Mi a Biblia (azon keresztul Isten) nezopontja a papokkal kapcsolatosan?
Elakadt a tűm valahol...
Most szerintem teljesen mindegy, hogy nevezzük, Felvigyázónak, vagy püspöknek, ha tudod kikről van szó. Vén legyen abban az értelemben, hogy ne új ember, hanem kipróbált hitű. Legyen felesége, hiszen szolgálata során az saját részére védelem, és sok kisértéstől meg tudja óvni, ha mégis hölgyek felé kell szolgálni egy férfinak.
Nem értem mire akarsz kilyukadni.
Ha egyik fordítás így nevezi, másik úgy, de te érted kiről beszél, akkor mi a gond?
A lényeget értsd és akkor renben van.
Károli egyébként tudomásom szerint eredetiből fordított és nem volt egyedül, több társa segítette ebben, csak nyilván övé volt az oroszlánrész, ezért mondjuk, hogy Károli biblia fordítás.
Feltehetőleg vallásod korlátoz, de biztos vagyok abban amit most leírok: országunkban legtöbb hívő ezt a fordítást tartja legjobbnak hibái ellenére is és ezt használják. Még mindig ebben van a legkevesebb hiba. Sok esetben jobb, mint az angol.
ha szeretnéd eredetiben akkor lehetőséged van rá és nem kell vitáznod. Töltsd le ezta programot és eredetiről fordíthatod úgy, hogy görög szóra ráviszed az egeret és kiírja maygarul a jelentéseket. 15 nap ingyenes, majd fizetni kell 5000 ft- szerintem megéri, de gondold át.
Kérdező!
Lehet a magyar nyelv nem megy át- de rossz emberrel vitázol. Én sehol nem írtam, hogy a papság betölti a szerepét, hanem éppen azt, hogy nem. Valakivel összetévesztesz.
Fogalmam sincs hol laksz, milyen nyelven olvasol bibliát, de ha angolul, akkor ott a King James. Remek könyv.
Abban is tévedsz, hogy Isten semmiből teremntene.
Ezt nem olvashatod sehol. Isten teremtésénél mindig szólt és meglett.
Újra írom. Szólt és meglett. Szeretném, ha feltünne, hogy nem semmiből lett valami, hanem szólt. Isten szavából lett. Isten igéjéből, ha úgy jobban érted.
Tudtad, hogy Jézus Isten Fia?
Lehet az én hiányosságom, de az Újszövetségben nem JHVH-nak szólítja Istent, hanem Atyának. Úgyhogy maradok én is ennél a megnevezésnél, te pedig teszel amit akarsz.
Ha nem tetszik, átírod a bibliát, bár ha jehova tanuja vagy, akkor már úgyis megtettétek.
Jó tanács: ha jehova tanuja vagy, akkor nyugodtan kiírhatod a kérdésedhez, és meg fogod látni, értelmes emberek nem is fognak hozzászólni, mert ismerik ezt a szekták, mint a rossz pénzt. Időt és energiát spórolsz sokaknak. Tiszteld meg a beírókat!
Ószövetségben is sok más néven nevezte magát isten, pl adonáj, Elohim, Izrael Istene, Seregek Ura,. . . vagy csak egyszerűen "vagyok aki vagyok". Lehet többet kellene forgatnod a rendes bibliát és nem szekta tanításokat idézni, hanem kis kezedbe veszed és olvasod magad. Meg fogsz lepődni, mennyi téveszmétek van, de ehhez magad kell olvasd.
Na igen.
De a papi osztály az nem földi eredetű lesz.
a Péter apostoltól idézett vers azokra keresztényekre vonatkozik akik Jézus meghatározott számú társ papjai lesznek az égben,és irányítják a földön élőket akik itt a földön fognak örökké élni.
Kívül vannak a kutyák és azok, akik spiritizmust gyakorolnak, és a paráznák, a gyilkosok, a bálványimádók és mindenki, aki kedveli és gyakorolja a hazugságot” (Jelenések 22:12–15).
A kereszténység papjai úgy viselkednek, mint „néma kutyák”, ugyanis szemet hunynak azok felett a bűnök felett, amelyeket a teremtő itt felsorol (Ézsaiás 56:10–12; lásd még: 5Mózes 23:18). Kétségtelen, hogy ’kedvelik és gyakorolják’ a hazug tanításokat és dogmákat, és teljesen figyelmen kívül hagyják Jézusnak a hét gyülekezethez intézett tanácsát. Ezért semmi részük nem lehet az Új Jeruzsálemben.
számos keresztény egyház, valamint a hitehagyottak elavultnak tartják a Bibliának azokat a részeit, amelyek nincsenek összhangban a modern, engedékeny erkölcsi felfogással. Mindenfajta súlyos bűnre találnak mentséget, még ha azokat papok követik is el (2Timóteusz 4:3, 4). De figyeld meg, hogy a Példabeszédek 30:5 után, melyben Isten pajzshoz hasonló ’beszédéről’ olvashatunk, a 6. versben ez a parancs található: „Semmit se tégy [Isten] szavaihoz, hogy meg ne feddjen, és hazugnak ne bizonyulj.” Igen, akik meghamisítják a Bibliát, azok szellemi kérdésekben hazudnak, és ez a legelítélendőbb formája a hazugságnak (Máté 15:6–9).
