Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 100 év múlva kik lesznek...

100 év múlva kik lesznek többen Európában, a keresztények, a muzulmánok vagy az ateisták?

Figyelt kérdés
És ha az egyik világnézetet a döntő többség vallani fogja, akkor annak mi lesz az oka?
2009. aug. 7. 21:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
93%
Persze az utolsó előttinek mondom.
2009. aug. 9. 17:01
 22/31 anonim ***** válasza:
63%

Nem is vártam többet. Na akkor kinek nincsenek érvei?

Baxus, má nem csak a biológiát hívják érvnek istenre, hanem még a matematikát is:D LoL

Pontozzatok le, az mindent megold és mindenki megtér tőle:D

2009. aug. 9. 18:06
 23/31 anonim ***** válasza:
76%

Attól hogy nem hiszel Istenben még nem mondhatod, hogy a racionálisabbat választottad, hiszen az anyag mindenek fölöttiségét, és örök létét ugyanúgy nem lehet bizonyítani egzakt módon, mint Istenét. Magyarul a materializmus is irracionális, és egyfajta hit. Nem hihetetlenebb mint a kereszténység

A különbség annyi, hogy mivel Istent személynek mondjuk, és a világban is vannak személyek, bizonyos szempontból egy fokkal racionálisabb, hogy az ős-forrás is személy legyen, nem pedig az egyszerű anyag evolválódott, valamiért.

Isten létét, vagy nemlétét- empirikus úton - sem igazolni, sem cáfolni nem lehet. A transzcendens nem mérhető empíria útján.

-Logikai-deduktív úton - ezzel foglalkozik a hittudomány(teológia), vannak az Istenérvek (Canterbury Szent Anzelm, Aquinoi Szent Tamás s tb.)Azoknak viszont akik ragaszkodnak az empíriához ez nem lesz bizonyíték semmire.

Egy másik topicban találóan írta az egyik válaszoló, hogy a materializmus is dogma, csak tudományos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján bizonyítani nem lehet, "csak" logikai-deduktív úton.Ugyanezt a módszert használja a hittudomány is.

2009. aug. 9. 18:38
 24/31 anonim ***** válasza:
70%
Igazad van. Örültem, hogy írtad ezt a választ, végre egy normális válasz. Sajnos nem lehet tudni annyi megváaszolhatatlan dolog van a világon mint égen a csillág. Én csak ebből a nézetből érveltem. 18:06 pedig félreértett minden.
2009. aug. 9. 18:59
 25/31 anonim ***** válasza:
81%

Én voltam az a 'nagyon hülye'.

Lehet hogy találóan írta de rám nem talál mert nem érdekel a materalizmus, nem vallok magamnak semmilyen nézetet.

Csak azt tudom hogy mi nincs, és hogy azért elhinni a bibliát vagy koránt, mert nem tudunk valamit, középkori feeling. Belecsap a villám valakibe: Isten haragszik rá. Miért van fenn a nap? Isten parancsára.

Stb. Lehet vele megmagyarázni dolgokat, de attól még nem lesznek igazak.

2009. aug. 9. 19:39
 26/31 anonim ***** válasza:
93%
Mutasd meg,hol mondtam "hülyét". Nem mondtam,hogy nem tartom tiszteletben a megjegyzésedet, hanem csak bántó, hogy egyfojtába mindenkit le kell "hülyézni". És az én érveim ellen is vannak egy csomóan. Szerinted, kit az első fordulóban lehülyéznek, utánna a lehülyézetten nem vág csillagos szavakkal vissza, milyen érzés? Én meghalgatom másnnak az érveit is.
2009. aug. 9. 20:20
 27/31 anonim ***** válasza:
82%

le lettem "gyökér" ezve és a többség ellenem van, így azonosítottam magamat, hogy én írom a választ.

amúgy nem kaptam ellenérveket, ez nekem elég válasz. :)

2009. aug. 9. 20:41
 28/31 anonim ***** válasza:
84%

Sokan kérdezték már, hogy kit tartasz ateistának.

Az ateista az, aki azt vallja, hogy nincs Isten. Tüntet, fellép a vallás ellen. Csak a racionális tudományban hisz.

Azokat, akik egyszerűen csak nem hisznek Istenben (de nem állítanak a helyére semmit, mint pl. az ateisták a tudományt), egyszerűen kivonja a vallást az életéből, azokat hitvaknak nevezzük.

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor vagy a muzulmánok, vagy az ateisták és a hitvakok (együtt) lesznek a legtöbben.

De ezt nem lehet kiszámítani. Megjelenhet egy új, gyorsan terjedő vallás, de a kereszténység is új erőre kaphat.

2009. szept. 13. 10:27
 29/31 anonim ***** válasza:

"Egy tárgy csak egy másik térben létezik...."

ne hidd hogy csak ilyen elméletek vannak..légy egy kicsit nyitottabb..pl gondolkodj el ezeken: tér görbülése, feketelyukak, M-elmélet...

lehetnek csavarosabb ötletek is mint a "végtelen" a "mindig egymásban" "valaki teremtett"...

attól még hogy mi vagyunk valamiben, az univerzum lehet csavarosabb és még isten sem kell hozzá.

amúgy ha volt bármi is az idő előtt az nem gondolkodhatott, mert idő nélkül nincs gondolat (legalábbis a tudomány mai állása szerint)

2010. febr. 3. 23:42
 30/31 anonim ***** válasza:

az egy dolog; de az elméletek csak kérdőjleleznek, nem tényeket közölnek.

Amúgy köszi, hogy válaszoltál, mert így megtálaltam az egyik válaszom.

Christus vincit, Christus regnat, Christus, Christus imperat!

2010. febr. 4. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!