Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fel szeretném venni az iszlám...

Fel szeretném venni az iszlám vallást csak nem tudom, hogy a szüleim mit szolnának hozzá. Szerintetek mit tegyek? 13l

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 15:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A normális válaszokat köszönöm :)

2: igen ismerem

5: csak részleteket olvastam a Koránból, és szunnita szeretnék lenni

8: igen írják a nőknek nincs jó helyzetük, mindenhol vannak jó és rossz emberek általánosítani nem lehet

9: köszönöm, még gondolkozok rajta, én sem most egyből szeretném felvenni

10: igen tudom

2012. okt. 1. 13:02
 12/23 anonim ***** válasza:

Na ezt nézzd meg! :)

[link]

2012. okt. 1. 16:07
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Az előző videóról csak annyit,hogy a földön fekvő lány elment a barátnőjéhez,de a pasija nem hitte el és felnyomta a lány apjánál,aki kicibálta az utcára és maga dobta rá az első követ.

Persze ,legyél nyugodtan iszlám vallású,sőt a férjed is közülük válaszd ki.Egyszer kíséred haza leendő urad és többet lehet,hogy nem kell azon agyalnod merre is van Magyarország,úgy bezárnak és elveszik az irataid.(Volt rá nem egy példa.)

2012. okt. 1. 21:31
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

ma 21:31

Képzeld csak el, hogy nekem muszlim férjem van, méghozzá afgán. Többször voltam nála otthon a családjánál. Nem volt semmi probléma. Nem is lesz. Nagyon boldogok vagyunk, van egy kislányunk is!

Elmondom neked, hogy az Iszlám nem az agresszióról szól, hanem a békéről és a nyugalomról! Az már teljesen más, hogy ki mit tesz. Szerintem itt 100szor több baj van mint náluk. Ők például nem gyilkolják le a családjukat, nem teszik be a sütőbe a gyerekeit... stb! Itt van állandó probléma nézz körül egy kicsit és utána mondj bármit is!

2012. okt. 1. 22:35
 15/23 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ezeket a mai fiatalokat én egyáltalán nem tudom megérteni.

Persze azért vannak ezek a jelenségek, mivel van Internet, ahol bárki bármit megtalálhat.

Amikor én voltam ennyi idős kislán, mint a kérdező, nem agyaltam ilyeneken, hogy milyen vallást vegyek fel, és ugyanígy voltak a legközelebbi barátnőim, osztálytársaim/iskolatársaim is.

Játszottunk, lányregényeket olvastunk: volt olyan iskolatársunk, aki már akkor orvos akart lenni, és az is lett: ő egészségügyi könyveket olvasgatott, de ez ritka kivétel volt.

A legtöbb korombeli kislány játszott/ökörködött, vagy elmentünk egymáshoz uzsonnázni, stb.

Szóval ilyenekkel, hogy vallásváltás nemigen foglalkoztunk. Akit valamilyen vallás szerint neveltek, az azt fogadta el, akit nem neveltek úgy, tett rá, hogy milyen vallások vannak, stb.

Fiúosztálytársaink labdáztak/fociztak, vagy zenét hallgattak, akkor még nem volt Internet, szóval nem volt így felpörögve a világ, mint most.

Kérdező, én a helyedben tizenöt éves koromig várnék azzal, hogy egy vallás mellett elkötelezzem magam.

Én is tizennégy voltam, amikor a világ problémái elkezdtek érdekelni, és tizenöt voltam, amikorra úgy megváltoztam, hogy semmiről nem t udtam beszélni, csak a globális problémák mibenlétéről, és a Kossúth Rádió külpolitikai műsorait hallgattam.

Szóval, várjál ezzel még egy-két évet.

Lehet, hogy a mai fiatalok korábban érnek mint mi?

Mert még én sem vagyok olyan öreg tyúk ám.

Azt meg, hogy a kérdező szülei mit szólnának, mi ismeretlen emberek honnan is tudhatnánk?

Én csak azt tudom elmondani, amit a saját lányomnak mondanék, de hogy más mit csinálna, azt nem tudhatom, mert nem látok bele más emberek fejébe.

A saját lányomnak mindenképp azt mondanám, hogy várjon tizenöt éves koráig.

Üdv: 30/N

2012. okt. 2. 18:34
 16/23 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Először is azt tanácsolnám neked hogy ne hallgass a sok vadkeresztény ill. a Iszlámot pusztán a médiából ismerő rendkívül eszes emberre! Engem is 13 éves korom óta foglalkoztat az Iszlám és engem is kézzel lábbal próbált mindenki eltéríteni,de hála Istennek sikertelenül és most már muszlim vagyok. szerintem először kérdezd meg a szüleidet hogy mit gondolnak az Iszlámról utána pedig apránként add elő nekik hogy téged érdekel ez a vallás vagy ha keresztények a szüleid azt hogy nem hiszel a kereszténységbe. Egyszer úgy is el fogják fogadni a hited és ha szeretnek és támogatnak akkor megértik. Egyébként úgy tudod a legjobban megismerni a vallást hogyha elmész egy mecsetbe és megnézed hogy milyen ott és tudsz beszélgetni muszlimokkal is. Ha Budapesti vagy akkor írj privit és megadom a mecset címét ahová én is szoktam járni :) ha bármi kérdésed van akkor is írj nagyon szívesen válaszolok!

15/L

2012. okt. 9. 15:53
 17/23 anonim ***** válasza:
Bocsi utolsó, de te nem a Betti vagy? :) :)
2012. okt. 9. 21:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem Bettinek hívnak :)
2012. okt. 9. 21:40
 19/23 anonim ***** válasza:
Ok csak ismerek 1 lányt, ő is 15 éves és ugyanígy lett muszlim mint te :) Gondoltam te vagy. Bocsi :)
2012. okt. 10. 07:51
 20/23 anonim ***** válasza:
68%
Mindenkiből csak dől itt az ész, de akkor hallgassatok meg egy muszlimot is szerintem. Ha így döntöttél az nagyon szép, és nem vagy fiatal ehhez a döntéshez, nemrégiben találkoztam egy 9 éves kisfiúval aki 8 évesen vette fel az iszlámot, de a youtube is tele van videókkal amik olyan fiatalokról szólnak, akik a a te korodban vették fel a vallást, és ezen a világon pedig egyedül Allahnak kell megfelelnünk, nem pedig a társadalom -sajnos egyre inkább beteges- elvárásainak. Mecsete találsz egyedül is, szerintem talán az MME (Bp. Fehérvári út 41) a legkorrektebb. Vagy facebookon is találsz csoportokat, akár kezdj el valakivel levelezni, majd ha megbiznyosodtál róla, hogy ez a te utad, akkor nem fogsz a szüleid véleményétől félni, ha meglátják, hogy ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy minél hamarabb veszítsd el a szüzességed csak erényesebb leszel, minél inkább lázad a korosztályod te annál tisztelettudóbb vagy, nem hiszem, hogy zavaró lesz, de írj egy privit nyugodtan. Salam
2012. okt. 11. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!