(2Tesszalonika 2:3-5) Senki, semmilyen módon ne vezessen titeket tévútra, mert nem fog az eljönni, csak ha előbb eljön a hitehagyás, és kinyilatkozik a törvénytelenség embere, a pusztulás fia. Ő ellenszegül, és fölébe emeli magát mindenkinek, akit „istennek” vagy vallásos tisztelet tárgyának neveznek, úgyhogy beül az Isten templomába, és istennek mutatja magát nyilvánosan. Nem emlékeztek, hogy amikor még nálatok voltam, többször is megmondtam nektek ezeket?
Ez az ’ember’ a kereszténység papi osztálya. Jézus Krisztus az, aki felhatalmazást kapott arra, hogy kihirdesse Isten ítéleteit a gonoszok ellen, és utasítást adjon az ítéletek végrehajtására. Ő „a Szó”, Isten fő Szószólója (Ján 1:1). Ezért mondhatjuk, hogy Jézus a „szájának szellemével [működtető erejével]” fog végezni a törvénytelenség emberével.
. A ’törvénytelenség emberének’, azaz a kereszténység papságának elpusztításával egyértelműen ’nyilvánvalóvá válik a jelenléte’. (Olvassátok fel: 2Tesszalonika 2:3, 8.) Ez szilárd bizonyítéka lesz annak, hogy Krisztus elkezdi a bírói munkáját
A hamis vallásnak, Nagy Babilonnak a teljes pusztulását az fogja bevezetni, hogy megsemmisül ennek a gonosz világbirodalomnak a legelítélendőbb része.
. A Biblia előre írt a kereszténység papságának megjelenéséről, amikor csoportként úgy utalt rájuk, mint „a törvénytelenség embere”, és „a pusztulás fia . . . , akivel az Úr Jézus végezni fog . . . , és akit semmivé tesz az ő jelenlétének nyilvánvalóvá válásával” (2Tessz 2:3, 6–8).
A kereszténység papsága törvénytelen, vagyis milliókat félrevezet, hiszen olyan tanításokat, ünnepeket és viselkedést népszerűsít, melyek ellentmondanak a Bibliának. Azokhoz a vallási vezetőkhöz hasonlóan, akiket Jézus elítélt, a kereszténység papságára, mely részét képzi ’a pusztulás fiának’, szintén olyan pusztulás vár, melyből nincs feltámadás (2Tessz 1:6–9).
Pál a továbbiakban leírja ezt a törvénytiprót, és ezt mondja: „Ez majd ellene támad és fölébe helyezi magát mindenkinek, akit ’istennek’ vagy imádni valónak tekintenek, úgyhogy beül az Isten templomába és nyilvánosan istenként mutogatja magát” (2Thessalonika 2:4). Ezért Pál arra figyelmeztet, hogy Sátán támaszt egy törvénytiprót, a hamis imádatnak egy olyan tárgyát, amely önmagát Isten törvénye fölé helyezi.
A törvénytipró kiléte
Vajon Pál egyetlen személyről beszélt? Nem, mert megállapítja, hogy ez az „ember” nyilvánvaló volt Pál napjaiban és továbbra is létezni fog, mígnem Jehova elpusztítja őt ennek a rendszernek a végén. Tehát évszázadokig kellett léteznie. Nyilvánvaló, hogy egyetlen betű szerinti ember sem élhet ilyen hosszú ideig. A „törvénytelenség embere” kifejezésnek tehát az embereknek egy testületét vagy osztályát kell jelentenie.
Kik ezek? A bizonyíték azt mutatja, hogy a kereszténység büszke, törtető papjainak testülete, akik évszázadokon át a törvény fölé helyezték magukat, mint akik önmaguknak a törvényük. Ez abból is kitűnik, hogy több ezer vallás és szekta létezik a kereszténységben, mindegyiknek megvannak a saját papjai, s mindegyik harcol a másik ellen a tanítás vagy a gyakorlat valamilyen vonatkozásában. Ez a megosztott állapot világos bizonyítéka annak, hogy nem követik Isten törvényét. Ők nem lehetnek Istentől valók. (Vö. Mikeás 2:12; Márk 3:24; Róma 16:17; 1Korinthus 1:10.) Ami ezekben a vallásokban közös vonás: nem ragaszkodnak a Biblia tanításához, mivel megszegik a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik meg vannak írva” (1Korinthus 4:6; lásd még: Máté 15:3, 9, 14).
