Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "túlzottan vallásos"?

"túlzottan vallásos"?

Figyelt kérdés

az problémám hogy már kb bele őrülök a hitembe. akármi "rosszat" csinálok mondok gondolok van egy sablon mondat amit el kell magamban ismételni x-szer, és egyszerűen nem tudok leállni. ez az egész dolog tök gyengén kezdődött csak pár másodperc volt az egész, viszont mára már akár(legfőképp éjjel) 1/2 óráig is tart ami eléggé lefáraszt/idegesít.

azt hiszem a legnagyobb baj hogy azt hiszem hogy ha nem teszem ezeket akkor valami rossz fog történni. mit tudok tenni?? durva hogy pár éve még csak nem is hittem az egészbe.

lehet ezt a mentális egészség topikba kellett volna írni :SS

2012. okt. 6. 19:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"amit el kell magamban ismételni x-szer"

"azt hiszem hogy ha nem teszem ezeket akkor valami rossz fog történni"

Ez tipikus kényszerbetegség: kényszergondolat, kényszercselekvés. Más a gázzal, villannyal, ajtó-bezárással van ugyanígy. Nem függ össze olyan erősen a vallásos neveltetéssel, de mivel az életed része, és úgy látszik "hajlamod" van a kényszerbetegségre, ebben teljesedett ki.

2012. okt. 6. 20:52
 12/22 A kérdező kommentje:

"Más a gázzal, villannyal, ajtó-bezárással van ugyanígy"

az ajtó és a villany nálam is meg van :SS köszönöm a választ

2012. okt. 6. 20:54
 13/22 anonim ***** válasza:

amugy azt tudod ugye hogy Isten nem buntet meg semmiert soha? ebben a vilagban meg plane. maximum annyi tortenik hogy eltavolodsz tole, a pokolban sem o buntet, a buntetes maga az hogy nem lehetsz vele. ezen kivul mas buntetest nem lesz. amig meg elsz, addig meg semmilyen nincs. rossz dolgok tortennek a vilagban de nem azert mert Isten megbuntet mert tegnap 3x karomkodtal.

probaltal mar azert imadkozni hogy megszunjon a kenyszeresseged?

amugy csak a legegyszerubbet tudom tanacsolni, eroszakold magadra hogy fejezd be ezeket a dolgokat, a felgyulemlett feszultseget meg vezesd le massal. sport, akarmi

2012. okt. 6. 21:10
 14/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ :))

remélem sikerül megoldanom....

2012. okt. 6. 21:47
 15/22 anonim ***** válasza:
56%

Egy pár jó tanács,ha ezek segítenek:

Ne ítélkezz magad felett.Nincs tökéletes ember,ezért,ha Isten teremtett minket,akkor mi felett ítélkezne,ha mindvégig tudatában volt/van annak,hogy milyenek vagyunk? a saját alkotását nem fogja elítélni,mert,ha elítélni valót találna benne,akkor létre sem hozta volna.

2012. okt. 6. 22:01
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez kényszerbetegség. Én is benne voltam, de engem az Úr megszabadított, miután felhagytam egy gonosz dologgal. Nagyon nehéz így élni ezt tudom, imádkozz sokat és kérd, hogy meggyógyulj. Ez nem a vallás illetve a hit miatt van. A Biblia ír a sátánról és démonairól, akik gyötörhetik az embereket. Nem azt mondom, hogy megszállott vagy, de kerülhettél akár ily módon is a gonosz befolyása alá. De ettől ne ijedj meg, higgy rendületlenül és kérj imában gyógyulást.
2012. okt. 7. 00:03
 17/22 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :))
2012. okt. 7. 11:52
 18/22 Hazardteam ***** válasza:
Ezt hívják rögeszmés kényszerességnek asszem. Gyerekkoromban nekem is volt, de aztán megszabadultam tőle.
2012. okt. 7. 13:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

De Isten megbocsájtó is. S tudja jól hogy nem vagyunk tökéletesek.

2012. okt. 7. 18:21
 20/22 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ :))
2012. okt. 7. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!