Miért vagyok agresszív? Egy keresztény mit tegyen, hogy ne legyen agresszív és undorító?
Nagyon elszomorít a viselkedésem. Otthon amikor valaki hozzám szól, olyankor elég agresszívan válaszolok és általában röviden, sürgetően, olykor indulatosan, hogy végre hagyjon már békén az illető.
Ami még durvább, hogy amikor kint veszekedés van, akkor csúnya dolgokat szoktam mondani, elég kegyetlen és trágár dolgokat.
Sőt van még egy ijesztő dolog is. Szeretem Istent, de elég gyakran, mikor nagymamám sajnáltatja magát, jajgat stb. és ilyeneket szokott mondani, hogy Istenem, olyankor sokszor mondom hangosan, hogy kussolj már el, nincs itt a k... Istened, fogd be a k.. po..d (szerencsére úgy mondom, hogy ne hallja meg)
Ez már a vég?
Sajnos ez a világ nagy nyomáással van mindenkire..Ajánlatos egészségesen kikapcsolódni,sokat pihenni keveset ülni a tv/net előtt és egészségesen táplálkozni.
A jó kommunikáció a hatásos stresszoldás egyik legjobb módja. A Biblia ezt tanítja: „Meghiúsulnak a tervek, ahol nincs bizalmas megbeszélés, de a tanácsadók sokaságában megvalósulnak” (Példabeszédek 15:22).
Sokan nagymértékben csökkenteni tudják a stresszt, ha beszélgetnek a házastársukkal, egy barátjukkal vagy egy munkatársukkal vagy a nagyival aki sajnáltatatja magát.
A „bizalmas megbeszélés” egyik legfontosabb, leghasznosabb és bármikor elérhető formája az, ha Istenhez imádkozunk.
A rendszeres imádkozás hozzájárul ahhoz, hogy ’semmi miatt se aggódj’. Sokan a buzgó imádkozásnak köszönhetően érezték ’Isten békéjét, amely felette áll minden gondolkodásnak’.
A Biblia ígéretével összhangban ’a szívük és a gondolkodóképességük’ védelemben van (Filippi 4:6, 7; Példabeszédek 14:30).
Egy stresszről szóló könyv azt írja, hogy „azok, akiknek sok segítőkész barátjuk van, jobban meg tudnak birkózni a stresszel, és lelkileg egészségesebbek, mint azok, akik mindent egyedül próbálnak csinálni”.
A stressz kezelésében a humorérzék szerepe sem elhanyagolható. A Prédikátor 3:4 azt írja, hogy „ideje [van] a sírásnak, és ideje [van] a nevetésnek”.
A nevetés felfrissít, és az egészségünkre is jó hatással van.
A nevetésről hirtelen két dolgot találtam a neten:
Egy orvos ezt így fogalmazta meg: „Nevetéskor a szervezet endorfint termel, és visszaszorítja az adrenalintermelést.”
Egy feleség ezt mondja: „A férjem a legstresszesebb helyzetekben mindig valami vicceset mond vagy csinál, és ez valóban segít.”
Szia!
Mindannyiunk örök kérdése, hogy mit kezdjünk a bennünk lévő agresszióval, mitől van, hogyan vezessük le, hogy se mást ne pusztítsunk vele, se magunk ellen ne fordítsuk (betegségek, depresszió).
Komoly önismereti munkára van szükség, hogy ezt megoldjuk, akár egyénileg, akár csoportosan (pszichodráma vagy más önismereti csoport, egyéni pszichoterápia).
És nem, ez nem a vég, ez az önismereti munka kezdete: megnevezni, hogy mi a problémám, és elkezdeni utánajárni, segítséget kérni!
Isten hozott az életben! :)
Sok sikert!
"Hazardteam válasza:
Az nem ima."
