Katolikus felebarátaim, ti szerettek templomba járni?
Ha igen, akkor miért? Ha nem, akkor miért nem? (bár gondolom akkor nem is mennétek)
A papról mit gondoltok?
És a ceremóniákról?
A tanításról?:)
Tavasz végén vagy ősz közepén esik jobban a mise?:)
Békesség nektek:)
"Katolikus felebarátaim, ti szerettek templomba járni?"
Én szeretek. Kiskoromban nem szerettem mert borzalmasan unatkoztam de a felnőttkori megtérésem óta már mindig örömmel megyek. Azt hiszem azért szeretek liturgiára járni (egyetértek az előttem szólóval aki szerint a mise kifejezés nem elég kifejező) mert jól érzem magam Isten társaságában. Jó érzés Istenről gondolkodni, szinte minden alkalommal csodálattal tölt el az hogy Isten milyen jóindulatú, igazságos és megbocsátó. Nagyon jó érzés ilyenkor az is hogy tudom és érzem hogy jó helyen vagyok és az életem jó úton halad.
"A papról mit gondoltok?"
Sok papot ismerek és általában elég jó véleményem van róluk. Sokat járok a kármelitákhoz akiknek tetszik a bölcsessége és a humora.
"És a ceremóniákról?"
Én hiszek benne hogy az Eukarisztiában Jézus valóságosan jelen van testével és vérével. (Ezt egy közeli rokonommal történt csoda is alátámasztja) Ezért úgy gondolom hogy a szentáldozás egy valóságos találkozás, egyesülés Istennel. És mint ilyen, az ember életének legfontosabb eseménye.
"A tanításról?:)"
Néha van egy-két dolog ami nem tetszik, például sok esetben úgy érzem hogy a pap túl megengedő a hívekkel szemben, nem hívja fel eléggé a figyelmet arra hogy milyen romlott ez a társadalom és a világ.
"Tavasz végén vagy ősz közepén esik jobban a mise?:)"
Télen nagyon szoktam fázni a fűtetlen templomban :) Főleg a reggeli miséken.
"Békesség nektek:)"
Viszont kívánom! :)
"Emeld fel a követ és én ott vagyok, tört el a fát és engem ott megtalálsz". Nem kell misére járnod, hogy együtt legyél Istennel, vagy Jézussal. Ők mindíg veled vannak. Én nagyon ritkán járok misére. Aki igazán megértetet Jézust, az rájön, hogy Isten bennünk van, es rajtunk kívül. Nem kell pap, püspök, pápa. Nincs földi helytartó :), nem kell másnak meggyónnod. Nézz saját magadba. Ha mindenben meglátod a szépséget, szeretete, Istent, rájössz hogy ez az élet értelme, amit Jézus megpróbált nekünk elmondani, hogy hagyd el az egódat-" ketten fekszenek az ágyon, az egyik meghal a másik elni fog" vagy " Boldog az oroszlán akit megeszik az ember, úgy az oroszlánból ember lesz. Undorító azonban az ember,akit megeszik az oroszlán, úgy az emberből oroszlán lesz." Ha elveszel saját egódban , nem találod meg az élet értelmét.
Szeretet testvéreim!
"Nem kell misére járnod, hogy együtt legyél Istennel, vagy Jézussal."
Ez igaz de Isten jelenlétének különböző módjai vannak, vagyis vannak olyan helyek amelyeken Isten jelenléte jobban érezhető mint máshol. A templomokban pedig az Oltáriszentségben valóságosan is jelen van, hasonlóképpen mint ahogy az ószövetségben Salamon templomában is jelen volt.
"Nem kell pap, püspök, pápa. Nincs földi helytartó :)"
Akkor Jézus miért küldte el a tanítványait és ők miért neveztek ki diakónusokat és miért választottak Júdás helyére egy új tanítványt?
"nem kell másnak meggyónnod."
A Biblia nem ezt írja hanem:
"Jn 20,23 - Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."
A többiben amit írtál egyetértünk :)
...
60. Ti [farizeusok és szadduceusok] hasonlóak vagytok a két fivérhez! Fával és kővel, vérrel és füstölőszerrel akarjátok ti is a mennyei Atyát tisztelni, de szívetek messze van tőle!
61. Hosszú imákat kívülről tudtok, és még hosszabbakat hordotok szalagokon magatoknál, hogy az embereket abban a hitben ringassátok, mintha nagyok, hatalmasok és kellemesek volnátok Isten előtt.
62. De eleven és rövid, szívbéli ima idegen nektek, mivel az Atyát nem ismeritek, és sohasem ismertétek Őt fel.
63. Ti ugyan azt mondjátok, ha egy ,tisztátalan’ bűnös Isten előtt imádkozik, akkor még nagyobb bűnt követ el! Ó ti, a nép haszonleső, gyilkos csalói! Akkor mik a ti imáitok, mivel már kezdettől fogva szörnytettel és paráznasággal, valamint házasságtöréssel voltatok telve! Prófétákat gyilkoltatok, és megöltétek mindazokat, akik nem áldoztak nektek bőséges mértékben, és még azt is mondjátok: ,Mi Ábrahám, Izsák és Jákob gyermekei vagyunk!’
forrás: [link]
Szép napot nektek!
zsinagogaba menni-(foleg boker yom richon=vasarnap reggel)- jobb!!miert mert van utanna kollacio is!!sutemenyek,tea,kave,stb!!kellemes kozossegi reggeli!!
osszejovunk ugy 15-25-en ehhez es kellemesen elbeszelgetunk az elet dolgairol!
Áldás békesség!
Én református vagyok, nem katolikus, de nem is értem, minek több vallás. Minden vallás ugyanaz a vallás szinte, csak más szabályokkal, hagyományokkal.
Azért is válaszolok, üsse kő!:D
Szeretek hinni Istenben, szeretem a papomat, és szeretem a kereszténységet, azért is járok holnaptól keresztény ált. iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!