Church of god gyulekezet ki ismeri oket?
A honlapuk alapján amerikai típusú pénzgyűjtő szekta. Elsőre elég cionistának tűnik. Inkább adventistára hasonlít, mint a hitgyülire.
Magyarul Isten mentsen tőlük:))))))
Az adventistáktól váltak ki. Nem fogadják el az adventisták hamis prófétaasszonyát, Ellen G. White-ot. A honlapjukon valahol leírják a történelmüket. Egyébként elég zavaros tanításaik vannak.
Üdv.
Igen, elég zavaros....
A honlapon lévő próféciák és sajátos történelmi összefüggések vagy a hatásosság kedvéért lettek összeollózva vagy szándékos elterelés, zavarkeltés.
Mindenesetre az ellenségképük nagyjából látszik belőle és az is amit rejtegetni akarnak.
Van benne egy kis politika, és egy pár dupla csavar.
A mai világ nem igazán egyértelmű, nagyon sok jó ember hiszi, hogy valójában a jót szolgálja. A mai kor kihívása átlátni a dupla-tripla csavarokon.
Remélhetőleg a magyarok ezt már nem cumizzák be...
Nincs szentháromság tana.
Megtartják az ószövetségi ünnepeket.
Nem rossz a hittételeik, sajnos ide is begyűrűzött a farizeusi gondolkodás, mely szerint aki nem vallja a tanaikat, az nem egyazon lélektől van. Ez szerintem egyes esetekben surolhatja a káromlást is, melytől óva intett Jézus.
Sajnos ez megtalálható a tanuknál, a hit gyülinél, az adventistáknál, a katolikusoknál, adullámnál stb. is.
Az emberek attól még Isten félő igaz emberek lehetnek, kik nagyon kedves és segítőkész tagjai a gyülekezetnek, csak egy rossz téveszmét tesznek magukévá. Viszont az üdvösséghez nem ezek kellenek, hanem Jezusban, a Krisztusban való hit.
Megnéztem a honlapjukat.
Szokásos - amerikai gyökerű, az ősi európai keresztyén-keresztény felekezetek, elsősorban kallódó katolikus, pietista, anabaptista, valamint a pünkösdi és a Jehova tanúi, mormon, valamint fehér és fekete zsidó identitású személyek behálózására szakosodott ágazat.
Nem szombatos, a magyar honlapon magát mégis székely szombatosok utódjának mondja, hogy az erdélyi kallódóakat is megtévessze.
Fekete Bárány
Székhely
Szia!
2. válaszoló vagyok. A magyarországi Church of God-nak semmi köze sincs az amerikaihoz, amelyikről te beszélsz! Több egyház is van, akik Church of God-nak hívják magukat. Lásd itt (több, mint 10 ilyen egyház van azonos névvel!):
A magyarországinak adventista gyökereik vannak, de amerikai egy pünkösdi-karizmatikus gyülekezet, amelynek gyökerei egészen a pünkösdi mozgalom kezdetéig nyúlik vissza. Illetve, úgy látom, hogy Debrecenben is van egy Church of God:
de nem tudom, hogy ők melyik külföldi Church of God egyházhoz tartoznak.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!