De igen az. :) Az ismétlődő imák nagyon jók mert folyamatosan Istenre irányítják az ember figyelmét és így segítenek az összeszedettségben. Gyakorlásnak is jók mert hozzászoktatják az elmét a folyamatos imához. Persze ettől még ha csak lehet nem automatikusan kell mondani hanem átgondoltan és őszintén.
Bár én se tudok folyamatosan imádkozni, de igyekszem, és sikereket már elértem vele. Többször is volt olyan álmom amikor álmomban is szinte automatikus reakcióként kezdtem imádkozni. És ami nagyon érdekes volt, úgy tűnt hogy az álomban elmondott ima is működött, vagyis az álombeli események azonnal jobbra fordultak. Korábban (megtérésem előtt) szinte minden éjjel rémálmaim voltak.
Amiről te beszélsz az mantrázás valamiféle konyhai agykontrollal keverve. Az ima a Mindenható Istenhez(!) való őszinte beszédet jelenti, ami hálaadással, dícsérettel és imádással van átitatva és Istennek való engedelmességgel, az akaratának végrehajtására irányuló hozzáállással. A papagáj módjára ismételgetett, ima malom szerű gépies darálás valahogy nem tűnik logikusnak még az emberekkel szembeni korrekt kommunikációhoz és bánásmódhoz képest sem. Próbáld ki egyszer, hogy így beszélsz anyukáddal, frankón hülyének fog nézni. "Anyuaggyásültkumplit..anyuaggyásültkumplit..anyuaggyásültkumplit..anyuaggyásültkumplit" - "amúgy jól vagy gyermekem?" - "Anyuaggyásültkumplit..anyuaggyásültkumplit..anyuaggyásültkumplit".
Szerinted a mindenség teremtőjéhez így kell beszélni, mint valami értelmi fogyatékoshoz? Ez nem csupán tiszteletlenség, de nettó hülyeség is. Bár felőlem csinálhatod, ha jól esik (nem nekem kell hallgatni hál'Istennek)
Köszönöm szépen a válaszokat. Fölösleges volt kiírni a kérdést, mert jobb nem lesz tőle. De azért a válaszoknak örülök.
A legjobb lenne ordítani, törni, zúzni. Fetrengeni a földön.
De sajnos minden belül marad a könyekkel együtt.
Köszönöm mégegyzser. Majd megoldom.
Nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget:
"A legjobb lenne ordítani, törni, zúzni. Fetrengeni a földön.
De sajnos minden belül marad a könyekkel együtt. "
Ezt pontosan így mondd el egy pszichológusnak. Érteni fogja és segít!
Súlyos következményei lesznek, ha nem lépsz gyorsan. TUDOM, hogy nem lehet egyedül megoldani, segítség kell. Ez a verbális agressziód átfordulhat fizikaiba, ha nagyon felgyűlik és nem bírod, vagypedig úgy lefojtod, hogy depresszióba, öngyilkossági hajlamba fordul.
Siess segítséget kérni!
De igen, a "mantrázás" is jó.
van, amikor az ember annyira alul van, hogy csak az megy.
Én sem tudtam, míg annyira alulra nem kerültem.
HazardTeam: a másfél éves kislányom most pont abban a korszakában van amikor "Apa-apa-apa" vagyis legalább 3x mondja egymás után. Érdekes módon engem egyáltalán nem zavar, sőt tetszik is hogy ilyen gyorsan mondja :)
És még valami:
"Jel 4,8 - Mind a négy élőlénynek hat-hat szárnya volt körös-körül és belül is, tele szemekkel. Éjjel-nappal folyvást ezt zengték: "Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, aki volt, aki van és aki eljő!""
Szerintem Isten unja a szeráfok imáját, vagy úgy gondolja hogy inkább valami érdekesebbet kellene mondaniuk?
Abban egyetértünk hogy az ismételt imának is szívből kell jönnie, átgondoltnak és őszintének kell lennie. Ha valaki csak úgy mondogatja annak nem sok értelme van. (bár szerintem annak is van értelme mert jó gyakorlás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!