Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kedvesem ezt irta nekem....

A kedvesem ezt irta nekem. Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

Szabolcs: es ne szamitsak a kozos jovonkre. igaz?

Lany: Hat ne igazan

Lany: Ha nem leszel baptista

Lany: Ak ne

Lany: Persze h ne!

Lany: Ami nem kenyszer!!!!

Lany: Csak ha ugy erzed

Szabolcs: ertem

Szabolcs: hat van egy rossz hirem

Szabolcs: en mar reg kinottem a vallasos kozossegek illuziojabol es kenyszerebol

Szabolcs: resze voltam parnak

Szabolcs: es rajottem arra amire rajottem

Lany: Ok

Lany: Ak ugy foglak kezelni ezentul

Lany: Mint akivel n tervezek komolyan

Lany: Remelem megertesz?!

2012. okt. 4. 20:52
1 2
 11/16 mustafa33 ***** válasza:
61%
Volt egy lány, aki első randi előtt azt mondta: -nem, mert te nem vagy református. Gondoltam, hála Istennek hogy ezt idejében megmondta, úgy elmentem, ma sem bánom. Később a feleségem egy másik református lány lett, de neki ez nem volt probléma és nekem sem.
2012. okt. 5. 02:23
 12/16 Hazardteam ***** válasza:
59%
"Igaza" nincsen, legalábbis nem így, ahogy előadja. Ez így szívtelen és negatívan vallásos cselekmény, semmi több. A lány még maga sem értette meg, mik a fő mozgatórugók, csak a "törvényt" értette meg, vagyis szerintem annak is csak egy részét. Meg tudlak érteni, noha keresztény vagyok. Azt is értem a lány miért mondta. De ő elvétette a célt. A törvény van az emberért, nem az ember a törvényért. Ezeknek a dolgoknak óvni kell az embert, ez volt Isten eredeti célja, nem a megalázás. Abba pl. szemmel láthatólag bele sem gondol, hogy ezzel a viselkedésével, pökhendi, lenéző magatartásával éppen azt ér(het)i el, hogy TE, aki ugyanolyan fontos vagy Isten szemében, még az is lehet, hogy fontosabb (nem fejtem ki, nem ér megkövezni) szóval TE esetleg éppen az ő stílusa és törvénykező mentalitása miatt fordulhatsz el Istentől. Amit egyébként ne tegyél. Az emberek egy dolog, korlátozott a tudásuk és sokszor ők akarják "formálni" Istent a saját képükre a saját szabájaik és korlátozott hitük szerint. Néha ez a hülye stílus is előkerül, aminél egyértelműen látszik, hogy szegény lány még nem ért az egészből semmit, de a szabályok egy részét már szépen átvette. DE ettől még ISTEN, ISTEN. Szerintem hagyd ezt a lányt, nincs értelme erőltetni és ezt most miattad, a te érdekedben mondom, mint férfi a férfinak. De az én szavam sem több, mint aminek szánom: magánvélemény.
2012. okt. 5. 05:26
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Előszöri:nem vagyok baptista, nem is szimpatizálok velük.

Másodszor: bocsi, de szerintem igaza van.

HA valakinek fontos a hite és a minden napjainak a része / tehát nem csak vallja, hogy vallásos /azt szeretné megosztani az élete párjával a hit örömeit, a hittársaival kapcsolatos dolgokat, szeretne együtt hálát adni az Istennek.

De ha téged ez nem érdekel / más a vallásod/ akkor magányos lesz és előbb vagy utóbb választani fog közted és a hite között.

Bármelyikről mond is le / ha már házas/ nem lesz ua az ember akit megismertél.

Eddig logika, tapasztalat.

Hit:Csak az úrban házasod - ha jól emlékszem a biblia szavára.

2012. okt. 5. 08:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez nem egy objektív kérdés, amiben állást lehetne foglalni abban, hogy kinek van igaza. Egy párkapcsolat mindig két emberen áll,. Ha az egyik feltételül szabja a másiknak, hogy azonons valláson legyenek, akkor szive joga ezt tenni. Egy párkapcsolatot nem lehet csupán érzelmekre építeni, mert az emberek változnak, így az érzelmeik is. Kellenek olyan közös értékek, amelyek mentén fel lehet építeni a kapcsolatot. Ez természetesen lehet világnézeti, de lehet más is. A "felemás iga" rövid távon áthidalható, de hosszú távon komoly konfliktusforrás.

Üdv. Péter

2012. okt. 5. 09:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok? És kérdező te vagy a fiú?
2012. okt. 5. 13:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem azért, de ne hibáztasd a párod. Kiderül, hogy nem illetek össze és te önző módjára viselkednél, ha kisajátitod őt. Ő hisz valamiben és te is hiszel valamiben. Nem hisztek egy dologban azaz nem illetek össze. Nincs meg a közösös. Én nem hiszem, hogy neked kell itt nézni nagyokat! Vallás ide vagy oda a ti nézetetek nem egyezik. Ebből a kapcsolatból nem sül ki semmi jó!! Hiába próbálkozol. Akkor fog működni, ha megtérsz vagy le is út fel is út. Ez így igaz.
2012. okt. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!