Ez a törvényszegő tehát egy összetett személy, a kereszténység valláspapsága. Összes tagja, akár pápákról, papokról, pátriárkákról vagy protestáns prédikátorokról van szó, részes a közösségi felelősségben a kereszténység bűneiért. Az Isten igazságait pogány hazugságokkal cserélték fel, olyan Írás-ellenes tanokat tanítva, mint az emberi lélek halhatatlansága, a pokol tüze, a tisztítótűz és a háromság. Éppen olyanok, mint azok a vallási vezetők, akiknek Jézus ezt mondta: „Ti az Ördög atyátoktól vagytok és ti az atyátok kívánságát akarjátok cselekedni . . . Hazug ő, és a hazugság atyja” (János 8:44). A szokásaik is törvényteleneknek minősítik őket, mert olyan tevékenységekben vesznek részt, amelyek megszegik Isten törvényét. Az ilyeneknek mondja Jézus: „Távozzatok tőlem, törvénytelenség cselekvői!” (Máté 7:21–23).
Felmagasztalják magukat
törvénytelenség embere-osztálynak a tagjai olyan nagyfokú gőgöt és arroganciát tanúsítottak, hogy valósággal ők diktáltak a világi uralkodóknak. ’A királyok isteni joga’ ürügyén a papság azt állította, hogy ő a fő közvetítő az uralkodók és Isten között. Megkoronáztak és megfosztottak trónjuktól királyokat és császárokat, és képesek voltak a tömegeket az uralkodók ellen fordítani. Valójában azt mondták, amit a zsidó főpapok, akik elvetették Jézust: „Nekünk nincs királyunk, hanem császárunk” (János 19:15). Pedig Jézus világosan ezt tanította: „Az én királyságom nem része ennek a világnak” (János 18:36).
Hogy még magasabbra emelkedhessen a köznép fölé, ez a törvénytelen osztály különleges öltözéket, általában fekete színű ruhát öltött magára. Azonkívül mindenfajta hatást keltő jelvénnyel, koronával, kereszttel, és mitrával ékesítette magát. (Vö. Máté 23:5, 6.) Jézus és követői pedig nem viseltek ilyen öltözéket; úgy öltözködtek, mint a köznép. A papság címeket is vett magának, mint például: „Atya”, „Szentatya”, „Tisztelendő”, „Főtisztelendő”, „Őexellenciája”, „Őeminenciája”, ami csak fokozta, hogy ’mindenki fölé emelték magukat’. Jézus viszont ezt tanította a vallási címekről: „Senkit se hívjatok atyátoknak a földön” (Máté 23:9). Hasonlóképpen Elihu, megfeddve Jób képmutató vigasztalóit, ezt mondta: „Kérlek, ne legyek személyválogató senki iránt; ne adományozzak címet egyetlen földből való embernek sem” (Jób 32:21).
#tegnap 23:29 Ott a pont. Lehet itt neveken névadásokon, névhasználatokon cívódni, lehurrogni a másikat, de a lényegen nem változtat. Pásztor, püspök, vagy általánosan elterjedtebb/társadalmilag közismertebb (hibás) nevén "pap", a lényeg, hogy azoknak az alapszabályoknak kell megfelelnie, amit elején bemásoltam. A legfőbb indoklás pedig: ha nem képes önmagára, a családjára/háznépére gondot viselni, hogyan tudna sokkal nagyobbra és becsesebbre (rizsa tőlem) Isten féltve őrzött egyházára, Krisztus menyasszonyára, a szentek közösségére, elhívottjaira, gyermekeire stb. Sehogy.
A másik pedig, hogy mindnyájan papok vagyunk, (vagyis kellene legyünk..) Melkisedek királyi papságának rendje szerint, amelyben Jézus Krisztus a főpap. De már nem marhákat, meg szárnyasokat viszünk égőáldozatul, mert Jézus egyetlen áldozatával eltörölte az összeset (amik amúgyis előre, rá, Isten bárányára mutattak)
Még valami. "Ma megis ok 'vezetik' isten nepet". Nem. Azok Isten gyermekei, akiket Isten Szelleme, a Szentség Szelleme, vagyis a Szent Szellem vezet. És akiben Krisztus Szelleme van, az az övé.
Bocs az offért !
yuda!
