Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek kik építették az...

Szerintetek kik építették az Egyiptomi piramisokat?

Figyelt kérdés
2012. okt. 20. 13:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Egyiptomi szabad emberek építették.

Akkoriban ez volt a legjobban fizetett és megbecsült munka arrafelé!

Nem volt ott más... már csak azért sem, mert az épületek korántsem tökéletesek. Több dologban is tévedtek a tervezők, vagy nagyon túlbiztosították az építményt (mert még nem értettek igazán a tervezéshez).

2012. okt. 20. 20:42
 12/25 anonim ***** válasza:
Az Úfók!:)
2012. okt. 20. 21:12
 13/25 yuda ***** válasza:

Az a probléma azzokkal a válaszokkal, akik szerint egyiptomiak, vagy rabszolgáik építették- mindegy is kik, hogy tételezzük fel,- ismétlem: tételezzük fel, hogy ez így van.

Akkor -kérdezem én, -elvileg a tudomány nemzetségről nemzetségre száll, mégis a mai tudományunk egészével együtt sem tudnánk piramisokat építeni?!

Nem arról van szó, hogy nem akarnának, hanem nem is tudnának.

Itt a gond!

Egyértelműnek látszik, hogy létezett valami mostaninál másabb, nagyobb technikai tudás a földön.

Hogy most ez emberi, vagy sem- nem tudom, de elvileg a tudománynak növekednie kellene és itt a gond. Elveszett valami óriási tudomány és senki nem tudja hová tünt és miért.

Piramisokat pedig azóta sem tudna építeni senki, nincs meg hozzá még mindig a technikai tudásunk, sőt olyan gépeink sincsenek, amelyek lehetővé tennék.

Olyan járatok vannak pl. beléjük építve, hogy a mai legmodernebb robot sem tud átmenni rajta.

2012. okt. 20. 21:17
 14/25 A kérdező kommentje:

Hát igen, ha azok a falak beszélni tudnának. Nagyon sokan kutatták, de még mindig rejtély.

Egyet nem értek, miért kellett egy Fáraónak ekkora temetkezési hely, és miért található piramis a föld különböző pontján.

2012. okt. 20. 21:46
 15/25 anonim ***** válasza:

Erre az utolsó kettőre már csak ennyit tudok válaszolni:

http://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI

2012. okt. 20. 22:02
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

"-elvileg a tudomány nemzetségről nemzetségre száll, mégis a mai tudományunk egészével együtt sem tudnánk piramisokat építeni?! "

Miért ne tudnánk?

Volt erről dokumentumfilm: ott 10-12 ember esett neki, és vitték odébb a követ.

Volt cikk is, ahol leírták,

- hogy a kövek többsége 2 tonna volt - ez ma az a súly, amit ma egyetlen kisvállalkozónak egy kis darus teherautóval el kell tudni szállítani.

- egyes konkrét piramisokon be is mutatták az építési technikákat, aminek a nyoma ott is volt a piramison (pl. csavarvonalban vitték fel a köveket a félkész piramison),

- találtak már tervrajzokat és építési leírásokat is (pl. a piramisba karcolva - ez olyan "bemutató jellegű" lehetett).

Simán el tudnánk készíteni bármelyik piramist és még sokkal jobbakat is.

Ma már a vallás nem mozgatja annyira az embereket, hogy pont ilyet építsenek, mint ezek a piramisok.

2012. okt. 21. 02:39
 17/25 anonim ***** válasza:

Engem régebben foglalkoztatott ez a téma utánna is néztem akkor találtam ezt az oldalt ahol tudósok keresik a piramisok titkait ,nem csak piramosokat találtak hanem piramisokat ábrázoló rajzokat is.Nagyon érdekes van hozzá egy 46 perces videó ha tényleg érdkelelnek a piramisok akkor nézd meg:)

[link]

2012. okt. 21. 13:04
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megfogom nézni, mert engem is nagyon érdekel.

Tulajdonképpen jó annak aki ilyen kutatásokkal foglalkozik.

Én soha nem tehetném meg.

2012. okt. 21. 22:22
 19/25 anonim ***** válasza:
Chuck Norris :)
2012. okt. 21. 22:25
 20/25 anonim ***** válasza:

ha arra vagy kíváncsi,hogy idegen lények építették-e,akkor a válaszom NEM! attól,hogy nem tudjuk miképp építették,az még nem jelenti azt,hogy marslakók legoztak szabadidejükben.

sok olyan múltbéli dolog van amiről elképzelésünk sincs,hogy történt

2012. okt. 23. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!