Mi tortenik velunk, ha meghalunk?
Kérdező!
Te döntésed kinek hozzászólását fogadod el. Péter kitünően érvel, de tudnod kell róla, hogy bár értelmiségi és végzett teológus, de a vallása behatárolja és csak abból tud szólni, amit tanítottak neki. Nincs saját gondolata. Ha visszaolvasod, legtöbb beírását már többször megismételte, kiollózza önmagát, vagy idejemúlt könyvrészleteket másol be. Menyire hiteles tehát? Mindenki maga döntse el, de azért, mert teletűzdel valaki idézetekkel egy írást, és kitünően másol, számomra nem meggyőző.
Ha a bibia igazságaira vagy kíváncsi, mégis inkább azt kell elfogadnod, hogy a lélek halhatalan és bár a test, ahogy írva van, elporlad, megy az enyészetbe és valóban fel is fog támadni majd az ő idejében de a lélek örök.
A lélek megy kirendelt helyre, amely egyrészről a kárhozat átmeneti helye a pokol (később gyehenna), másrészről az igazak a mennybe.
Lehet ezen vitázni, érveket és kontra, mégis úgy vélem, igaz ez a beszéd és teljes hitelre méltó. A gazdag és Lázár példázata megtörtént esemény. Minden amit Jézus mondott és bizony lehet arra teológiát építeni.
Jézusnak nem voltak olyan sallangos mellébeszélései, ahogy Péter szeretné ledegradálni.
Lehet ebben hinni, lehet tagadni. Végső soron úgyis mindenki meglátja, megtapasztalja, mikor elköltözik.
Egy biztos: utólagos reklamáció nincs! Én szóltam :D
Jobb lesz eldöntetend: Péterben hiszel, vagy Istenben?
Ha Péterben akkor cselekedj aszerint, ha Istenben, akkor ne legyél lusta és kezd el magad is olvasni a bibliát. Minden benne van.
Kérdező!
Lehetsz te kemény, engem nem zavar és ki is oktathatsz, azt sem veszem fel. Téged jellemez.
Adok pár igét, ezt hiányoltad.
Gondold át, de ne itélj elhamarkodottan -és ha mégis hat rád a józanság szava akkor jó, bár számomra úgy tűnik, a kérdésed bújtatott tanítás.
Csak megjegyzem, ha kérdezni akarsz, akkor ne taníts.
Köszönd meg a hozzászólásokat, legyenek kedvedre valók, vagy sem, ha már egyszer megtiszteltek vele.
Íme az igék, amelyek arról szólnak, hogy van élet a test halála után. A gondolkodásra pedig neked is nagy szükséged van szerintem sőt..de erről nem nyitok vitát.
Néhány bibliai idézet, amely arra mutat, hogy haláluk után Istenhez mennek azok, akik az Övéivé válnak életük folyamán a belé vetett hit által: Jn3:16-18 "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében."; 2Kor 5:6-8 "Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban. De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz"; Fil 1:23 "Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél;"; 1Kor 15:50-54 "Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: „Teljes a diadal a halál fölött!"; 1Thessz 4:13-17 "Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt. Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk."
Néhány bibliai idézet, ami az ember lehetséges halál utáni örök szenvedéséről beszél: Lk 16:22-24 "Volt egy Lázár nevű koldus is, aki ott feküdt a gazdag előtt, fekélyekkel tele, és azt kívánta, hogy bárcsak jóllakhatna a gazdag asztaláról lehulló morzsákkal; de csak a kutyák jöttek hozzá, és nyaldosták a sebeit. Történt pedig, hogy meghalt a koldus, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére. Meghalt a gazdag is, és eltemették. Amint ez a pokolban kínok között gyötrődve felemelte a tekintetét, látta távolról Ábrahámot és kebelén Lázárt.Ekkor felkiáltott: Atyám, Ábrahám, könyörülj rajtam, és küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét mártsa vízbe, és hűsítse meg a nyelvemet, mert igen gyötrődöm e lángban." és Jel 20:11-15 "És láttam egy nagy fehér trónust és a rajta ülőt: színe elől eltűnt a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint.A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába: ez a második halál, a tűz tava. Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették."
Remélem tanulságul szolgál neked és más elhamarkodottan kritizáló számára.
Lásd meg, van itélő Isten a földön és te is kapod, amit jár neked.
A Teremtő rövid tömör válasza:
Vissza térsz a porba, mert por vagy te, és újra porrá leszel.
Nincs tovább, mert akkor az nem büntetés.
Igen ha a teremtő a hűségeseit ide a földre támasztja fel amikor itt lesz az ideje. Nem most, erre a gonosz világra Én sem tenném, majd amikor az országa a földön is megvalósul, akkor, lesz értelme.
Ha erről van szó, akkor nagyon fontos szorosan ragaszkodni ahhoz, hogy a Biblia mit mond.
Prédikátor 9: 5, 6-a halállal megszűnünk létezni.
1Mózes 2: 7-a lélek az mi magunk vagyunk és nem egy különálló rész tőlünk.