A második válaszban azt írtad, hogy az új Jeruzsálemben ismét lesz templom, ezt miből gondolod ? A jelenések könyvében ezt olvashatjuk az új Jeruzsálemről: " És templomot nem láttam abban : mert az Úr , a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány ."
Amúgy én is úgy gondolom, hogy a papoknak megvolt a dolguk a Szent sátornál , majd később Jeruzsálemben a templomban. Ez a "mai" papokról nem mondható el.
Szerintem előbb írd le, mit jelent neked a "pap".
Jézus a farizeusok és írástudók vezetőivel volt keresztben. Hol olvassuk a Bibliában, hogy Jézus a "papokat" elítélte volna?
Én nem tudok arról, hogy ma lennének egyáltalán farizeus pártiak. Vagy szadduceusok...
Másodsorban, mit jelent az, hogy "Isten népe"? A zsidókra gondolsz, vagy a keresztényekre? Mindkettőre? A katolikusokra, vagy az általad máshol használt népre, úgymint ecclesia, azaz gyülekezet, hívő, újjászületett emberek összegyülekezése.
A pap, mint olyan egy tisztség. Nevezhetjük akárminek.
De miért általánosítsunk? Minden pap más és más. Nikodémus is hitt Jézusban, pedig pap volt. Aztán Ap.CSel leírja, hogy sok zsinagóga vezető és pap is hitt Jézusban és csatlakozott a gyülekezethez.
Ha azokkal van a bajod, akik a gyerekeket molesztálják, azokról nincs mit beszélni. Se nem Istentől felkent papok, se nem az Ő népének vezetői. Az ilyen képmutatókat ostorozta valójában Jézus, de nem csak ő, hanem a próféták is, mind. Nevezték őket meszelt sírnak, meszel falnak (ami kívülről szép, belül meg ott vannak a rothadt csontok, halottak), máshol béresnek (akik pénzért viselnek tisztséget, de ha baj van, elmenekülnek és a nyájból élnek), stb.
Másik "kedvencem", hogy a katolikus papok pedofilok. Melyikek? Böjte CSaba, a dévai árvaház vezetője, biztos nem az. És még sok másik sem az.
T. 19/19-es!
Bizony ir a Biblia a papokról. A Malakiás 2:1-3-ig tartó versei ezt mondják: "Most azért néktek szól ez a parancsolat, ti papok! Ha meg nem hallgatjátok és ha nem veszitek szivetekre, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek, ezt mondja a seregeknek Ura: átkot bocsátok reátok, és elátkozom a ti áldásotokat, bizony elátkozom azt, ha nem veszitek szivetekre! Ime, én megrontom a ti vetni való magotokat, és szemetet szórok orcáitokba, a ti ünnepléseteknek szemetjét, és ahhoz hordanak ki tieket."
Sajnos a valláspapság nagy bünt követett el. Eltértek az igaz imádattól, amit Jézus és az apostolok hirdettek, tanitottak. Már az I.század végétől megkezdődött a hamis tanok bevitele a gyülekezetekbe. E erről még Pál apostol is jövendölt, hogy mi lesz majd az Ő haláluk után. Ez be is következett. Hiszen pl. a lélek hallhatatlanságának tanát a görög filozófikusoktól vették át, és illesztették be a tanokba. Ilyent Jézus soha nem tanitott, és a Biblia sem tanit. Sok egyéb között, mert van jó néhány ami ellentétes a Bibliával, ők viszont tanitják.
A bünük még az, hogy nekik kellett volna a hivőket az igazság ismeretére vezetni, de ők ezt nem tették. Belefolytak a politikába, a hatalmi harcokba, vagyonokat szereztek, és a hivőket félelembe tartották a sok hamis tanitással, pl. "tüzes pokol". Ezáltal jó bevételekre tettek szert az évszázadok folyamán. A sok vallásháboru elinditása, az erőszakos téritések, ezek nem azt mutatták, hogy gyakorolják a "Krisztusi szeretetet". És mindezeket "Isten nevében", ami által Istenre gyalázatot hoztak. De lehetne még sorolni a büneiket akár napjainkig is. De nem ez a lényeg. Istennek ma is van "népe", akiket Isten szelleme vezet, ugyan ugy mint az apostolok idejében. A gyülekezeteknek pedig feje a Krisztus.
Ezek a keresztények nem alkudnak meg a parancsok tekintetében. Betartják azokat, bár emiatt sok rágalom éri őket, mivel a világ messze eltért az Isten utjáról. Szerintük már más világot élünk, ezek a dolgok elavultak.De Isten szava soha nem avul el, az örök érvényü, és Ő nem változtatott a kimondott szaván. Csak ennyit akartam irni. Üdvözlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!