Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mennyire ismeritek a...

Ti mennyire ismeritek a Bibliaidézeteket? Ha pl. valaki keres egy idézetet azonnal meg tudnátok mondani hogy hol szerepel, vagy annyira senki sem tudja betűről betűre?

Figyelt kérdés
2012. szept. 29. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Relatíve.

aki ismeri a bibliát, az Kb tudhatja.

De teljesen senki nem fog tudni minden idézetet kívülről fújni, kivétel aki olyan képességgel rendelkezik, de az ritka, nem tudom arra milyen szakkifejezést használnak.

2012. szept. 29. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak akik teológiát végeztek és sokszor elolvasták a bibliát, több nyelven, több fordításban. Vannak akik évek óta ezzel foglalkoznak.

Én például kis gyerek korom óta járok egy kis katolikus templomba és 14-15 éves koromig hittanra is.

Volt, hogy a suliban tanultunk 1-2 dolgot (aminek semmi haszna nem volt) ezzel kapcsolatban. Akkor néztem utána 1-2 példabeszédnek a Máté Evangéliumából. Nagyon szeretem most is. De egyedül a Jánost olvastam el elejétől a végéig nem régen. Majd a többit is bepótolom.

Általában amikor valaki kérdez valamit, akkor beszokott ugrani néhány idézet vagy tanítás a kérdéssel kapcsolatban. Vagy próbálok az alapján válaszolni, ami belém szorult a Krisztus mondani valójából. Nekem az az elsődleges, amit ő mondott. Persze a többi dolgot sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Aztán xy témának utána néztem párszor a neten. Ezen az oldalon is tanultam sokat.

Belejön az ember:)

Csak érteni kell Istent és szeretettel hozzállni.

Én a biblia.hit.hu oldalt szoktam használni. Ott van kereső. Meg ott a google is.

2012. szept. 29. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Teológiát végzett emberként elég jól ismerem. Úgy gondolom, ha valaki naponta olvassa, az is elég jól ismeri ahhoz, hogy megmondja, hogy a 66 könyv közül melyikben keresd az adott szövegrészt, és nagyjából melyik fejezet melyik részén.

Üdv. Péter

2012. szept. 29. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha valaki ezzel kapcsolatos felsőfokú tanulmányokat végzett, és/vagy tényleg sokszor olvassa, az biztos jól ismeri a verseket, meg azt is tudja, többé-kevésbé merre kell keresni.

Én személy szerint nem tartozom közéjük, nem is szoktam nagyon olvasni a Bibliát, ezért általában keresőprogramot használok, vagy átfutó olvasást, ha konkrét részt keresek.

2012. szept. 29. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha mondasz egy verset, és azt kérdezed, hogy az hol van, valószínűleg csak körülbelül fogom tudni megmondani. Tudom, hogy pl. melyik levélben vagy kinek a könyvében van, de hogy hányadik fejezet hányas vers, azt valószínűleg nem fogom tudni.

Én úgy gondolom, hogy annál, hogy egy idézet pontosan hol van, fontosabb az, hogy értsük a szentírásokat. Ha alaposan elolvasol egy részt, elgondolkodsz azon, hogy mit tanulhatnál belőle te magad, és a saját életedre vonatkoztatod, azzal sokkal többre mész, mintha tudod a pontos helyét.

Az is jó, ha valaki tudja a helyeket, de nem ez a lényeg.

2012. szept. 30. 16:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Van aki tudja, mert érdekli. Azért érdekli, mivel a Biblia próféciái beteljesednek.
2012. okt. 20. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!