Jehova Tanúi! Szerintetek hogy hívják azokat az embereket, akik nem tudnak különbséget tenni a világosság és a sötétség között?
Azért kérdezem, mert nálatok mindig jön valami "új világosság", és amit régen világosságnak tartottatok, most sötétségnek nevezitek. Honnan tudjátok, hogy a mostani világosságotok később nem bizonyul-e majd sötétségnek? Ha pedig világosságnak nevezitek azt, amiről később azt fogjátok mondani, hogy sötétség, akkor egészen véletlenül nem vakoknak lehet a vezetőségeteket nevezni, hogy most világosságnak látja azt, ami sötétség?
És ne merjétek azt állítani, hogy egyre nagyobb a világosságotok, mert már bebizonyítottátok az oda-vissza változó és a korábbi "világosságnak" ellentmondó tanításaitokkal, hogy ez nem így van.
A kérdező kommentje:
László!
Nem érdekelnek a km hosszú mellébeszélések. Most nem erről beszélünk, hanem arról, hogy FONTOS, EMBEREK ÉLETÉT BEFOLYÁSOLÓ tanításaitok változtak, úgy, hogy az új tanítások a régieknek ellentmondanak.
Akkor csak annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy figyelmesen olvasd végig a Bibliát az elejétől a végéig.Majd meglátod, mennyi , látszólag egymásnak ellentmondásos váltóztatás történt az évszázadok, sőt évezredek alatt, mégsem akadt ki rajta egyetlen hűséges Isten szolgája sem, csak mindíg azok, akiknek nem tetszett a folyamatos váltóztatás,helyreigazítás,vagy akik hitehagyottak voltak, s így megpróbáltak zavart kelteni az őszinte emberekben, akik igyekeztek a Bibliában leírt törvények és alapelvek szerint élni.
Gondolom egyenesen és érthetően fogalmaztam, alig egytized km. hosszúság alatt.
üdv.László
"Majd meglátod, mennyi , látszólag egymásnak ellentmondásos váltóztatás történt az évszázadok, sőt évezredek alatt"
Csak nem arra gondolsz, hogy az Újszövetség írói nem használták a JHWH nevet? A ti kiforgatott Bibliamagyarázatotokkal van a gond, nem Isten Igéjével.
De most nem erről kérdeztelek titeket, hanem a rengeteg hazugságról, amiket korábban tanítottak nálatok. Nemrég beszélgettem Jehova Tanúival és az egyikük legalább beismerte, hogy régen is voltak és most is vannak nálatok hamis tanítások! Ő legalább őszinte volt. De vajon azok a korábbi hamis tanítások Istentől származtak? Ki vezette a vezetőségeteket, amikor a hamis kijelentéseket kapták? Amikor "új világosságot" kaptak például a szervátültetés kérdésében, vajon vállalták azoknak az elhunyt Jehova Tanúinak az életéért a felelősséget, akik emiatt a korábbi hazugság miatt haltak meg 1967 és 1980 között?
De tértünk vissza kicsit lsandor kijelentésére:
"alaptanításokról való véleményünket nézzük ezek sosem változtak"
Most vagy ti vagytok hazugok és félre akartok vezetni, vagy pedig azok a hazugok, akik ilyeneket tanítottak nektek. Nem zavar ez titeket?
Kedves kérdező.
Bármelyik Biblia fordításban utánna nézhetsz annak, amire utaltam.Nem lehetsz annyira szűklátókörű, hogy ne ismerd fel a dolgokat.
A Biblia nem csak Újszövetségből áll ha nem tudnád.Aki azt mondta neked, hogy egy kereszténynek csak az Újszövetségi rész fontos, borzasztóan nagyot hazudott, mivel a Biblia a 1Mózes - től a Jelenések könyvéig egy teljes mű...." Isten Szava az emberiséghez."
2Timóteus 3:16-17....Figyelj!!!!...Károli G.fordítás!!!!
"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."
És most hasonlítsd össze azzal a Bibliával, amit te meghamisított, kiforgatott Bibliának nevezel!!:
" A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."
Értelmi szempontból, mond, mi a bajod ezzel?
