Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliai történetek mitológiá...

A Bibliai történetek mitológiának számítanak? (egyéb info lent. )

Figyelt kérdés
Mert hétfőre választani kell egy mitológiát magyar órára amit szépen elmondunk. És arra gondoltam hogy ez remek alkalom lenne az igehirdetésre az osztálytársak között... :)

2012. szept. 28. 17:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Na jó, nem gondoltam volna hogy így belém fogtok kötni... Nincs szükségem olyan válaszokra hogy: Jaj hát én még azt sem tudom mint az a mitológia, akkor inkább hallgassak.

Azért tettem fel a kérdést mert nem tudom rá a választ. Ilyen egyszerű.

Köszönöm.

2012. szept. 29. 17:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Hidd el senki nem kötött beléd,csak mindenki figyelmeztetett a maga modján,hogy azt amit akarsz tenni nem helyes egyetlen szemszögből sem nézve. Ne vedd ezt lenézésnek vagy támadásnak megkérlek,inkább vond ki belöle a tanulságot és gondolkodj el,hogy tényleg nem helyes ha olyan modon akarsz igét hírdetni ami inkább támadás lenne a hívőknek is meg a nemhívőknek is. Biztos vagyok benne,hogy megérted a lényeget. Szép estét. :)
2012. szept. 29. 18:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Péter jól mondta, annyival egészíteném ki, hogy egyébként mitologikus elemeket sok helyen tartalmaz a Biblia, még az Újszövetség is, például Jézus életútja is Jung értelmezése szerint: találkozik a sötét oldallal, vannak segítői, küzdés, alászállás az alvilágba, és végül győzedelmes újjászületés. De itt már sokkal elvontabban, a mítosz pszichológiai megközelítésében tekinthetőek ezek mitologikusnak.

Ha tipikus mítoszt szeretnél előadni, ami könnyen hasonlítható más népek hasonló történeteivel, akkor tényleg az első fejezetek valamelyikéből választani, tudományos szempontból ugyanúgy egyenértékű mitologikus történetek, mint amit általában az ember mítoszok alatt ért.

A kezdeményezés szerintem egyébként nem rossz, nem kell mindenben mindjárt tukmálást látni, ahogy pár korábbi hozzászóló látni vélte. Ez valóban jó alkalom arra, hogy másoknak betekintést engedjen valaki a saját hitvilágába, az igehirdetés nem egyenlő a pofátlan erőszakossággal, ahogyan egyesek ezt tudni vélik. Senkinek nem kötelező többet foglalkozni az elmondottakkal, mint amennyi a kiselőadás keretében megtörténik, de legalább lehet, hogy valakinek felkelti az érdeklődését. Nincsen ebben semmi erőszakos.

2012. szept. 29. 23:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Na mindegy már felkészültem a Hunyadi karjából, köszönöm a válaszokat! :)
2012. szept. 30. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!