ok, úgy van ahogy az első hozzászóló írta.
Annak, hogy leginkább csak ezt a tiltást tartják be a mai napig, szerintem az az oka, hogy egyrészt nincs hagyománya a disznóhúsfogyasztásnak Törökországban, az alkoholfogyasztásnak viszont (a vallási tiltás ellenére) van (pl raki, bor sör).Gondolom az is szerepet játszott abban, hogy ez így alakuljon, hogy az alkoholnak nagyobb a vonzereje, mint a disznóhúsnak, így könnyebb betartani utóbbinak a kerülését.
A sertés egy tisztátalan állat.
Mindenevő, és a mindenbe beleértendő a saját ürüléke is,mivel azt is megeszi.
Továbbá ugyanebben az ürülékben hempereg, tehát kívül belül koszos.
Többek között a húsa miután romlásnak indul, talán a legbüdösebb az összes hús közül.
Egyébként ez valóban így is van, tehát a korán nem akar valótlan dolgot bemagyarázni.
Ez a valóságban is így van, aki falun született vagy ott él, esetleg sertést is volt alkalma látni ahogy él, az tudja, hogy valóban egy koszos állat.
Mellesleg a legtöbb betegséget is a sertéshús képes magában hordozni. Legérzékenyebb része a tüdő,ami képes megbetegedni és ugyanez vonatkozik a vaddisznóra is, a vaddisznó húsának fogyasztása talán még a házi sertésnél is veszélyesebb, ezért kell megfelelően tisztítani és hőkezelni. Vadászatok alkalmával állatorvosi vizsgálat után kerülhet csak fogyasztásra akkor is, ha nem kerül húsfeldolgozóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!