Mind a kettő ugyanazt emeli ki.Nem a fél Biblia, hanem a teljes Biblia hasznos a tanításra, mivel ismerni kell a múltat ahhoz, hogy megértsük mi a jelentősége, lényege a jelennek és a jövőnek.A Biblia csak így képes tanítani,feddni, kiigazítani, és igazságban nevelni bennünket.
Ja, közben megfeletkeztem arról, hogy a Biblia az Isten szava az emberiséghez.Megfigyelted...emberiséghez!!!
Ha ezt nem fogadod el, akkor csak egy dolog lehetséges.
Nem vagy ember!!!
De vissza térve a lényeghez.
A te észjárásod szerint,.... mi van azokkal a személyekkel, akiket az ókorban a Mózesi Törvények szerint halálra köveztek?
Vajon kiknek a lelkiismeretén szárad azoknak a halála?
Vagy akiket leöltek kánaán földjén?
Jerikónál?
Filiszteusok földjén?
Vagy a paráznákat,a lázadókat a saját táboraikban?
Jézus a szeretetet prédikálta, nem igaz?
Akkor az ókori próféták hazudtak, sőt ők is félre voltak vezetve,aszerint a gondolkodás szerint, amivel te rendelkezel.Javíts ki ha tévedek!?
Nem kedves barátom.Ők csak ragazkodtak ahhoz a világos utasításhoz,parancsolatokhoz, amit Isten mondott, vagy üzent a próféták által.Hűen aszerint jártak el, addig, amíg a másik világos utasítást meg nem kapták, Jézus által.
És ha bajod van azzal, hogy Jehova tanui bizonyos alapelvekhez ragazkodva akár képesek voltak meghalni is, légy szíves bírálgasd azokat is akik több millióan képesek voltak a haza becsületéért meghalni a csatamezőkön.
Azokat miért nem emlegeted?
Ja, azok mások.Azok hősök, akikről évről évre ceremónikusan meg kell emlékezni, mivel ragazkodtak e világhoz.
De akik Istenhez és az ő alapelveihez, valamint utasításaihoz ragazkodnak, azokat ki kell forgatni, hazugoknak kell nevezni, hogy beteljesedjen az amit Jézus mondott:
János 15:18-21.
18" Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 20 Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
udv.László
Kedves László!
"János 15:18-21"
Te még akkor is erre hivatkoznál, hogy üldöznek titeket, ha maga személyesen Jézus szólna hozzád, és ő mondaná el neked, hogy félre vagy vezetve...
Engem érdekel ez a vita és egyik oldalt sem szidom, mert jólnevelt vagyok.
De azt nem tudom, hogy miért tilos a vérátömlesztés?
"És ne merjétek azt állítani, hogy egyre nagyobb a világosságotok, mert már bebizonyítottátok az oda-vissza változó és a korábbi "világosságnak" ellentmondó tanításaitokkal, hogy ez nem így van."
Kedves kérdező!
Azt, hogy mit "merünk" mondani, csak bízd ránk, OKÉ? Nehogy már te mond meg, hogy mit merhetünk... Nahát!
De igenis azt merjük mondani, hitted volna? Tudod miért? Ha tisztában lennél azzal, hogy egy-egy ilyen változás MIÉRT történ, hogy milyen kutatások történtek és milyen ismeretek születtek, akkor átlátnád azt, amit így nem fogsz, mert nem ismered a körülményeket és a tényeket! Te csak az előregyártott, romlott konzerveket ismered, ahol (a legjobb esetben is) csak a félrevezető féligazságot tálalják fel ezekről. Ez olyan, mintha finom tyúkhúslevest ígérnének neked, de csak a borsot és a nyers krumplit adnák helyette, meg esetleg egy kis lerágott csontot hozzá.
Jó étvágyat!
(Ezért mondjuk állandóan, hogy az eredeti forrásból tájékozódjatok: jw.org)
"Te még akkor is erre hivatkoznál, hogy üldöznek titeket, ha maga személyesen Jézus szólna hozzád, és ő mondaná el neked, hogy félre vagy vezetve..."
Hagy döntsék már el azok, akik rendszeresen tapasztalták és tapasztalják, hogy mi a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!