A kedvesem ezt irta nekem. Szerintetek igaza van?
Szabolcs: es ne szamitsak a kozos jovonkre. igaz?
Lany: Hat ne igazan
Lany: Ha nem leszel baptista
Lany: Ak ne
Lany: Persze h ne!
Lany: Ami nem kenyszer!!!!
Lany: Csak ha ugy erzed
Szabolcs: ertem
Szabolcs: hat van egy rossz hirem
Szabolcs: en mar reg kinottem a vallasos kozossegek illuziojabol es kenyszerebol
Szabolcs: resze voltam parnak
Szabolcs: es rajottem arra amire rajottem
Lany: Ok
Lany: Ak ugy foglak kezelni ezentul
Lany: Mint akivel n tervezek komolyan
Lany: Remelem megertesz?!
Szia!
Előszöri:nem vagyok baptista, nem is szimpatizálok velük.
Másodszor: bocsi, de szerintem igaza van.
HA valakinek fontos a hite és a minden napjainak a része / tehát nem csak vallja, hogy vallásos /azt szeretné megosztani az élete párjával a hit örömeit, a hittársaival kapcsolatos dolgokat, szeretne együtt hálát adni az Istennek.
De ha téged ez nem érdekel / más a vallásod/ akkor magányos lesz és előbb vagy utóbb választani fog közted és a hite között.
Bármelyikről mond is le / ha már házas/ nem lesz ua az ember akit megismertél.
Eddig logika, tapasztalat.
Hit:Csak az úrban házasod - ha jól emlékszem a biblia szavára.
Szia!
Ez nem egy objektív kérdés, amiben állást lehetne foglalni abban, hogy kinek van igaza. Egy párkapcsolat mindig két emberen áll,. Ha az egyik feltételül szabja a másiknak, hogy azonons valláson legyenek, akkor szive joga ezt tenni. Egy párkapcsolatot nem lehet csupán érzelmekre építeni, mert az emberek változnak, így az érzelmeik is. Kellenek olyan közös értékek, amelyek mentén fel lehet építeni a kapcsolatot. Ez természetesen lehet világnézeti, de lehet más is. A "felemás iga" rövid távon áthidalható, de hosszú távon komoly konfliktusforrás.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!