Ezékiel 18: 4-a lélek meghalhat, halandó
"amely napon eszel annak a fának a gyümölcséből bizonnyal (!) meghalsz" Hát egész jól bírta még úgy hány évig is? 930 asszem? Akkor milye halt meg? NEM a lelke. Az ember szellem, van lelke és testben él. Isten hasonlatosságára teremtetett és ez a 3 alkot egy egészt. Jézus pedig nem Flaviushoz mérte a beszédeit, ahogy mások dumáihoz sem. Ő Isten élő Igéje. A többi, csak magyarázat.. Én nem bántom Pétert, amennyire itt megismertem a hozzászólásaiból, becsületes, elvhű embernek tűnik és nagyon sokan példát vehetnének róla. Ha ez a szellem-lélek dolog nem lenne annyira sarkalatos és húsbavágó kérdés, nem is biztos, hogy szóvá tenném. De az, amikor valaki látja ezt és abban kezd hinni, hogy végtére is a legtöbb, amit veszíthet az, hogy max. "megszűnik létezni" ez végső soron, már önmagában távol tarthatja az üdvösségtől és olyan tettekre sarkallhatja, amiket amúgy talán sohasem tenne meg. Én például meg sem tudnám számolni, hány olyan embert ismerek, akik simán kiegyeznének egy olyanban, hogy itt a földön élve azt csinálnak, amit akarnak, úgymond "kiélvezik az életet", nem baj az sem, ha gonoszkodnak, max "bocsánatot kérnek" érte Istentől, de ha nem, az sem gáz, mert utána úgyis "megszűnnek" amikor meghalnak és ugye, ami nincs, az nem fáj. Szerintem többezer ilyen embert ismerek, vagy ismertem életem során. Csakhogy ez hazugság. Isten nem tekint "élőnek" pusztán azért, mert lélegzel, jársz-kelsz, beszélsz. Ádám és Éva, meg az összes leszármazottjuk szellemileg halott, mert távol van Istentől, az ő életétől és csak vegetál egyfajta létezésben. De ez az "élet" nem azonos azzal az élettel, amit Isten ért alatta.
23. Monda néki Jézus: Feltámad a te testvéred.
24. Monda néki Mártha: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor az utolsó napon.
25. Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
26. És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?
Márta azt gondolta, majd feltámad a testvére az utolsó napon. Jézus azonban azért jött, hogy AKKOR támassza fel és előtte azért mondta, hogy feltámad. De utána 2 különböző dolgot mondott:
1. Én vagyok a feltámadás és az élet: Ez NEM jelkép! Nem költői frázis..
2. a ki hisz én bennem, ha meghal is, él és a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal
A nagy kérdés ma is az: Hiszed-é ezt?
T.Kérdező!
Jézus a halált egy "mély álom nélküli alváshoz" hasonlitotta. Amikor az ember nem érzékel maga körül semmit. De a feltámadáskor természetesen nem az a test fog előjönni aki meghalt. Hiszen számtalan ember volt betegségektől gyötört, vagy testileg szellemileg fogyatékos. A feltámadás teljesen ép egészséges testben lesz. Viszont az illető emlékezete az megmagar. Hiszen akkor nem tudná ki volt ő. Igy viszont emlékezik majd arra, hogy ő ki volt, kik voltak a rokonai, és az Uj Világban igy találnak majd egymásra a rokonok. Természetesen a feltámadás itt a földön lesz. Hiszen Isten a földet az embernek örök lakhelyül adta. Mi soha nem élhetünk a mennybe, hiszen mi hus-testet kaptunk. A mennyben pedig szellem-lények vannak, számunkra láthatatlanok, anyagi test nélkül. Őket oda teremtette Isten, minket pedig a "földi gyermekeit" ide a földre. Ésaiás könyvében olvashatod, milyen lesz a megujult, gonoszságtól megtisztitott föld. Nem lesznek többé háboruk, éhinségek, bünözés, természeti katasztrófák, betegségek, megszünik a halál is. Az állatok ismét szelidek lesznek, és a föld szeretetteljes, békés lesz. Az emberek egy hiten lesznek egységben. Semmi nem fogja őket megosztani mint ma. Sem politika, sem faj, sem vallás. Isten visszaállitja azt a paradicsomot, amit az első emberpár elvesztett. Üdvözölettel: Judit+
Ha akarsz kérdezni, irj privátba!
Hazardteam. Isten tényleg azt mondta Ádámnak és Évának, hogy amely napon eszel róla meghalsz, de ezen szavak nem arra utalnak, amelyre te gondolsz. Igaz, hogy Ádám és Éve még több száz évig éltek, de már a bűnbeesésük ’napján’ éppen úgy elkezdték a haldoklást, mint egy faág, amelyet levágnak a fa törzséről.
Azon a „napon”, amelyen ősszüleink ettek a jó és gonosz tudásának fájáról, elítélte őket Isten, és meghaltak az ő szemszögéből nézve. Ezután kiűzettek a Paradicsomból, és megkezdődött a fizikai halálhoz vezető hanyatlásuk.
Hát, mondod te. Isten meg ezt mondja nézd:
"De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz"
Ne ejéndj be mindent, amit hallasz:)
Hazardteam
Isten szemeben 1ooo ev annyi, mint ember szemeben 1 nap. Hogyan is irja a Biblia, hany evet elt Adam, miutan elveszitettek a kivaltsagukat? 930 evet elt, szoval meg "aznap" meglalt. S amugy is, a szoszerinti aznap is meghalt szellemi ertelemben, mert elvesztette Isten helyesleset, elkezdett oregedni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!