Ti mennyire ismeritek a Bibliaidézeteket? Ha pl. valaki keres egy idézetet azonnal meg tudnátok mondani hogy hol szerepel, vagy annyira senki sem tudja betűről betűre?
Relatíve.
aki ismeri a bibliát, az Kb tudhatja.
De teljesen senki nem fog tudni minden idézetet kívülről fújni, kivétel aki olyan képességgel rendelkezik, de az ritka, nem tudom arra milyen szakkifejezést használnak.
Vannak akik teológiát végeztek és sokszor elolvasták a bibliát, több nyelven, több fordításban. Vannak akik évek óta ezzel foglalkoznak.
Én például kis gyerek korom óta járok egy kis katolikus templomba és 14-15 éves koromig hittanra is.
Volt, hogy a suliban tanultunk 1-2 dolgot (aminek semmi haszna nem volt) ezzel kapcsolatban. Akkor néztem utána 1-2 példabeszédnek a Máté Evangéliumából. Nagyon szeretem most is. De egyedül a Jánost olvastam el elejétől a végéig nem régen. Majd a többit is bepótolom.
Általában amikor valaki kérdez valamit, akkor beszokott ugrani néhány idézet vagy tanítás a kérdéssel kapcsolatban. Vagy próbálok az alapján válaszolni, ami belém szorult a Krisztus mondani valójából. Nekem az az elsődleges, amit ő mondott. Persze a többi dolgot sem lehet figyelmen kívül hagyni.
Aztán xy témának utána néztem párszor a neten. Ezen az oldalon is tanultam sokat.
Belejön az ember:)
Csak érteni kell Istent és szeretettel hozzállni.
Én a biblia.hit.hu oldalt szoktam használni. Ott van kereső. Meg ott a google is.
Szia!
Teológiát végzett emberként elég jól ismerem. Úgy gondolom, ha valaki naponta olvassa, az is elég jól ismeri ahhoz, hogy megmondja, hogy a 66 könyv közül melyikben keresd az adott szövegrészt, és nagyjából melyik fejezet melyik részén.
Üdv. Péter
Ha valaki ezzel kapcsolatos felsőfokú tanulmányokat végzett, és/vagy tényleg sokszor olvassa, az biztos jól ismeri a verseket, meg azt is tudja, többé-kevésbé merre kell keresni.
Én személy szerint nem tartozom közéjük, nem is szoktam nagyon olvasni a Bibliát, ezért általában keresőprogramot használok, vagy átfutó olvasást, ha konkrét részt keresek.
Ha mondasz egy verset, és azt kérdezed, hogy az hol van, valószínűleg csak körülbelül fogom tudni megmondani. Tudom, hogy pl. melyik levélben vagy kinek a könyvében van, de hogy hányadik fejezet hányas vers, azt valószínűleg nem fogom tudni.
Én úgy gondolom, hogy annál, hogy egy idézet pontosan hol van, fontosabb az, hogy értsük a szentírásokat. Ha alaposan elolvasol egy részt, elgondolkodsz azon, hogy mit tanulhatnál belőle te magad, és a saját életedre vonatkoztatod, azzal sokkal többre mész, mintha tudod a pontos helyét.
Az is jó, ha valaki tudja a helyeket, de nem ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!